Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Zabpehelyből zabkása. Milyen aranyában tegyen a zabot és a vizet főzésnél? fórum

Zabpehelyből zabkása. Milyen aranyában tegyen a zabot és a vizet főzésnél? (tudásbázis kérdés)


28. Arel (válaszként erre: 27. - 5c975c63f7)
2012. aug. 1. 15:00

Kedves antiallergén!

Akár igazad is lehet.

De...

Ez az oldal nem erről szól.

Ráadásul annyi minden rákkeltő, mint pl. a tej, a saláta, a megégett étel (szóval nehogy grillezzünk!!!), ki tudná megmondani, hogy mit szabad enni egyáltalán. Ja, meg a mobiltelefon, a tévé, talán a rásió is?

És ha bizonyítottan rákkeltő, akkor egyáltalán miért lehet mikrót venni?

2012. júl. 29. 11:45

A MIKRÓHULLÁMÚ SÜTŐT, jobb lenne elfelejteni ilyen egyszerű, gázon is elkészíthető ételnél. a mikrohullám rendkívül káros, gyerekeknél meg végképp. rákot stb.. okozhat!!!

mivel megváltoztatja az ételek sejtjeit.

26. Arel (válaszként erre: 20. - Hmv.)
2012. febr. 14. 13:25

Én szinte mindig rakok bele egy tk-nyi zabkorpát is (a 7 tk. pehely mellé).

A folyadék amúgy valóban kicsit függ a pehely állagától is, az egészszemes kevésbé issza be, mint az extrudált.

25. mosolyka1111 (válaszként erre: 4. - Ddcc65379c)
2012. febr. 14. 13:03
Én 2 deci vízbe teszek 3,5 dkg zabpelyhet. Kavargatom, de készítek még oda vizet egy pohárba, és ha szükséges, főzés közben még adok hozzá, kevergetem, és amikor jó az állaga (sűrű), akkor kész is. (Nekünk azért 3,5 dkg, mert diétás adag, így 20 gramm szénhidrát.)
24. MelisUK (válaszként erre: 22. - Sz.kata62)
2012. febr. 14. 11:13

Én egyszerűen a zabot felöntöm tejjel egy mikrózhatós tányérban, összekeverem, beteszem a mikróba, elindítom. Figyelni kell, mikor elkezd puffadozni, mikor elkezdene kifutni a tányérból, akkor már akár kész is, de ez a zab fajtáján múlik. Van, hogy olyankor ki kell venni a mikróból, megkeverni és megint betenni addig, míg ki nem kezd kelni a tányérból. A mostani zabomat elég egyszer megfuttatni. Nagyon hamar kész van, nem tudom hány perc, mennyiségén is múlik, de úgy kb 3 perc és kész.

Ha almás-fahéjasat készítek, akkor az almát is beledarabolom és úgy teszem a mikróba. :)

23. MelisUK (válaszként erre: 18. - Arel)
2012. febr. 14. 11:09
Jól hangzik! :)
22. sz.kata62 (válaszként erre: 16. - MelisUK)
2012. febr. 13. 20:52
hány percig, milyen hőfokon csinálod?
2012. febr. 13. 16:28

Én nem főzöm, csak ráöntöm a forró vizet. Rakok bele kókuszreszeléket is, attól egy kicsit tejesebb filingje van. +édesítő és a végén kakakó vagy őrölt fahéj.

Arányokat nagyjából: fél bögre zab, 2-3 evőkanál kókusz, édesítő, erre önteni a forró vizet úgy hogy majdnem tele legyen a bögre, de még át tud kavargatni. Pár perc után ha megszívja magát a zab, még utánaönthetsz forró vizet ha szükséges, attól függ milyen sűrűre akarod. És úgy rá a kakaó vagy őrölt fahéj.

20. Hmv.
2012. febr. 13. 15:14

Zabpehely helyett próbáljátok ki zabkorpával is!

Lehet vegyíteni is a kettőt.

2012. febr. 13. 13:31
Én utálom a tejet, ezért csinálom vízzel. :)
18. Arel (válaszként erre: 16. - MelisUK)
2012. febr. 13. 12:50
Nekem az is bejött, ha főzés/mikrózás után joghurtot vagy túrót keverek hozzá, de tört gesztenyével is finom.
17. MelisUK (válaszként erre: 16. - MelisUK)
2012. febr. 13. 12:37
Ja, nekem nem csak a vizes gusztustalan, hanem a sós verzió is. Igaz még nem kóstoltam se vízzel, se sósan, de undorodom még a hallatától is. :)
2012. febr. 13. 12:35

Ízlések és pofonok, van, aki sűrűbben, van, aki hígabban szereti. De kb dupla annyi folyadék kell, mint amennyi a zabpehely.

Én mindig tejjel főzöm a mikróban, nekem gusztustalan vízzel. :)

A nekem bevált ízesítések:

kakaós

kakaós-fahéjas

fahéjas (édesítővel)

almás-fahéjas (édesítővel)

gyümölcsös (édesítővel)

meggyes-kakaós

meggyes-kakaós-fahéjas

szilvás-fahéjas (édesítővel)

15. Borsa (válaszként erre: 11. - Arel)
2012. febr. 13. 08:17
A "szupertitkos" recept: 3 dl vízben felfőzök 5 púpozott ek. zabpelyhet, ízesítem pici vegetával. Ha kész, kefirt / tejfölt teszek bele, és kész is. Persze, meg lehet variálni egy kis reszelt sajttal is. Látványra nem valami vonzó, de jóóóóóó.
14. ddcc65379c (válaszként erre: 13. - Arel)
2012. febr. 10. 14:33
köszike :)
13. Arel (válaszként erre: 12. - Ddcc65379c)
2012. febr. 10. 14:08
Dehogy... őröltet, legjobb szórósat (vagy belerakni egy szóróba).
2012. febr. 10. 13:59
biztos hülye kérdés, de nem vagyok jártas a konyhában... fahéjból egészet vegyek? :D
11. Arel
2012. febr. 10. 13:57
A fahéj pedig abszolút illik hozzá, szinte mindig rakok bele, nagyon jó antioxidáns (állítólag). Sósan viszont nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy jó. 1x próbáltam, de nem nem igazán ízlett, lehet, hogy valamit nem jól csináltam? Borsa, Te hogy csinálod?
2012. febr. 10. 13:50
Almával 1x ettem (nem eszek olyan gyakran zabkását, de ha minőségi ch-ról van szó, ez az ász:), ízlett úgy is. Fahéjjal pedig tényleg sokan dícsérik, csak mindig elfelejtek venni, mert egyébként nem használom... Na, de majd kipróbálom! Bizti isteni lesz!
9. Borsa (válaszként erre: 8. - Ddcc65379c)
2012. febr. 10. 13:44

:) örülök, ha segíthettem!


Próbáld meg reszelt almával, és fahéjjal - hmmmmmm! Bár én a sós verziókra esküszöm.

8. ddcc65379c (válaszként erre: 7. - Borsa)
2012. febr. 10. 13:43
Köszi! Ez így tényleg több víz, mint amit én szoktam, ezekszerint az enyém eddig túl sűrű volt. és tényleg, csak sokáig azt hittem, ez így jó csak, de akkor nem :D köszi mégegyszer, holnap reggel kipróbálom így, legalább, ha nem túl sűrű, többnek is érzem :DD
7. Borsa (válaszként erre: 1. - Ddcc65379c)
2012. febr. 10. 13:38
Szia, én 3 dl vízhez 5 púpozott evőkanál zabpelyhet rakok. Ez nem túl sűrű.
6. ddcc65379c (válaszként erre: 5. - Arel)
2012. febr. 10. 13:36

Mindig fél bögre zabpelyhet szoktam, csak most mondom kerekítsünk, ha megvan 1-re az adag, akkor félre is tudni fogom. :D Egyébként az a fél bögre is olyan kisebb fajta, kávénak való. Csak viszonyítás miatt... :)

Én nem akarok bele tejet vagy joghurtot, én simán vízzel akarom, a tetejére csak diót szoktam szórni.

Eddig úgy csináltam, hogy - jó, akkor számoljunk fél csészével - fél csésze zabhoz 1 csésze víz, tehát a duplája, de azt mondták tegnap, hogy több víz kellene. Azt viszont nem, hogy mennyi... Mert így is finom, dehát... Hátha lehet ez jobb :D

5. Arel
2012. febr. 10. 13:33

1 bögre zabpehely? Kicsit sok lesz szerintem.

2 EK zabpelyhet szoktam egy műzlis tálban felönteni kb. 1 dl vízzel/tejjel, 1 perc mikró utána még lehet rajta esetleg tejjel/joghurttal hígitani. Ízesítés: éedsítő v. méz, fahéj és gyümölcsök

4. ddcc65379c (válaszként erre: 3. - 4327a8e017)
2012. febr. 10. 13:31
De mennyi vízhez mennyi zabot?
2012. febr. 10. 13:28
Én fordítva csinálom, odateszem a vizet melegedni, és amikor forrni kezd, elkezdem beleönteni a zabot. A végén mindig hagyok kicsi vizet, mert fel fogja szívni.
2012. febr. 10. 13:27
Tehát 1 bögre zabhoz mennyi vizet adjak? Köszi!
2012. febr. 10. 13:27
Zabpehelyből zabkása. Milyen aranyában tegyen a zabot és a vizet főzésnél?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook