Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vörösboros tyúkpörkölt recept

Vörösboros tyúkpörkölt recept

Elkészítési idő 100 perc

A Vörösboros tyúkpörkölt hozzávalói:
1 tyúk kb 1,50 dkg
2 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma
1 dl száraz vörös bor
1 közepes zöld paprika
1 paradicsom
2 ek. mangalica zsír
só, őrölt bors, pirospaprika,
1 mk. őrölt kömény, csioet majoránna


Vörösboros tyúkpörkölt

A Vörösboros tyúkpörkölt elkészítési módja:
A tyúkot átmossuk, feldaraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, összevágjuk.
A zsiradékot lábasba felmelegítjük, majd beletesszük a hagymákat, üvegesre pároljuk, kevés sót teszünk rá, majd pici vizet, 2-3 percig főzzük, és rátesszük a feldarabolt tyúkot, jól megkeverjük, ráöntünk 1 dl vörösbort fedő alatt főzzük 1 órát.Közben kevergetjük.Megszórjuk a fűszerekkel, kömény, őrölt bors, pirospaprika,majoránna és rávágjuk a paradicsomot, és a paprikát is, ha kell kevés vizet is tehetünk rá, majd többször átkeverve készre főzzük, ha kell még sózhatjuk.
Tálalhatjuk főtt burgonyával, de tésztákkal is finom.
Jó étvágyat!


Mire a tyúk megpuhul, a bor alkohol tartalma elillan, viszont jó ízt ad a húsos ételnek.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , máj. 19. 17:08
A vörösboros tyúkpörkölt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook