Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Töltött csirkecomb. recept

Töltött csirkecomb. recept

Elkészítési idő 70 perc

A Töltött csirkecomb. hozzávalói:
7 db csirkecomb
20 dkg barna csiperke gomba
2 tojás
1 cs. petrezselyem
1 kanál liba zsír
só, bors, majoránna 3 tk. durva morzsa
15 dkg mangalica zsír a sütéshez.


Töltött csirkecomb.

A Töltött csirkecomb. elkészítési módja:
A csirke combot áttisztítom megmosom, és besózom, a bőr alá is jusson. A tojást megfőzöm.Gombát átmosom/ ne áztassuk, mert vizet vesz fel/ összevágom, majd a zsiradékon 5 percig párolom, vagy még a levét el nem főtte, majd megsózom. A megfőtt tojást megtisztítom, és apró kockára vágom, hozzáadom a gombához, összekeverem. A petrezselymet megmosom, összevágom, a masszához adom, ízesítem, só bors, majoránna, 3 tk. durva morzsa, majd betöltöm a combok bőre alá. Közben a sütőt beállítom 250 fokra. A tepsit kibélelem sütő papírral, és bele teszem a zsiradékot, ráhelyezem a megtöltött combokat, és légkeveréssel 180 fokon 45 percig sütöm. Sütés kezdetén 15 percig letakarom fóliával. Tű próbával ellenőrzöm, hogy átsült a hús.

A gombát át is darálhatjuk, ha akarjuk, én így is szoktam csinálni. A hússal pároltam cukkinit, melyet megkentem a hús zsírjával, ennek elég 10 perc.
Kovászos káposztát, és uborkát ettünk hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , máj. 12. 16:08
A töltött csirkecomb. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook