Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Vizsgaidőszak alatt milyen legális készítményekkel lehet az agyműködést serkenteni? fórum

Vizsgaidőszak alatt milyen legális készítményekkel lehet az agyműködést serkenteni? (tudásbázis kérdés)


1 2
jún. 17. 04:58
Szőlőcukor meg energia ital, kávé meg kóla. Ezek tudom, de szerintem ezeket te is tudod.
38. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 36. - Timycat)
jún. 17. 00:03

Igazi drogot én sem.

Az van,hogy vizsga előtt annyira ideg vagyok, nem tudok aludni, hogy bedobok egy nyugtatót.

Az is a baj,hogy most kovid miatt nem szóbelik vannak,hanem írásbelik és ott végigkérdik az anyagot. Szóban jobban tudok...ott kidumálom magam,ha kell:))

jún. 16. 23:06

Én közel húsz éve fejeztem be az egyetemet.Egyetlen egy dologgal próbálkoztam:gingko biloba tartalmú “agyműködés serkentővel”, ami valójában, ha jól tudom, a keringést javítja.

A mostani munkahelyemen viszont bizonyos helyzetekben kénytelen vagyok energiaitalhoz nyúlni,

.Utálom, mert színtiszta műanyagnak tartom, de ha muszáj hajnalig írni valami tanulmányt, engem a kávé nem tart ébren.

36. timycat (válaszként erre: 35. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 16. 22:25

Nálunk is volt aki marihuannázott, persze a vizsgák miatt 😂 rövidtávon állítólag felpörgeti az agyat, de hosszútávon elég komolyan betompít, memóriazavart okozhat.


Az hogy sok diák használ valamit, hát nem tudom. Talán azt az időt amíg kifogást gyártanak, majd elméletet a "szerhasználathoz" tanulásra is fordíthatnák.


Én sosem voltam rendszeres tanuló, de bejártam előadásokra az sokat számított, ha tudtam felsőstől szereztem könyvet. Volt egy srác tőle álom volt könyvet venni, konyhakész anyag volt, a sárga kiemelő volt az 5ös szint, amit átkent más színnel is az 3-as, 4-es, amit ebből tollal szabadkézzel is aláhúzott az volt a "mindegy csak meglegyen szint".

Ezenfelül nagyon fegyelmezett tudok lenni, beosztottam az időmet, az anyagot és tartottam is magam hozzá, az 5 perc szünet mindig 5 perc volt. Nagyobb vizsgák előtti utolsó tanulós napokon fel tudtam pörögni és a napi 200-250 oldal volt az adagom. Persze ez már az ismétlős fázisban.

Nagyobb vizsga előtti napon (ha feszes volt a tempó akkor csak délután és este) általában már nem tanultam, "stresszt vezettem le".

35. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 34. - Timycat)
jún. 16. 22:13
Érdekes, valahogy mégis sok diák szed ilyeneket.Akkor vagy buták vagy hülyék, vagy mindkettő. Pl Bill Clinton egyetemen marijuánát szívott(én sosemnem és nem is akarok)
34. timycat (válaszként erre: 32. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 16. 21:49

Én 2 egyetemi szakra és egy főiskolaira jártam, párhuzamosan. Általában dékáni engedéllyel vizsgáztam, vagy mert majd mindig 30 kredit felett jártak a vizsgáim, vagy mert szükségem volt előrehozott vizsga engedélyre, hisz sok volt belőle, volt félév hogy 25 vizsgám volt, vizsgaidőszakon belül mindig sikeres (akkor épp 3 szak).


Na szóval, ami egy vizsgához kell: józan paraszti ész, tanulás és szerencse. A tanulással lehet javítani az arányokon, pl hogy a szerencsefaktor legyen a legkisebb.


Mindezt serkentőszerek nélkül, akkoriban még nem is kávéztam. Csak az elfogyasztott gumicukor mennyiség emelkedett meg.

33. Channa* (válaszként erre: 32. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 16. 20:14

Nem egyetemre, de főiskolára jártam, illetve még előtt intenzív nyelvtanfolyamra is (német), heti 15 órába, 1 évig, ami azt jelentette, hogy naponta 3 órám volt. Januárba kezdtem és decemberben nyelv vizsgáztam a Rigó utcában (középfokú). Ekkor a fiam 4 éves volt;)


A főiskolát ezután kezdtem, azaz a fiam csak néhány évvel volt idősebb, 6 éves volt, férjem is van, dolgoztam és háztartást vezettem.


Ja, 4 év alatt végeztem el a főiskolát és a vizsgáimat már az első hónapokban megcsináltam, azaz sosem a félévek végén, hanem mindig előbb, így én legkésőbb novemberben és áprilisban, simán hátradőltem és nem kellett vizsgára készülnöm és még konzultációkra sem járnom;)


Soha nem szedtem be semmi, max. kicsit több csokit ettem a kelleténél.

jún. 16. 19:20
Aki járt egyetemre, tudja, hogy a vizsga milyen faktorokról áll össze. Aki meg nem, az ne ossza az észt.Még szüksége lehet rá.
jún. 16. 17:30

Ez jo.

Elall az ember esze .

Ha ures az agy , akkor utolso pillanatban totagasra allhat a tucsok , akkor sem lesz belole hip_hop dolgos hangya

... Ahogy/amit vetett valaki , ugy/azt fog/ja aratni...

A sikeres vizsgahoz vezeto kiralyi ut a rendszeres tanulas. Ennyi .

jún. 15. 13:12

És még több nem nyom semmit.

Rájuk akarsz hasonlítani? Drogosokra? Szájerekre?


Ha úgy érzed, hogy cigire, kávéra, energiaitalra és alkoholra van szükséged, hogy jól teljesíts, akkor hajrá. Csak tarts mértéket. Ezek a társadalom által elfogadott "drogok". De még így is életeket döntenek romokba. Keményebb fajtáktól inkább tartsd távol magad. Ha rám hallgatsz. Egyiktől sem leszel okosabb. Ellenben tönkretesznek. Ha túlzottan izgulsz, akkor inkább kezdj el meditálni. Kutatások bizonyítják, hogy növelik az agykapacitást. Egyetemistákon tesztelték, és aki rendszeresen meditált, az jobb eredményeket ért el a vizsgákon. Nem utolsó sorban pedig sokkal nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lett.

29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 28. - Channa*)
jún. 15. 12:59

Én is végzem, eddig 4,33 az átlagom ebben a félévben. Sok ember van,aki harmad ennyit tanul,mint én és nem izgul, én meg izgulok,meg mindig azt érzem, hogy nem tudom. És időben haladok.

Szentkirályi Alexandra pl 9 év alatt végzett és már érettségivel főpolgi-helyettes volt.

28. Channa* (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 15. 12:54

Ez is az én véleményem és nem kell egyet érteni vele;)


Egy teljesen normál képességű embernek, aki semmi zsenialitással sem rendelkezik, simán el kell tudnia végezni az általános iskolát, a középiskolát és a főiskolát/egyetemet is, minden pirula, drog nélkül. Semmi extra képességet nem igényel egy diploma megszerzése, pusztán hajlandóságot arra, hogy az időnk egy részét tanulással töltsük.

27. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - Auróra2010)
jún. 15. 11:30
Ha csak az menne egyetemre,aki zseni,akkor berzáhatnának az egyetemek.
jún. 15. 08:58

Ami nem megy, ne erőltessük.

Régi igazság.

25. PöttyösPanka (válaszként erre: 22. - Channa*)
jún. 15. 08:34
Az egyetemhez is szerencse kell :D
24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - Elliana)
jún. 14. 22:26

[link]


A Prozac népe

Bakancslistához adom

Prozac Nation

amerikai-német romantikus dráma, életrajzi film, 95 perc, 2001

jún. 14. 21:33
22. Channa* (válaszként erre: 21. - PöttyösPanka)
jún. 14. 17:59

Így!

Én is mindig ezt mondom magamnak és ezt mondtam a gyerekemnek is.

Mi történhet? Nem lőnek le, max. egyes lesz és ennyi, majd legközelebb vagy jobb lesz, vagy sem.


Még az sem tudott kibillenteni a nyugalmamból, amikor a főiskolán 20x mentem egy tantárgyból vizsgázni;)


Tudtam, hogy nem velem van a baj, hanem a tanárral, és tudtam, hogy akármennyit tudok egyes lesz. A 20. vizsgámon másik tanár volt, mert beteg lett a sajátom, így sima ügy volt:DDD

jún. 14. 12:57

Én még középiskolában döntöttem el, hogy többé nem fogok izgulni, amikor kémia témazáró dolgozat előtt álltam a folyósón, és remegtem az idegtől. A tanár vérengző típus volt, nekem meg nem feküdt a kémia. Mikor már majd összeestem, egyszercsak megszólalt egy belső hang, ami azt mondta, hogy hát hülye vagyok én, hogy így parázom egy hülye dolgozat miatt? A legrosszabb, ami történhet, hogy egyes lesz. Ezen viszont az sem segít, ha elájulok, úgy izgulok. Ez a felismerés segített, hogy ne parázzam túl a számonkéréseket még az egyetemen se.

Valahogy azt kell tudatosítani, hogy az izgulás nem hogy javít, de ront a helyzeten.

jún. 14. 12:34

A címre regálva: a szőlőcukor hatásos lehet. Ha csak vizsgaidőszak alatt használod, nincs hozzászokás, nincs semmilyen negatív mellékhatás.

Nagyon jó természetes energiaforrás. Agyműködés serkentésére kiváló.

19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Channa*)
jún. 14. 09:38
Nem baj, de én olyan idegállapotokba tudok jutni vizsga előtt,hogy félelmetes, és ha tanulok ,akkor is,sőt.Minél többet tanulok,annál inkább. Ezt senki nem érti, hogy miért.
18. Borzolo (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 14. 08:12

Ugyan nem ma volt, de amit bevetettünk a kávé-tea-csoki mellett az a ginseng kivonat és a lecitin kapszula volt. (Koffein tablettát hanyagolnám, könnyű túladagolni).

De ma már millió memóriajavító van a drogériákban.

17. Channa* (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 13. 23:09

Ééés?


Akkor mindenkinek kell? Vagy ezt most miért írod?


Engem nem különösebben érdekel a művészeknél, hogy mivel nyírják ki magukat. Az ő életük.


És attól, hogy ők drogoznak, még nem lesz egészséges és követendő.


Vagy szerinted igen?

16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Channa*)
jún. 13. 22:46
Sok muvesz is drogozik.
15. Channa* (válaszként erre: 14. - L.luiselotte)
jún. 13. 15:17

Hát persze, hogy nem lett!


A nálunk forgalmazott energia italokban nincs benne az a bizonyos anyag, ami káros lenne, ezért lehet a boltokban kapni.

Én a szagukat sem bírom, és nem támogatom a fogyasztásukat, de biztos nem árt, mint pl. egy ADHD-s gyógyszer egy egészséges embernek, vagy bármilyen nyugtató, ami függőséget okoz, és elvonási tünetek jelentkeznek a nem megfelelő abbahagyásakor.


A kávé pedig végképp nem drognak minősülő élvezeticikk. Kevesen vagyunk már, akik tömény, méregerős kávét isznak, sőt! megkockáztatom, de a legtöbb kávé már nem is csak kávét tartalmaz, hanem inkább egyéb anyagokat, amivel biztosítják az aromáját. Felhígítva, ízesítve pedig szinte elveszti az eredeti funkcióját, azaz azt, amiért a kávészemeket rágcsálták régen;)

14. l.luiselotte (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 13. 15:10

EZ azért igy nem teljesen igaz, egyikünknek sem lett semmi baja ...

Mert a gyógyszerek azok tönkretesznek, az tuti.

13. Channa* (válaszként erre: 9. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 13. 15:09

Sokan vannak úgy, ahogy te, azaz idegesek vizsgák előtt. Én a helyedben azon dolgoznék, hogy a vizsgadrukkot le tudjam győzni. Persze, könnyen beszélek, mert nem ismerem az érzést. Egyszer volt talán vizsgadrukkom, amikor az eü vizsgám nem sikerült 2x a jogsihoz, na akkor ideges voltam, de csak azért, mert nem jöttem rá, hogy miért nem sikerül ez az egyszerű vizsga;)


Na tehát, folyamatos tanulás, vizsgák előtt belehúzni és lazítás, hogy ne legyél ideges.


Az általad írt gyógyszert még véletlenül sem szedném be.


Ha ideges vagy, akkor igyál citromfűteát vagy vegyél valeriánt, bár én ezeket sem alkalmazom sosem, a már leírtak miatt;)

Vagy esetleg ezt: Ginkgo Biloba forte kapszula próbáld ki.


Ja, a magnézium is klassz idegnyugtató, az is segíthet pl. magne B6.

jún. 13. 15:07
CSOKOLÁDÉ! Érdemes utánaolvasni, hogy a csokoládé milyen jó hatással van az agyműködésre. Ilyen megállapításokat lehet találni pl.: "a kakaóban található flavonolok képesek az átlagos érték háromszorosára növelni az agy oxigénellátását." - Persze, magas kakaótartalmú, ún. keserű csokoládét érdemes bevetni, nem a mindenféle értéktelen adalékokkal, sok cukorral silányított cuccokat.
11. Channa* (válaszként erre: 10. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 13. 15:01

A kávétól egy kicsit emelkedhet a vérnyomás, de nem tartósan, azaz a kávé után 15 perccel, már nem látszik a vérnyomáson.


Én sok kávét iszok, de nem piszkálja a vérnyomásomat.

Igaz, nem azért, hogy felpörgessen, hanem inkább éhségcsökkentésre és édesség pótlásra használom. kicsi kávé és sok tej + édeske. Drog kategóriába még véletlenül sem sorolom sem az energia italt (sosem ittam), sem a kávét, hiszen a tudatunkat nem piszkálja, ahogy a drogok.

10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - L.luiselotte)
jún. 13. 14:42

Energiaital sem az egészség szimbóluma,sőt.Durvább,mint sok okosdrog és veszélyes,mivel boltban kapható,az emberek képesek lazán kezelni és dönteni magukba. Volt már ,aki kinyiffantotta magát vele.

3-4 kv is már durván drog,úgyhogy nem igaz,hogy nem használtok semmit. Én egyszer ittam 3 kv-t, 175 lett a vérnyomásom.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook