Visszaadják a GYEST, de nem visszamenőleg..... (beszélgetés)
az összes ilyennél ez a szabály:
5. § A családtámogatási ellátások a következők:
a)14 családi pótlék
aa) nevelési ellátás (7. §),
ab) iskoláztatási támogatás (8. §);
b) gyermekgondozási támogatás
ba) gyermekgondozási segély (20. §),
bb) gyermeknevelési támogatás (23. §);
c) anyasági támogatás (29. §).
V. Fejezet
A CSALÁDTÁMOGATÁSI ELLÁTÁSOKRA VONATKOZÓ HATÁSKÖRI ÉS ELJÁRÁSI SZABÁLYOK
Az igényelbírálás szabályai
37. § (1)94 Az ellátás a kérelem benyújtásának időpontjától jár, feltéve, hogy a benyújtás időpontjában a jogosultsági feltételek fennállnak. Az ellátást a kérelem késedelmes benyújtása esetén, visszamenőleg legfeljebb két hónapra, a kérelem benyújtásának napját megelőző második hónap első napjától kell megállapítani, ha a jogosultsági feltételek ettől az időponttól kezdve fennállnak.
Ha visszaadják, a rehab. ellátást megvonják? vagy együtt jár majd a kettő?
én más ügyből kifolyólag leveleztem gyessel kapcsolatban, míg a levelezés folyt, nem kaptam gyest, és utólag, mikor kaptam, visszamenőleg csak kettő hónapot fizettek ki. (és mivel a levelezés tovább tartott :-S, a maradék havi elveszett).
Nézz utána, hogy a jogszabályok szerint visszamenőleg most hány havit fizetnek (az én esetem évekkel ezelőtti, azóta változhatott).
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék,hogy van e köztünk olyan kismama, aki ugyanabban a cipőben jár mint Én.
Megvonták a GYEST,mert kapom a rehabilitációs ellátást is!!!!Most visszaadják ugyan,juli 26.-ától,de visszamenőleg nem fizetik ki.De azt sem mondták,hogy azzal a 4 hónappal meghosszabbítják a jogosultsági időt.
Szerintetek mit tudnánk tenni?
Van esetleg valaki aki jogilag tud tanácsot adni?
További ajánlott fórumok:
- Ha 8 évig nincs fizetve a Tb, kérhetik visszamenőleg?
- 3 gyerek mellett visszamenni dolgozni?
- Ha szemeteltem és felírták a rendszámomat, de negyed óra múlva visszamentem és összeszedtem a szemetet akkor lehetek bajban?
- Mivel munkanélküli vagyok, 2012-ben nem fizettem be az egészségügyi adót. Ilyen esetben, visszamenőleg is kötelezhetnek a befizetésre?
- Milyen lesz visszamenni a home office-ból 1 év után? Már előre rosszul vagyok!
- Gyerekkorotokból mennyi időre visszamenőleg emlékeztek?