Vezetés kezdése jogosítványhoz (beszélgetés)
Ez a beszéd. 👍
Nem szívességet kérsz tőle, egy szolgáltatást veszel igénybe, amiért fizetsz. Nem keveset. Ha nem az övé az autósiskola, minden lecserélés "bekerül az aktájába."
Sok sikert!
Ha elkezd hőbörögni, akkor kedvesen és nyugodtan kérd meg, hogy legyen türelmes, azért vagy ott ugyanis, hogy megtanuld. És fizettél érte, nem keveset. Döntse el, hajlandó-e tanítani, vagy kérj másik oktatót. Valószínűleg rájön, hogy az emberek nagy többsége nem kormánnyal a kezében születik.
Az enyém egyébként jó fej volt, talán a második órán azt mondta az utca végén balra, és jobbra fordultam, és egy forgalmas főútra keveredtem. Háááát, izzadtam, mint a ló, ő meg csak vigyorgott, hogy na akkor most sikerült egy életre megtanulni, hogy melyik a jobb és a bal kezem?
Azért is fontos a személyisége, mert ha a vizsgabiztosok utálják, annak te iszod meg a levét.
A saját utadat kell felépíteni, a mások tapasztalata később jöhet ha már meg is érted a helyzeteket. Mások véleménye fölösleges aggodalmakat okozhat vagy éppen elbagatellizálhatja a fontos dolgokat. Nem egyformán vagyunk képesek megtanulni a vezetést. Van akinek az autó kezelése nem okoz gondot de a forgalomban bizonytalan vagy fordítva.
Elsőként az oktatót mérd fel, képes-e türelmesen, segítőkészen hozzá állni az oktatáshoz vagy csak a vezetési órákat akarja felsrófolni. Sajnos én 30 akárhány évvel ezelőtt egy szörnyeteget fogtam ki , egy normálissal újra kellett kezdenem mindent. Úgy, hogy mindenből elsőre átmentem. Órák után vedd elő a KRESZ könyvet vagy előtte is , mert hiába vizsgáztál jól de ismétlés a tudás anyja, eleinte nem fog beugrani éppen a legfontosabb szabály sem. Nem szégyen a tanulás. Sok sikert! Ne izgulj, nagyon sokan megtanulták már.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell a jogosítvány meghosszabítását intézni? És kb. mennyibe kerül?
- Mennyibe kerül ma egy jogosítvány megszerzése?Mindennel együtt orvosi és stb.?
- Neked mennyi idő volt, míg az okmányiroda kipostázta a jogosítványt? (legyen szó akár megújításról, vagy első jogsiról)
- Hány évesen szerezzen jogosítványt egy fiatal?
- Alap német nyelvtudással, jogosítvány és szakma nélkül, semmi esélyem mielőbb kijutni Ausztriába dolgozni?
- Gyerekem 17 éves elmúlt, megszerezte a jogosítványt, egyedül vezethet?