Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vezetés kezdése jogosítványhoz fórum

Vezetés kezdése jogosítványhoz (beszélgetés)

nov. 5. 17:03
Az a baj szerintem hogy ilyenkor tiszta feszült figyelem..mered az ember maga elé mint a hülye. Persze ez is elmúlik. A párom is azzal kezdte. "Ne aggódj amig el nem telik az első pár óra ilyen feszült figyelemmel fogsz vezetni. Életedbe először ültél LEGÁLISAN autóba közúton. Minden más autó közt. Körforgalom,parkolás benzinkútnál. Eddig ezeket anyósülésről láttad. Most éles egyenesbe uralsz egy xy mázsás jarművet. "Önállóan". Nagy élmény de fárasztó. Ami ugyanilyen lesz..a vizsga órája.
8. michelle.r (válaszként erre: 7. - Kiccila)
nov. 5. 16:40
Nyugi, az lesz. Egy-két év és készséggé válik. 🙃
7. kiccila (válaszként erre: 6. - Michelle.r)
nov. 5. 15:49
Épp így ahogy írod. Minden számon van tartva. De egyébként normális volt. Nem volt bunkó.. nem szólt be. Egy parkolóba várt...mindjárt irány a forgalomba... mentünk bele a közepébe az elején. Mélyvíz. Nagyjából ügyes voltam. Ami még nehéz...összehangolni a kezem lábam szemem. Figyelni, kuplung,váltani,a kormány se menjen égnek szélnek 🤣..meg ugye megtalálni a sávban a helyem. Cseppet se könnyű az autóvezetés. Az a helyzet. 😅 De majd belejövök.
6. michelle.r (válaszként erre: 5. - Kiccila)
nov. 5. 11:02

Ez a beszéd. 👍

Nem szívességet kérsz tőle, egy szolgáltatást veszel igénybe, amiért fizetsz. Nem keveset. Ha nem az övé az autósiskola, minden lecserélés "bekerül az aktájába."

Sok sikert!

5. kiccila (válaszként erre: 4. - Michelle.r)
nov. 5. 09:29
Na igen...pontosan ez az amin agyaltam a napokba. Igaz...a nevelt nagy fiamat is ő oktatta az utolsó 10óráján mert a csaj oktató sokat húzta a vezetést a gyereknél. Másik oktatót kértünk és kifogta ezt a pasast. Első óra után majdnem sírt a gyerek ugy leoltotta. Hogy márpedig igy ne úgy ne.. és végezetül ennyit mondott a sracnak... az autó alatt 4 kerék van az oktató meg én vagyok! Utána letette a srác a jogsit..sikeres forgalmi vizsga. Aztán közölte vele a párom hogy én leszek a következő tanulója a fia után. Na most vagy rendes lesz...vagy halálra szivat... Ha meg baszakodik én simán félreállok.."köszönöm a lehetöséget de önnel nem vagyok hajlandó vezetést tanulni tovább..kérnék másik oktatót" Viszlát...aztán csuma annyi. 😆 (De szerintünk rendes lesz) ...Majd ma kiderül délben..ha elkezdem 😱
4. michelle.r (válaszként erre: 3. - Kiccila)
nov. 5. 08:34

Ha elkezd hőbörögni, akkor kedvesen és nyugodtan kérd meg, hogy legyen türelmes, azért vagy ott ugyanis, hogy megtanuld. És fizettél érte, nem keveset. Döntse el, hajlandó-e tanítani, vagy kérj másik oktatót. Valószínűleg rájön, hogy az emberek nagy többsége nem kormánnyal a kezében születik.

Az enyém egyébként jó fej volt, talán a második órán azt mondta az utca végén balra, és jobbra fordultam, és egy forgalmas főútra keveredtem. Háááát, izzadtam, mint a ló, ő meg csak vigyorgott, hogy na akkor most sikerült egy életre megtanulni, hogy melyik a jobb és a bal kezem?

Azért is fontos a személyisége, mert ha a vizsgabiztosok utálják, annak te iszod meg a levét.

3. kiccila (válaszként erre: 2. - Perzsacica)
nov. 5. 06:09
Igen.. az oktatón sok múlik. Én az autó kezelésétől annyira nem is félek inkább hogy rendesen megtanítja e az oktató nem pedig 2 próbálkozás után elkezd hőbörögni hogy jajj ennyire nem megy ez vagy az... A faszit ismerjük már valamennyire. Autószerelő a párom,felkeresett minket nem e tudna segíteni. Így a párom szerelte 1 hónapja és szervizeli az oktató autót. Amin vezetni fogok...meg ugye vizsgázni majd 😱
nov. 4. 22:33

A saját utadat kell felépíteni, a mások tapasztalata később jöhet ha már meg is érted a helyzeteket. Mások véleménye fölösleges aggodalmakat okozhat vagy éppen elbagatellizálhatja a fontos dolgokat. Nem egyformán vagyunk képesek megtanulni a vezetést. Van akinek az autó kezelése nem okoz gondot de a forgalomban bizonytalan vagy fordítva.

Elsőként az oktatót mérd fel, képes-e türelmesen, segítőkészen hozzá állni az oktatáshoz vagy csak a vezetési órákat akarja felsrófolni. Sajnos én 30 akárhány évvel ezelőtt egy szörnyeteget fogtam ki , egy normálissal újra kellett kezdenem mindent. Úgy, hogy mindenből elsőre átmentem. Órák után vedd elő a KRESZ könyvet vagy előtte is , mert hiába vizsgáztál jól de ismétlés a tudás anyja, eleinte nem fog beugrani éppen a legfontosabb szabály sem. Nem szégyen a tanulás. Sok sikert! Ne izgulj, nagyon sokan megtanulták már.

nov. 4. 20:43
Sziasztok. Van aki most kezdi a 30órányi vezetést? Én holnap délben kezdek. Kinek mi a tapasztalata az első pár óráról?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook