Vérszegény kismamák (beszélgetés)
Nem, nem arra.
Elküldhetem üzenetben, miket javasolt a doki, ha úgy jó.
Nyíltan nem, mert hoxa ugrana rá.
Sziasztok!
Mintha magamat olvasnám, még a hetek is stimmelnek. :D
Neked mennyire alacsonyak az értékeid? Nekem 103 a hemoglobin, 0,30 a hematokrit, szintén nem megy a tabis pótlás... Én a Kratuerblutot iszom+pezsgőtabit, de szerintem semmit nem érnek. Bár a pezsgőtabi vastartalma nagyjából a vicc kategória. :D
Köszi a válaszokat! :)
A májra azt írják, nem ajánlott terhesen, meg hát nem is rajongok érte. A májkrémet szeretem, de az meg inkább zsírból van, mint májból. :D
Judit, a Kräterblutra gondolsz? Nekem is javasolta a nődoki, azt mondta, hogy nem fog megfogni, mert viszonylag alacsony a vastartalma, mégis székrekedést okozott az is. :S
Természetes táplálék kiegészítőt találsz, ami kiválóan pótolja a vasat végig a terhesség alatt.
Nekem nőgyógyász tanácsolta.
Jo a csalantea is. talan meg a cekla es a spenot.
Maj hirtelensutve.
Beszéltem a dokimmal, azt mondta, annyira még nem gáz, hogy vénás pótlás kelljen, de ha tovább csökken előbb-utóbb az lesz belőle.
Érdekelne, hogy lehetséges-e egyáltalán legalább szinten tartani tabi nélkül. Tüneteket amúgy nem nagyon érzek, pedig a terhesség előtti értékeimhez képest brutál alacsonyak.
Azóta már 21 hetes vagyok, jövő héten megyek újabb vérvételre.
Sziasztok!
Olyan kismamákat keresnék, akik már a terhesség viszonylag korai szakaszában vérszegények lettek. Nekem már a 16. heti vérvétel kimutatta az alacsony hemoglobin és hematokrit értéket, amire megpróbáltam különböző vaskészítményeket szedni, de sajnos mind székrekedést okozott, így nem tudom őket szedni.
Aki nem tudott tabit szedni, mivel próbálta pótolni a vasat? Azt olvastam, ilyenkor már nem lehet a táplálékkal pótolni.
További ajánlott fórumok:
- Vashiányos vérszegénység mellékhatásai?
- A vashiányos vérszegénység veszélyes-e a terhességre/babára?
- 5 éves kisfiamról kiderült, hogy vérszegény. Mit tehetek, hogy javuljon a helyzet?
- Mi a legjobb verszegenyseg ellen?
- Vashiányos vérszegénység
- Nagyfokú vérszegénység, alacsony vérnyomás terhesség alatt. Kérem aki ismer olyan nőt illetve aki maga is hasonló gondokkal küzködött ...