Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Vehetek én be 1 Xanax-ot? fórum

Vehetek én be 1 Xanax-ot? (tudásbázis)

70. Cadence (válaszként erre: 31. - 9778ca1817)
2009. márc. 21. 11:59
Szimpla háziorvos irta felnekem legelöször.
69. c4f059c04b (válaszként erre: 63. - Borderline01)
2009. márc. 21. 10:38
Szia! Én Frontint szedtem néhány hónapig, hát arról is elég kemény volt leszokni. A Xanaxról hallottam, hogy függőséget okoz azoknál, akik sokáig szedik.
68. 7939578846 (válaszként erre: 66. - Borderline01)
2009. márc. 21. 10:18
gondolom nem "jókedvedből",de nagyon profi vagy e téren!:)))
67. 7939578846 (válaszként erre: 63. - Borderline01)
2009. márc. 21. 10:16

szia borderline01!

elég durva amit írtál!!!köszönöm,h ezt írtad a Te "háttereddel",mert aki nekem ajánlotta,szintén évek óta szedi,már kevesebbet mint az elején,s kb úgy ajánlotta mintha azt mondta volna,h "ha álmos vagy,dobj be egy csésze kávét...",Jesszusom!!!még jó,h nem dobtam be egy szemet azóta! (ugyanis kaptam is tőle néhányat...)

legalább ezek hallatán körvonalazódik bennem az illető fura viselkedése,mert amíg nem tudtam,h szedi addig nem tudtam mire vélni néha a reakcióit,olyan volt tényleg,mint aki beszívott...hagyjuk!:)))

viszont kitartást Neked a leszokáshoz!!!:)))

2009. márc. 20. 09:34

Elfelejtettem még valamit,ami nagyon jó a szorongásra,ha nem betegségből ered,hanem vmitől félsz,izgulsz és nem kell semmit bevenni hozzá!!!

a receptje ennyi:vegyél egy nagy levegőt és tartsd vissza,de ne túl sokáig,mert elájulsz:D-majd engedd ki,ezt kb 2-3x tedd meg.Segít.Le is írom,hogy miért:az agyban a kálcium nagyban felelős a stresszért s annak leküzdéséért s ha vkinek ez vmiért nehezebben megy,mint az átlagnak,akkor felborul ez az a kálcium egyensúly az agyban,mert a receptorok érzékelik,hogy stressz jön s le akarják ezt küzdeni.Ha visszatartod a levegőt,akkor "bepánikol" az agy s máris cselekszik:visszaáll a kálciumegyensúly,mert úgy érzékeli hogy a szervezet s ő,az agy nem kap oxigént,szén-dioxidot s kálciumháztartását rögtön arra ösztökéli,hogy:Hajrá!-így a mérleg kiegyenlítődik és sokkal jobb lesz!!!

65. borderline01 (válaszként erre: 64. - 6ee0ffb012)
2009. márc. 20. 09:27

Természetesen!

Ő volt az,aki rászoktatott!!!!!!!!!:(

64. 6ee0ffb012 (válaszként erre: 63. - Borderline01)
2009. márc. 20. 09:04
Jézus mária!!!!!!!! Erról orvos tud?????????
2009. márc. 20. 09:03

Sziasztok!

Immár 17(!)éve vagyok Xanax-függő...Napi 80mg-okat szedtem s még ezt-azt mellé,aztán csökkenteni kezdtem,sikerült egészen napi 12mg-ig majd egyik napról a másikra akartam letenni,amibe majdnem belehaltam,mert fél mg-onként lehet csökkenteni,veszélyesebb,mint a drog s nehezebb róla "lejönni"-ezt drogot használók is alátámasztották-így lassan,de biztosan elértem a napi max 2.5mg-os "álomhatárt"-évekig...de kezdett a szervezetem követelőzni,sűrűbbek és durvábbak lettek a rohamaim,így újra elkezdtem emelni-4mg-ig.Azt hittem vége,itt megáll,hisz évek óta elég...és most,épp tegnap döbbentem rá,hogy:újra függő lettem...Van a xanaxnak több csapdája is:igenis hozzá lehet szokni s nemcsak pszichésen!!!-a másik pedig:minél többet szedsz,mert úgy érzed nem elég a dózis annál agitáltabb,idegesebb leszel s szorongásod is erősödik,mert egy bizonyos dózison túl épp az ellenkezőjét váltja ki,mint amire hivatott:szorongás,félelem,pánik,düh,idegesség,agitáltság-mert az agy érzékeli,hogy ennyi nem kell s cselekedni kezd:küzd ellene,így nem oldódik szorongásod,ha egy bizonyos adagnál többet veszel be,hanem erősödik;ergo:még veszel be...22-es csapdája,ördögi kör.Van akinek ténleg kell!-DE-magatoktól soha ne nyúljatok hozzá,mert ez egy igen agresszív szorongásoldó szer,ami helyett ha már mindenképp kell,van sokkal enyhébb vagy éppenséggel természetes.Orvos nélkül ne tégy és ne vegyél be semmit!!!-ez csupán egy szuverén vélemény,mely sajnos iszonyat sok éven alapul,iszonyat sok tapasztalaton.Ne haragudjatok,hogy beleszóltam,de tudom,hogy mi az a gyógyszerfüggőség...

szeretettel és szép napot mindenkinek:)

2009. márc. 18. 18:22
Egyszer kaptam egy szemet egyik ismerősömtől, mert panaszkodtam, hogy nem tudok aludni. Szerencse, hogy hétvégén vettem be, mert majdnem átaludtam két napot, dolgozni sem tudtam volna menni. Pedig ez egy alacsony dózisú gyógyszer volt.
2009. márc. 17. 18:55
huh,én nem is gondoltam,h ez a gyógyszer ilyen durva,mert az egyik ismerősöm ajánlotta,h ha úgy érzem dobjak be egyet,s máris minden "könnyebb" lesz,s ő szerinte nem is okoz függőséget!!! (ő szedte sokáig,de manapság már ritkábban van rá "szüksége")
60. Borsa (válaszként erre: 59. - Nonee)
2009. márc. 11. 08:44
Próbáltál már szakértő segítséget kérni? Nem feltétlenül csesztet ám a világ, lehet, hogy jót akarnak! Fiatal vagy még ahhoz, hogy tönkre tedd az életedet. Biztosan van segítség!
59. nonee
2009. márc. 10. 18:51
Igaz...megvannak rá az okaim...sokan drogosnak tartanak mert egy ideig drogoztam....bulémiás is vagyok+anyámék mindennap kikészítenek! vanmikor hazasejövök..nembírom :S a drogrol meg le akarok állni minél elöbb...és a xanax kicsit megnyugtat! ma hazajöttem a suliból 10kor és 7kor keltem fel..émelyeg a gyomrom,nemkívánom a kaját...semmitnemakarok
2009. márc. 10. 13:27
Én is szettem de meg volt rá az okom kislányom sulyos balesetet szenvedett ha neked is nagy a baj vegyél be mert könnyen tul vészeled a problémádat.
57. drnéni (válaszként erre: 53. - Nonee)
2009. márc. 10. 13:21
Semmit se csinálj. Nem fog történni semmi, legfeljebb álmos leszel. De nem ajánlom, hogy orvosi javaslat nélkül gyógyszerhez nyúlj (se Xanaxhoz, se máshoz), ha szükséges, fordulj pszichiáterhez, ha nem tartod fontosnak, próbálj valós megoldást találni a gondokra.
56. 27be861736 (válaszként erre: 52. - A8b285ce7a)
2009. márc. 10. 13:12
neuroptim
55. 27be861736 (válaszként erre: 53. - Nonee)
2009. márc. 10. 13:11
ne szedd. minek vettél be egyáltalán? ki mondta, hogy szedj xanaxot????
54. Borsa (válaszként erre: 53. - Nonee)
2009. márc. 10. 12:46
Mi történt, hogy 16évesen ilyen vegyszerhez nyúltál? Próbáld kerülni, baj lehet. Fiatal vagy még, naaagyon!!!!
53. nonee (válaszként erre: 22. - Delike)
2009. márc. 10. 12:39

sziasztok Nóri vagyok 16 éves.És most néztem ezt az oldalt mert énis bevettem ezt a xanaxot! Régebb óta kiakartam próbálni,de féltem! de most bevettem...:S

:[kicsit félek azok után amiket olvastam hogy hogy rálehet szokni ...:S micsináljak??

2008. okt. 17. 14:48
én is szedem a xanaxot, egyre többet de szeretnék végre leállni, és rájöttem hogy saját akaroton múlik minden, hiába megy el vki gyogyódokihoz ha nincs benne kellő erő és akarat, mert sosem fogja letenni a szert. A másik dolog. Mostanában találtam magamnak egy hobbit-rajzolok-és nagyrészben leköti az ember gondolatait, és jó hatással van a lelkiállapotomra is. Próbáljatok találni magatoknak vmi elfoglaltságot, vmit amit szivesen csináltok, legyen az sport, kreativ kézügyességet igénylő munka, bármi. Segít!
2008. okt. 17. 14:41
Én is szedtem xanaxot is, rivotrilt is. Mindkettő nagyon veszélyes! Senki ne kezdje el szedni csak úgy, de amúgy sem. Tényleg mielőtt bevennétek, próbáljatok meg más gyógymódot, öngyógyitás, önnnyugtatás, nyugitea, vmilyen elfoglaltság, mert ezek a gyógyszerek komoly veszélyekkel járhatnak. Első ellenérv, ami miatt nem ajánlom senkinek, hogy nagyon könnyű rászokni! Tudom miről beszélek, átestem már egy-két utókezelésen, nagyon nehéz letenni ha már az ember rajta van a szeren. Szóval csak óvatosan!!!
2008. aug. 30. 23:20
a tikolásnál arra gondoltam, hogy ha cikinek érzed, hogy pszchológushoz jársz, azt eltikolhatod, perze anyukád tudni fog róla... de lehet h megoldható, sh ne ha ez neked nagyon probléma lenne
2008. aug. 30. 21:33

hgogy= hogy

mammár= ma már

bocsi

nagyon felzaklat ez a téma...

2008. aug. 30. 21:32
Ha meg tudod állni, NE VEDD BE!!! Én 9 évig szedtem. Napi kb 2 mg-ot összesen. Most szoktatnak le róla.. Maga a pokol!!! Leszoktam róla hgogy magamtól is érezhetem jól magam, vagy hogy a feszültségeket fel tudjam dolgozni. Teljesen magától iszonyat rossz kedvem szokott lenni, idegenné válnak a dolgok amiket szerettem... inkább keress egy pszichológust, mammár nem szégyen! Vagy titkold el az is jobb, mint Xanax-föggőnek lenni!!
2008. aug. 25. 12:31
én amikor nem tudtam aludni, vettem be egy felet. 14 órát aludtam tőle :DDDDD
46. fenryr
2008. aug. 24. 21:03

Szerintem nyugodtan. Az egyik szülőm 100 szemet vett be egyszerre, és semmi baja nem lett azon kívül, hogy egy éjszakát töltött a pszichiátrián, majd saját felelősségre kiengedték.

Tragikus történéseket félretéve, az alparolamum egyes embereknél addikciót okoz, van, aki 0,25 mg-től egy napig alszik, van, akinek magasabb dózis szüséges szorongásos állapotban, vagy pánikbetegség esetén. Általában először a dózist növelik, majd csökkentik, persze a gyógyszeres kezelést kiegészítik más kezeléssel is, pszichoterápia, szerotoninszint-növelők, stb. Azt, hogy most feszengeni tetszik, nem fogja megoldani sem a Xanax, sem a Frontin (hatóanyaga ugyanaz), tessen inni egy sört, vagy szeretkezni egy jót, esetleg csokit enni: a sör kivételével ezek jó irányba serkentik az agyat, a sör nem annyira, de kétségkívül jókedvre serkent.

45. supin
2008. jún. 10. 13:02
Ez egy nyugtató hatású gyógyszer. Ettől még jobban felejtel...
2008. jún. 9. 20:29

Minek? Felesleges.

Inkább egy kiadós alvás, relaxálás. Nekem az segít, amikor lemegyek a Duna partra és a vizet nézem mereven.

43. xxLady
2008. márc. 19. 12:13
Én egyszer vettem be egy szemet, a zárótanításom napján. Szerintem abszolút nem segít, és csatlakozom az előttem szólókhoz : inkább annyira leszedál, hogy nem tudsz teljesíteni. Én lelassultam tőle, és nem tudtam így 100 %-osan megfelelni (amit megszoktak tőlem).
2008. febr. 19. 22:33
Ne vedd be,mert rászoksz,és olyan mintha drogoznál,ha csak nagyon nagyon nagyon nem indolkolt az eset,és orvos tanácsolja,de én még akkor sem tudom hogy be venném-e....a dilibe mennék:(
2008. febr. 18. 15:02

Nem akarok beleszólni, de szerintem tartsd távol magad tőle!

Nekem volt egy osztálytársam, aki benyugtatózva jött többször is órára, sőt még az érettségire is, és szeerencsétlen amolyan "se kép, se hang" állapotba került tőle.

Totál kikészíti az idegrendszert, a szívet, én egyáltalán nem ajánlom.

Próbálj inkább egy kis citromfű teát inni! Annak is van nyugtató hatása, és korántsem olyan káros, mint a nyugtató tabletta!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook