Vehetek én be 1 Xanax-ot? (tudásbázis)
igen még csak 24 vagyok.
az orvosi diagnózizaim:érzelmileg labilis személyiségzavar, paranoid skizofrénia, nyugtatók és altatók okozta dependencia, gyógyszer és alkoholfüggőség, súlyos reccurens depresszió, depressziós epizódok, szorongás, pánik, generizált szorongás, szorongással kevert depresszió, álmatlanság, rémálmok....
5 év alatt megtanultam mi micsoda, minek mi a hatóanyaga, mire mi kell, kitanultam az egészet nagyából, bejártam rendelőket, kórházakat, élesztettek újjá, 23 öngyilkossági kísérletem volt.igen...láttam dolgokat...
Öt éve,dehát te még csak 24 vagy?!!!!Mi a bajod??
/Bocsi ha nem akarod nem kell,sokszor sok vagyok:)/
Szétcseszik magukat,semmi önálló önfegyelem nem alakul ki bennük,és végül még valszeg lejönni is nagy nehézségek árán tudnak.Az élet összeg nehezebb szakaszán nem megoldáskereséssel ,hanem passzív "átszállással jutnak túl/azt hiszik túljutottak,megoldották ,de nem csak áteveztek a cucdcok szárnyán/
Én így látom ezt.Tudod biztos van akire tényleg ráfér a kemikália,de ez amit írsz egy akaratgyenge,megoldásra képtelen felnőtt tömeget jelent pár év múlva.
Basszus!
Te ebben a témában dolgozol??/pszichiátria vagy hasonló?/
Ez komolyan megy ma 17-18 éveseknél ,hogyha vizsgadrukk kapja el őket bexanaxoznak???
Ez nagyon nagy gáz!!!!!A legyőzöm,önuralom,és természetes ha begazolok tőle már kiment a divatból???Ha kicsitkellemetlenebbül érzem magam megy a cucc ,és kész??????????????????????
Nem betegség, dehogyis, csak szerintem tudod hogy ott "biztonságban vagy" még Magad elől is.
Talán ezért.
tapasztalataim szerint a bentfekvők 50%-a visszaesik ls 20%-a válik kórosan gyógyszerfüggővé.Ezek tények, rengeteg ember 10-12 éve kisebb nagyobb időközökkel visszajár...vagy visszahozzák, hol a család, hol a mentők...A sok és rossz gyógyszerre beállított emberek mivel tünetei megszűnek gyógyultnak nyilvánítva távozik.Sokaknak állítanak be 6-10mg rivotrilt, de van 1 kirívó esetem akit napi 40!!!mg rivotrilra állítottak be.Ez nem kamu és az ember elmesélte, hogy a területileg illetékes pszihiátere mondta neki, hogy 20 szemig (2m-osat szed), elmehet.Emellett több más gyógyszert is szed.Az SSRI-k adása, illetve a skizofréniára használt gyógyszerek (leponex,risperdal,zyprexa.seroquel és még mások)adása rendszeres, sokakat évek óta kezelnek ezzel.
Persze van aki meggyógyul, tény és való.De ott a beteg nem csak meggyógíulni akar, hanem nem akar gyógyszert szedni a mindenapi életben ahhoz, hogy normálisan érezze magát.Szóval a fó mozgatóerő még mindig az akarat ls sajnos a látottak.tapasztaltak alapján az orvosok és pszihiáterek nagyon kevés esetben érnek el sikert, a legtöbb a betegen múlik.Nem mondom, az izolált környezet, orvosok, ápolók,pszihiáterek nem ügyesek-okosak.Van, hogy elérnek valamit, vagy segítenek valakin.De én nagyon ritkán láttam ilyet, de találkoztam vele, sőt tapasztaltam is, mert egyik öngyilkossági kísérletem után kezelt egy Normális, okos orvos, aki jól beállította a gyógyszereim, majd leszoktatott róluk így tünetmentesen, gyógyszer nélkül éltem 1 évig,már magam sem emléxem, hogyan estem vissza.
Elhiszem hogy ennyi idő alatt jól "ki tudtad tanulni a szakmát", ez nem felvágás, ez tény.
Engem speciel az érdekelne, hogy szerinted hány %-ban sikeres ez a leszoktató-program, és vajon mennyi a visszaesők száma?
Én is Mirtazapint kaptam estére, de sajnos már nem bódít úgy el, mint eleinte...
Figyi, ha csak ennyi gyógyszert kell szedned és nem vagy rosszul , akkor nálad sikeres volt ez a gyógyszercsökkentés, nem?
Ismét kimenőn.Gyógyszercsökkentésem volt,mert már jól vagyok, ideje volt lépni, jelenleg:2x200mg tegretol cr,2x0.5mg rivotril, este:30mg remeron(mirtazapine)
Kb. még 2-3 hét amit bent tervezek, ha az orvosok követik az általam elképzelt csökkentést 2 hét múlva gyógyszermentesen és gyógyultan távozhatok.
Akit érdekel maga a dolog:Leszoktatás,rehabilitáció,délpesti pszihiátria, orvoso, ápolók, betegek stb az írjon egy privát üzenetet, hogy konkrétan mire is kíváncsi mert gyakorlatilag akkora tapasztalatra tettem bent szert, hogy akár könyvet is írhatnék.Nem felvágok, de tényleg szerteágazó dolgok vannak amiket ki lehetne fejteni.Akit érdekel, keressen meg, szívesen válaszolok mindenkinek, bármilyen kérdésére.
Mennyi ideig kell benn maradnod?
Tudom hogy kiszállhatsz, az érdekel hogy hány hetes maga a leszoktató program?
És azt hiszem az a legnagyobb eredmény ha valóban tudsz túlzásba vitt fesz. oldók nélkül élni, a többi dolog meg majd úgyis jön magától.
jelentés:Lassan kezdek teljesen kórháziasodni...eszek, alszok, gyógyszer, olvasás...néha cigizek feltéve ha van cigim.
Külvilágba meg már nem is nagyon merek kijönni, úgy hiányzik a kórház...ez olyan borzasztó érzés.az állapotom romlik.Lényegiben a leszokás megy, de depresszív közérzet, üresség, étvágytalanság, alvászavar kezd kialakulni.nemtom, kijöjjek, vagy maradjak, meg egyáltalán elengednek e bár elvileg bármikor kiszállhatok.
Szia Overmind, jó hogy jelentkeztél.
Igen, sajnos a pszichiátria még nagyon gyerekcipőben jár, a legtöbb betegségnek pont a miértjét nem tudták( vagy nem is akarták) megfejteni.
A kezelési séma pedig valóban ilyen, pillanatok alatt kapsz egy diagnózist, és az arra "rímelő" gyógyszereket, ha nem leszel jobban, akkor pedig lapoznak egyet, és kapod a következő diagnózist az ahhoz passzoló szerekkel.
Nem tudom mi a megoldás minderre, de hogy ez messze nem az, afelől nincs kétségem.
Remélem jól fogod érezni Magadat a pároddal, szia!
Jelentés a kórházból.
A kaja még mindig pocsék...panaszkodtam az orvosomnak h kissé nem vagyok jól, erre az andaxint rivotrilra cserélte...jelenleg 3x0.5mg rivotril 2x200mg tegretol este 1 zopigen 1 remeron.
Mellesleg megvan a suicid bűnös...a remeron (mirtazapine-hidroklorid) 10ezer esetbőll 400 öngyilkosságot okoz...ez egy olyan tanulmány ami nem sok helyen látott napvilágot.
Most megye, 2 napot a párommal töltök, már annyit elértem, h heti 2 alkalommal foglalkozik velem a pszihológus és heti 2 alkalommal járok csoporterápiára.
Mellesleg megjegyzem a legtöbb bentfekvő legalább 10 éve odajár...ennyit a sikeres gyógyításról. találkoztam vasakaratú emberrel akit megtör a szétgyógyszerezés, végül feladta, h leszokjon és hagyja h adjanak neki amit találnak.
Bent általánosan a következőket kapja mindenki.Ambitrex,tegretol,rivotril,frontin,xanax sr, andaxin, rexetin, triperdál vagy mi a franc valami nyugtató, zopigen, geodorm, remeron, leponex, zyprexa...lehet 1-2 dolgot kihagytam de kb mindenkit ezzel kezelnek és a legtöbb diagnózis gyanúsan megenyezik, szinte mindenki skizofrén, borderline személyiségzavaros, depressziós, suicid, vagy gyógyszerfüggő...na ez a meglepő, mivel, ők teszik azzá...
További ajánlott fórumok:
- Ingyen bölcsit csak munkaviszonnyal vehetek igénybe?
- 5 hetes terhes vagyok és nagyon fáj a fogam vehetek be algopirint?
- Dolgozhat valaki nővérként/ápolónőként, ha Xanax-ot szed?
- Fülzúgásra Xanax-ot szedett valaki?
- 12 hetesen 2 napja iszonyat fejfájás, ahogy soha életemben nem fájt a fejem. Mit vehetek be rá?
- Ti értitek ezt, ha három hét rehabon vagyok egy intézetben miért csak maszekba vehetek igénybe máshol orvosi kezelést?