Vehetek én be 1 Xanax-ot? (tudásbázis)
Bár lehet, hogy rossz könyvet választottál!!!
Jóvannnnaaaa!
Viccnek szántam, bocsi mindenkitől!!!
Ha hiszed ha nem szoktam, de ettől még nem leszek álmos.
A könyv és a xanax hatásmechanizmusa elég sok ponton szignifikáns eltérést mutat egymáshoz viszonyítva. :(
Ebben igazad van, valóban hozzá lehet szokni a benzodiazepinekhez, de mit lehet használni helyettük (és az altató helyett) ha mondjuk képtelen vagy esténként magadtól elaludni?
Hol csinálod az elvonást, otthon?
Nem ajánlom a xanaxot senkinek!Én 2 és fél évig szedtem nyugtatókat.Xanaxal kezdtem és eljutottam a rivotrilig abból is a 2mg-os volt estére felírva.Napi kb. 6mg xanaxot és 6mg rivotrilt szedtem a végén a többi gyógyszerem mellé.Volt köztük 2 féle antidepresszáns meg altató meg minden amit el lehet képzelni.Jelenleg a gyógyszerelvonót szenvedgetem.A xanaxra nagyon könnyű rászokni és már a háziorvosok is előszeretettel adják.A pszihiáterekről nem is beszélve akik szinte mindenre xanaxot meg antidepresszánsokat adnak.A xanax egy nagy csapda én ismerőstől kaptam az elsőt és rá is kattantam.
A lényeg az egészben, hogy semmi esetre sem ajánlom a xanaxot vagy más benzodiazepin származékokat!(xanax,rivotril,frontin,seduxen)
Csak Valeriannát ne! Idegroncs leszel tőle. Nem véletlenül tiltották be... -.-
Ez egy betegség?! Akkor én is beteg vagyok?! Csak azért, mert izgulós vagyok? Miket meg nem tudok itt az okosabbnál okosabb emberektől...
Mindig vannak izgulósak,akik kicsit halkabban,lassabban mondják vagy nem merik elkezdeni.Persze ez a szegény gyerek azt látja h a többiek sugdosnak róla,esetleg kuncognak,kinevetik emiatt és azt hiszik hogy nem tudja az anyagot.Ezt a gyermeki rosszaságot sajnos nem lehet kiküszöbölni semmivel,de valahol olvastam,hogy ezt a szülőnek meg kell beszélni a tanárral és ki lehet küszöbölni,ahol figyelnek a gyerekre,pl szünetben egyedül feleltetik,amikor csak a tanár van ott.Már ez is nagy segítség szerintem.
Igen,az a biztos hogyha gyógyszer nélkül,inkább orvossal gyógyulsz meg. Tudom milyen amikor nem mersz felelni. Én is ilyen voltam,nem mertem kiállni az osztály elé mert féltem. Mostmár persze elmúlt de azért most sem jó érzés...több ember elött beszélni.
gyerekkorban iszonyatos lehet,el sem tudom képzelni,hogy milyen rossz.Vajon mitől alakulnak ki ezek a félelmek?Biztos nem tudja senki.Gyerekkorban én sem ajánlom senkinek a gyógyszert,én még így felnőtt fejjel sem merem szedni.Bízok a gyógyszer nélküli gyógyulásban.
A fiam osztályában van egy kislány, aki Pont ilyen problémákkal küzd mint te.Nagyon okos,mert a dolgozatai szín ötösek, de a feleléseknél meg sem nyikkant.Szakadt róla a víz,remegett mint a kocsonya.Az osztályfőnök behivatta az anyukát, és megkérdezte, hogy beszélt-e a kislány otthon ezekről a problémákról.Kiderült, hogy az anyuka tudta már rég, hogy a gyereke egyszerüen leblokkol, ha több ember előtt kell beszélnie,nem hogy felelni.A tanárok megoldották a problémát, és őt külön a szünetben a tanár egyedül feletette.Ez egy betegség, amiről nem tehetsz, de a Xanax nem megoldás rá.Majd ha betöltöd a 18 évedet már adnak rá gyógyszert,de biztos nem a Xanaxot.Bár lehet, hogy akkor már el is múlik ez a problémád.Mindenesetre gyakorlásként próbálj minél több emberrel beszélgetni, úgy, hogy többen is vannak körülötted.Kívánom, hogy sikerüljön kigyógyulnod.
megnéztem,pont a másik topikban is láttam,amikor beírták.szerintem jó az oldal,elolvasgatom hogy mi van rajta.Az ami nagyon tetszett,a boldogító email ötlete:)na azt biztosan kérni fogom!
De miről beszélgessünk?tudom hogy senki nem mer rólam kérdezni,mert kellemetlen,tudják mi a helyzet.Én meg ha hallgatom h velük mi van a suliba,munkahelyen,mintha nem is lennék a szobában,valahol teljesen máshol jár az eszem..
Akkor találkozz az ismerősökkel és üljtetek össze otthon,akkor nem kell kiöltözni sem:) Az is elég jó tud lenni főleg így "nyáron". Kinyitjátok az ablakokat,jön be a friss nyári levegő,beszélgettek:)
A szakítás tényleg nehéz ügy főleg, hogyha sokat fektettél egy kapcsolatba. Elveszteni mindent amit sok időn keresztül építettél rossz dolog. Nagyon rossz
De egyszerűen nem bírom rávenni magam,hogy elkészüljek,felöltözzek,megcsináljam a hajam.Nem tud érdekelni.És állandóan fáradt is vagyok,úgyhogy nem lenne energiám bulizni. Régen se jártam annyi sokat.
Vegyél,én kettőt vettem be.
Idővel biztos elfog múlni,csak vannak dolgok amik az átlagnál jobban megviselik az embert és a szakítások ilyenek. Ismerek olyat akivel már vagy két éve szakított a barátja és most kezdett csak el ismerkedni mert idáig nem bírt ránézni más srácra...! Amúgy ez szerintem személyiség függő,valaki könnyebben feldolgozza valaki meg kevésbé. Mindenképp fontos szerintem hogy ne ezen gondolkozz hanem próbáld meg lekötni magad. A bulizás lenne pedig szerinem a legjobb,ne a párokkal foglalkozz hanem a szingli pasikkal:)
Az az igazság,hogy nemcsak ennyi áll a hátterébe a dolgoknak,hogy nem érzem jól magam társaságban..de eddig nem szívesen beszéltem róla.de hátha jobb lesz utána,ha kieresztem magamból,nem tudom..szóval egy komoly szakítás miatt van ez az egész.Már majdnem egy éve történt,de még most sem tudtam lelkileg feldolgozni.Együtt éltünk,aztán szakított velem.Nem csináltam semmit,egyszerűen azt mondta,már nem szeret.Utána rájöttem,hogy hányszor hazudott és vert át engem a másfél év alatt.Egy ismerősöm szólt,hogy már egy társkeresőre is felregisztrálta magát.egy hónapig depressziós voltam,fogytam majdnem 10kilót.Nagyon szerettem.És mai napig nem tudom túltenni magam,hogy milyen szemétül elbánt velem.Azóta nem tudok megbízni senkiben.Nincs új kapcsolatom.Társaságban pedig egyszerűen nem bírom elviselni ha párokat látok,ahogy boldogok...Mit tegyek?sajnos nem múlt el ennyi idő alatt,lehet hogy soha nem fog:(
Hát van ami rám illik a tünetek közül,de ezek szerintem nagyon gyakoriak,lehetnek mástól is,nem?hol tudnék részletesebben utánaolvasni,hogy ez e a bajom?
A frontin-t én is ismerem,nagyim adta nekem amikor egy kapcsolat miatt nagyon nagyon rosszul voltam.
lovasiildiko!
Ezt így nem lehet megmondani,természetesen nem teljesen normális ha nem érzed magad jól társaságban mivel az ember alapjában véve társas lény. A depressziónak és a szorongásnak elég sok tünete van: viszketés,izzadás,erős vagy gyors szívdobogás,hányinger,szédülés...egy másik topicban már írtam más egyéb tüneteket is. Hogyha ezeket érzed akkor mindenképp érdemes orvohoz menni vagy legalább jobban utánaolvasnod hogy mi a bajod és utána elmenni az orvoshoz.
mostanság gyakran érzem magam rosszul társaságban. vhogy kívülállónak érzem magam, mintha nem tartoznék oda, ill senki nem ért meg..:( talán kezdődő depresszió ez? vagy mi lehet a baj?
Ja :) az előző sütibabának szólt volna, de most néztem csak meg a dátumot. Gondolom azóta megoldódott már ez a felelős dolog :9 Na mind1! :))
Látom, már más is ajánlotta, és Xanax helyett én is a Sedatif PC-t ajánlanám inkább!
Túl fiatal vagy te még ahhoz, h ilyen antipszichotikumokkal tömd magad. Mi lesz akkor később?
A Sedatif PC is szorongásoldó, és tényleg jó! Mi államvizsga előtt teszteltük...
hali
ténleg nem "jókedvemből":D-ezt eltaláltad:)
de profi azért nem vagyok...szerencsére-de nem sok hiányzik hozzá..sajnos...
Tudomásom szerint kezdő szokásos adagja:0.25mg,időseknél még azt is felezik...
Aki nem szedett még soha ilyen tipusú pszichopharmakont,annak 1db 0.5mg-os tabletta olyan,mint egy enyhébb altató.
A Xanaxot adják még szív-és érrendszeri betegségeknél is és bizonyos gyomorbetegségeknél is-a lehető legalacsonyabb dózissal kezdve.
legalábbis én így tudom..tapasztalat:(
Szia
A Frontint hívják sokan magyar xanaxnak is-ugyanaz a hatóanyaga,de sztem vmi vagy van benne,ami a xanaxban nincs-vagy nincs benne vmi,ami a xanaxban van,mert nekem nem is használ és rosszul is vagyok tőle..
Egyet minden további nélkül bevehetsz, szokásos adagja ugyan 3x0,5 mg, úgyhogy 1 biztosan nem árt, max. nem is használ, mert kevés.
Szedtem egy darabig sanaxot.0.5-öst napi 3-at.De szerencsére ma már nem szedem.Elöször lecsökkentettem napi 2-re majd 1-re.És egy ideje egyet se szedek és nem is hiányzik szerencsére.Persze kivétel ha valami történik és elkap a rosszullét(pánikszerü)akkor be veszek 1-et.Mondjuk hosszu ideig nem szedtem tavaly nyár közepén kezdtem el.
További ajánlott fórumok: