Végkép elkeseredve, avagy hogyan tovább a nehézségekből (beszélgetés)
Halihó!
Hogy vagytok?Hogy álltok a tanulással?
Sikeres tanulást,memorizálást kívánok és bízz magadban is.
Meglásd eredményes leszel.
Hát ma nem tudtam elmenni, reggel megyek a háziorvoshoz, oszt kérek igazolást.. Mondjuk tényleg beteg vagyok kissé, elég náthás, de így nyerek két hetet.. Viszont a C vizsgáról már nincs javítási lehetőség, így úgy kell tanulnom, mint a kisangyal, annak már elsőre mennie kell..
Valahogy addig magolom az igehelyeket..
Csak tudnám, hogy más hogyan csinálja..
Köszike.
Bizti'hasznos lesz:-)
Hallgass bele a hanganyagba, amit írtam neked, mindjárt az első év első napnál, ez tavaly szeptember 16.-án volt, és meg is hallhatod..
Ki írta a Bibliát? Mi került bele a Bibliába? Kik döntötték el, hogy mi kerüljön bele a Bibliába.
A Holt-tengeri papíruszok nyomában, felfedezések, régészet..
Holnap lesz a Bibliai etika és antropológia - A boldogság törvénye, utána a Biblia keletkezéstörténete és hermeneutikája, és végül Izráel története..
10h-12h-ig, 12h-14h-ig, és 14h-16h-ig..
Oké, holnap gondolj rám légyszí, 10h-tól 16h-ig..
A szóbeli 6.-án, a pótvizsga meg 12., 13.-án, februárban..
Ami a legnehezebb, és abban van a legtöbb igehely, az a Bibliai etika és antropológia - a Boldogság törvénye.
Na meg az egyetemes vallástörténet is az őstörténeti fogalmakkal, és a rengeteg ősi névvel..
Azzal kínlódom, hogy minden anyagban rengeteg az igehely, felsorolva egész oldalakon át, és képtelen vagyok megjegyezni az igehelyeket, hogy mit is kell keresni vizsga alatt a Bibliában.
A Bibliát nem kell megtanulni, hanem alkalmazni kell tudni, azt kell bemagolni, hogy melyik anyaghoz a Bibliából melyik részeket kell megkeresni, amikor felsorolják, hogy Zsolt, Jakab, János, Jelenések könyve, stb..stb.. és a rengeteg fejezet, és igehely, vers számát, hogy meg tudjam keresni, és ezeket mind elfelejtem vizsgára, hogy jaj, mit is kell keresnem, és hol??
Ezzel rohadtul kínlódom.. Meg az igehelyek értelmezése, mint verselemzés..
Ismerős embertipus,sajna.
Ezek még nem olvasták,nemtudják: "ember uralkodik emberen ,a maga kárára" Biblia.
Ezért sajnálom,hogy nagyon kevesen ismerik a Szentírás örökérvényű tanácsait.Lelkük rajta.
Köszi! De aranyos vagy! meg te is annak látszol.. :))
Viszont a közvetlen környezetemben nagyon sok a velejéig gonosz ember, ha csak azt írom, hogy egy régi, katonatiszti házban lakom, ahol még élnek régi vágású katonatisztek, akiknek lételemük az uralkodás.. Már elüldöztek pár közös képviselőt is, és volt egy, aki azt mondta, hogy a házunkra csak ki kellene táblázni, hogy vad rezervátum..
Ráérnek, és ott törnek borsot mások orra alá, ahol tudnak..
Áá,csak olvsgatom pár éve.
Szeretem.
Nemhogy ezt,de semmit.
Szabad akaratot kapott mindenki.
Eleve elrendelésről sincd szó a Sztírásban. Bocsika.
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyi pénzből éltek havonta és hogyan viselitek az esetleges pénzügyi nehézségeket?
- A nehézségek ellenére is le lehet fogyni
- Nektek is nehézséget jelent reggelente a tükörbe nézni/kilépni az utcára?
- Mosási nehézségek...
- Teljesen elkeseredett vagyok, mert a párom mindenképpen azt...
- Tartósbeteg gyermek nevelésének nehézségei