Vega vagy? (beszélgetős fórum)
tulajdonképpen mit szeretnél ezzel a minden mondatba belekötök stílussal itt bebizonyítani? :))
szerintem senki nem mondta, hogy ne egyél húst, sőt azt sem, hogy ne ölj állatokat halomra. azt csinálsz amit akarsz, nem értem miért hadakozol ennyire:)
"Az Amerikai Táplálkozástudományi Intézet szerint: "Egy állati tetem húsa mérgező vért és más értéktelen alkotórészt tartalmaz."
Ezért nem eszünk tetemet. Kivéreztetjük.
"Az állatok vérének hormonszintje - különösen az adrenaliné - radikálisan megváltozik, ha érzi a halál közelségét. Ez a nagy mennyiségű hormon megmarad a húsban, majd később méreggé válik az emberi szervezetben."
Ha az arenalint ki tudja mondani, ideírhatta volna a keletkező toxin nevét is a szerző.
"Veszélyes helyzetekben, nagyfokú düh és félelem hatására az állatokban - de nem kevésbé az emberekben is - biokémiai változások mennek végbe. "
Ekkor mondják hogy: "hú de mérges vagyok"
"A dióban, a hüvelyes terményekben (lencse, borsó. stb.), a gabonafélékben és a tejtermékekben lévő fehérjékről azt tartják, hogy aránylag tiszták, összehasonlítva pl. a marhahús 56%-os szennyezőanyag tartalmával."
Szélsőséges az összehasonlítás.
"A macska miért játszik az egérrel?"
na látod, pont azért, mert az egér húsa édesebb lesz ettől, és ezért jobban ízlik neki úgy.
"Az Encyclopedia Britannica szerint a testmérgek, beleértve a húgysavat és más mérgező hulladékokat is, jelen vannak a vérben és a szövetekben."
Tehát bennünk is.
"A mészárlás haláltusája alatt és közvetlen előtte a megfélemlített állat biokémiája megváltozik - a test toxikus melléktermékekkel telítődik"
A macska miért játszik az egérrel?
"A növények és a füvek elfogyasztásával ezek a mérgek felhalmozódnak az állatok testében."
Köszönöm!
Mondok mást.
Azzal, hogy megölöm a Rákot, megmentem egy csomó kagyló és csiga életét, akikkel a Rák, hátralévő élete során kegyetlenül leszámolna. Így azok hoszú életetük végén, és végelgyengülésben végelgyengülésben hunynak el.
Így védem az állatvilágot, aminek én is része vagyok.
Miért fordul elő több betegség a húsevőknél és miért halnak meg hamarabb?
MÉRGEZÉS
A mészárlás haláltusája alatt és közvetlen előtte a megfélemlített állat biokémiája megváltozik - a test toxikus melléktermékekkel telítődik.
Az Encyclopedia Britannica szerint a testmérgek, beleértve a húgysavat és más mérgező hulladékokat is, jelen vannak a vérben és a szövetekben.
"A dióban, a hüvelyes terményekben (lencse, borsó. stb.), a gabonafélékben és a tejtermékekben lévő fehérjékről azt tartják, hogy aránylag tiszták, összehasonlítva pl. a marhahús 56%-os szennyezőanyag tartalmával."
Veszélyes helyzetekben, nagyfokú düh és félelem hatására az állatokban - de nem kevésbé az emberekben is - biokémiai változások mennek végbe.
Az állatok vérének hormonszintje - különösen az adrenaliné - radikálisan megváltozik, ha érzi a halál közelségét. Ez a nagy mennyiségű hormon megmarad a húsban, majd később méreggé válik az emberi szervezetben.
Az Amerikai Táplálkozástudományi Intézet szerint: "Egy állati tetem húsa mérgező vért és más értéktelen alkotórészt tartalmaz."
RÁK
Egy közelmúltban készült tanulmány szerint 50000 vegetáriánust figyeltek meg (a Hetedik Napi Adventisták csoportjából). Az eredmény nagyon meglepte a rákkutató tudósok világát.
Egyértelműen kimutatták, hogy ebben a csoportban igen alacsony a rák előfordulási aránya.
A tanulmány alapján megállapítható, hogy az adventisták élete lényegesen hosszabb. Amerikai mormonokról készült felmérés szerint ebben a csoportban 50%-kal alacsonyabb a rák előfordulási aránya, mint az átlagos népességnél.
Miért több a rákos beteg a húsevők között?
Ennek az lehet az oka, hogy a többnapos állathús természetszerűleg szürkés-zöld színű. A húsipar megpróbálja salétromsavval, nitrátokkal és más tartósítókkal átszínezni, hogy a hús színét pirosra változtassa. Az utóbbi években bebizonyosodott, hogy ezen anyagok karcinogén (rákkeltő) hatásúak.
Dr. William Lijinsky (rákkutató az "Oak Ridge" NEmzeti Laboratóriumban/Tenesse) szerint:
"Még a macskámat sem etetném nitráttartalmú táplálékkal."
A húsevők bélbaktériumait vizsgáló angol és amerikai tudósok lényeges eltéréseket találtak a vegetáriánusokéhoz képest. A húsevők beleiben a baktérium visszahat az olyan vegyületeket előállító emésztőnedvekre, melyeket a rák okozójaként tartanak számon. Ez a fő magyarázat arra, hogy miért a bélrák az egyik leggyakoribb betegség a "húsevő" területeken, mint Észak-Amerika és Nyugat-Európa, ugyanakkor a vegetáriánus országokban, mnt pl. India, rendkívül alacsony. Az Egyesült Államokban például, a bélrák a második legelterjedtebb ráktípus (szorosan a tüdőrák után). A világon a bélrák előfordulása a skótoknál a legmagasabb arányú (20%-kal több húst eszne, mint az angolok).
KÉMIAI ÉTREND
A húsevőket gyakran hívják így is: "a tápláléklánc legfelső fokán állók". A természet világában hosszú a táplálkozási lánc: a növények napfényt, levegőt és vizet "esznek", az állatok növényeket fogyasztanak, a ragadozó állatok kisebb állatokat esznek. A világn mindenhol a földeket mérgező vegyszerekkel kezelik (műtrágyázás és rovarirtók).
A növények és a füvek elfogyasztásával ezek a mérgek felhalmozódnak az állatok testében. Például erőteljesen mérgező az a föld, melyre DDT rovarirtót szórtak szét, és amely a tudósok szerint rákot, terméketlenséget és komoly májbetegséget okozhat. A DDT a többi rovarirtószerrel együtt elraktározódik az állat zsírjában és nehezen tud onnan kioldódni. Amikor a tehén füvet vagy takarmányt fogyaszt, az összes rovarirtó bejut a szervezetébe. Amikor tehát húst eszel, az állatban felhalmozódó DDT teljes koncentrátumát fogadod a testedbe. Így a tápláléklánc "legtetején" az emberek válnak végső fogyasztókká, azaz mérgező rovarirtók legmagasabb koncentrációjának befogadójává. Tény, hogy a hús 13-szor több DDT-t tartalmaz, mint a zöldségek, a gyümölcsök és a fű. Az Iowa Állami Egyetem tanulmánya kimutatta, hogy az emberi testben található DDT többsége a húsból származtatható. (A DDT-t azóta betiltották! szerk.)
A mérgezés kérdése ezzel még nem ér véget. A hústermelésre fogott állatokat más vegyszerekkel os kezeli, hogy növeljék súlyukat, gyorsabban hízzanak, javítsák étvágyukat, stb. Annak érdekében, hogy a legtöbb húst a legmagasabb haszonnal "gyártsák", az állatokat kényszerrel etetik. Hormonokat fecskendeznek beléjük, hogy súlyukat gyarapítsák, étvágyösztönzőket, antibiotikumokat, nyugtatókat, valamint vegyszeres táplálék-keveréket kapnak.
A New York Times jelentette: "A fogyasztó egészségére a legpotenciálisabb veszélyt a rejtett fertőzések, a baktériumok - mint a szalmonella -, a rovarirtók, nitrátok, nitritek, hormonok, antibiotikumok és más vegyszerek maradványai jelentik." (1971. július 18.). Többségük rákot okozó vegyszer, és az is tény, hogy sok állat elpusztul ezektől a drogoktól, még mielőtt vágóhídra kerülne.
Amint a farm "állat-gyárrá" alakul át, sok állat soha nem látja meg a napvilágot - zsúfolt és kegyetlen körülmények között tengetik életüket, melynek tetőpontja a brutális halál. Idevágó a gyorsan szaporodó csirke-farmok esete:
A Chicago Tribune egyik cikkét idézve: "a tojásokat a felső szinten költik ki; a csirkék gyógyszerezettek és kényszerrel etetik őket. Falánkan esznek parányi ketreceikben - soha nem futkározhatnak a friss levegőn. Ahogyan nőnek, úgy költöznek egy szinttel lejjebb. Mikor az alsó szintre érnek, lemészárolják őket."
Az ilyen természetellenes és kegyetlen tartási körülmények nemcsak a csirkék testi kémiájának kiegyensúlyozatlanságát okozzák, hanem természetes reflexeiket is lerombolják. Ez a bánásmód - szerencsétlenségükre - rosszindulatú daganatokat és más deformáltságot is eredményez az állatokban.
(részlet a Mi a gond a húsevéssel? című könyvből)
már nem eszem húst, de azért még nem vagyok vérbeli
egyébként a célom az, hogy nyers vegan leegyek, de egyelőre úgy tűnik számomra azt képtelenség megcsinálni, legalábbis nem ismerek senkit, aki csinálja, és tudna segíteni
ezzel a logikával körbelőhetnél géppuskával egy bevásárlóközpontban, ha egyszer észre sem veszi aki belehal:)
én azt gondolom, hogy bármely élőlény "észreveszi" ha megölik, hiszen akkor megszűnik élőlénynek lenni.
Kínaiak eszik.
A kutya gerinces állat.
A csirke is. Nem is főzik meg elevenen. Levágják a fejét, észre sem veszi.
inkább azért szerencsések a kutyák, mert nem jut eszedbe megenni őket...
feltételezem róluk el tudod képzelni, hogy éreznek fájdalmat, szemben mondjuk a korábban említett rákokkal...
Ha lebuknak igen....és megérdemlik.
Köszi, hogy kiegészítetted, mert az is igen fontos (tartott/szállított/LEÖLT).
Vettem. :)
Tegyük fel, hogy fáj a répának hogy megeszem. Még mindig jobban jár, mintha ha elevenen elrohadna a földben. Nem?
Ez analóg a csirkére is igaz.
Ez poén volt ,kockafej!:))
Ehhh
Bulvár nem bulvány,amiket leírnak ,az tény,tehát simán meg lehet kontrázni ezekkel a kutatásokkal és eredményekkel azt ,hogy jogos -e az az indok ,hogy azért ne egyek húst,mert az fáj az állatoknak ,ha leölik őket.
Nem jogos:))
Csak azért mert egy sárgarépa nem tud kiabálni ,amikor kihúzzák a földből ,és nem tud elszaladni előlem az asztalról,még ugyanúgy fáj nekik is ,és ugyanúgy élni akarnak,mint az állatok.
Csak ennyit akartam ,köszönöm!
A vaskalapos tudomány mindent elfogad, ami be van bizonyítva.
Bár ez inkább áltudománynak tűnik. Már csak a szerző neve is erre garancia. :D
Mindenkinek köszönöm,aki valamilyen formában állást foglal az állatok mellett.
Nagyon fontosnak tartom,hogyha már megesszük a húst,legalább tudjuk,mit teszünk,és legalább
néhány ember,néhány percre,együttérezzen az
állatokkal,akik szenvednek.
További ajánlott fórumok:
- 1 vega hét indításnak, aztán torna és odafigyelés a kajára a célig
- Érdemes az esküvőt Las Vegasban vagy a tengerparton tartani?
- Vegán - Vegetáriánus életmód, Ki hogyan lett Vegetáriánus vagy Vegán?
- Szerintetek aki életmódszerűen vega, vannak súlyproblémái, vagy mozgás nélkül is őrzi (jó)alakját?
- Teljes növényi értékű vegán vagy mindenevő mediterrán étrend
- Candida-vega teszt vagy vér?