Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vaníliás áfonyadzsem recept

Vaníliás áfonyadzsem recept

A Vaníliás áfonyadzsem hozzávalói:
1250 g áfonya
500 ml narancslé
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Szuper 3:1

Előkészítés:

Az áfonyát megmossuk, lecsöpögtetjük, és kimérjük a megfelelő mennyiséget.


A Vaníliás áfonyadzsem elkészítési módja:
Az áfonyát a narancslével és a vaníliás cukorral egy nagy főzőedénybe tesszük, és jól elkeverjük a befőzőcukorral. Keverés közben nagylángon forrásba hozzuk, állandó kevergetés mellett legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzhelyről. Szükség esetén eltávolítjuk a habot a tetejéről, majd peremig töltjük az előkészített üvegeket. Mindegyiket lezárjuk, és a tetejére fordítva kb. 5 percig állni hagyjuk.

Tipp:

Ha még pikánsabbá szeretnénk tenni a dzsemet, akkor 100 ml narancslevet helyettesíthetünk 100 ml rummal.
Az alkoholt a főzés után keverjük dzsemhez.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vaníliás áfonyadzsem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook