Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Vodkás fügetorta recept

Vodkás fügetorta recept

A Vodkás fügetorta hozzávalói:
Gyúrt tésztához:

300 g búzaliszt
1 késhegynyi Dr. Oetker Sütőpor
75 g cukor
3 evőkanál fügés vodka
175 g lágyvaj vagy margarin

A morzsához:

100 g búzaliszt
50 g cukor
75 g lágyvaj vagy margarin

A krémhez:

1 tasak Dr. Oetker Lapzselatin
200 g túró
300 g natúr joghurt
50 ml fügés vodka
60 g cukor
250 ml tejszín

Ezenkívül:

2 füge


A Vodkás fügetorta elkészítési módja:
A tésztához a lisztet a sütőporral elvegyítjük, keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót. Dagasztófejjel ellátott keverőgéppel jól átdolgozzuk, végül lisztezett munkaasztalon sima tésztává gyúrjuk. A tésztát harmadoljuk, mindegyiket (26 cm átmérőjű) tortalappá nyújtjuk, majd sütőpapírral letakart sütőlemezre fektetjük, villával többször megszurkáljuk. A morzsához a hozzávalókat keverőtálba tesszük, keverőfejjel ellátott keverőgéppel morzsává dolgozzuk, majd a három tortalapon elosztjuk. A sütőlemezeket egymás után (légkeverős sütő esetében együtt) a sütőbe tesszük, majd megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve) Gáz: 3 – 4 fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 15 perc A tortalapokat egy sütőrácson hagyjuk kihűlni. A krémhez a zselatint a tasakon lévő leírás szerint beáztatjuk. A túrót a joghurttal, a fügés vodkával és a cukorral elkeverjük. A zselatint kinyomjuk, felolvasztjuk, kevés túrósmasszával elkeverjük, majd hozzákeverjük a többi masszához. Amint a massza sűrűsödni kezd, a tejszínt keményre verjük, beleforgatjuk. A krémet adagonként nagynyílású nyomózsákba töltjük. Az egyik tortalapot tortástálra tesszük, a krém felét nagy pöttyökben rányomjuk. A fügét meghámozzuk, az egyiket kockákra vágjuk, és a krémen elosztjuk. A másik tortalapot ráfektetjük, gyengén megnyomjuk. A maradék krémet rányomjuk. A harmadik tortalapot darabokra tördeljük, ízlésesen a krémre fektetjük. A második fügét félbevágjuk, szeleteljük, és a torta tetején elosztjuk. A tortát 2 - 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tipp:

Tálalás előtt meghinthetjük porcukorral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A vodkás fügetorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook