Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Almás-marcipános finomság recept

Almás-marcipános finomság recept

Az Almás-marcipános finomság hozzávalói:
1 mélyfagyasztott leveles tészta (500 g)

Töltelékhez:

25 g dióbél
1 alma (kb. 200 g)
Fél citrom leve
100 g marcipán massza
3 evőkanál narancslekvár
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor

Ezenkívül:

1 tasak Dr. Oetker Prémium Puding Bourbon vaníliás
500 ml tej
5 evőkanál cukor


Az Almás-marcipános finomság elkészítési módja:
A leveles tésztát felengedjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. A diót durva darabokra aprítjuk. Az almát meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát eltávolítjuk, vékony szeletekre vágjuk, és a citrom levével megcsurgatjuk. A tésztalapokat egy enyhén belisztezett munkalapon 30 x 40 cm-es lappá nyújtunk. A tésztát 15 egyenlő részre vágjuk. A marcipánt egy nylon tasakba téve (24 x 35 cm) lappá nyújtjuk, majd 15 részre vágjuk. Minden tésztalapokra egy teáskanál lekvárt kenünk úgy, hogy a szélein 1 cm-es sávot szabadon hagyunk. A megkent lapokra egy-egy marcipáncsíkot teszünk, és óvatosan összenyomunk. A marcipáncsíkokat megszórjuk Bourbon Vaníliás cukorral, és az almaszeletekkel befedjük. A diódarabokat az almára szórjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve) Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve) Gáz: kb. 4. fokozat (előmelegítve) Sütési idő: kb. 30 perc A pudingport a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük. A süteményt még melegen a vaníliás pudinggal tálaljuk.

Még ízletesebb lehet a sütemény, ha 1 gombóc vanília- vagy diófagylalttal kínáljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


Az almás-marcipános finomság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook