Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Van valakinek tapasztalata kisállat hamvasztással kapcsolatban? fórum

Van valakinek tapasztalata kisállat hamvasztással kapcsolatban? (beszélgetős fórum)


1 2
2013. szept. 29. 18:35

Sziasztok!


Nekem meghalt a kutyusom, aki a mindenem volt!

Még a Nagymamámtól kaptam, aki szintén sajnos eltávozott már.

Annyi emlék fűzött ehez a kutyushoz...Nekem az volt a legfontosabb kitétel, hogy ott lehessek a hamvasztás során. Beszéltem egy kedves úrral, akihez bevittem,de az időjárás sajnos nem kedvezett (még az égiek is siratták az én drágámat.) és meglepetésemre egy nagyon kultúrált , kedves irodában várhattam a hamvasztást. A lelekem nyugodt, őket bátran ajánlom ! Tel: 0630-361-0587

35. P.A.K. (válaszként erre: 34. - Julcsi29***)
2013. szept. 24. 18:43

Szia!

Nagyon sajnálom a cicádat... Ha a szükség úgy hozza jó szívvel tudom ajánlani a NOÉ Állatotthonnál működő hamvasztót. Megbízható, korrekt, a környezetről nem is beszélve... Az úr elérhetősége - szó szerint éjjel-nappal hívható - +36 (20) 479-01-11


Érdemes hívni!

2013. szept. 8. 13:08

Sziasztok!


Tavaly decemberben vesztettem el 13,5 éves cicámat. Még igazán magamhoz se tértem,mikor az állatorvos a másik cicámnál IV. stádiumu rákot diagnosztizált. Egyszer műtötték,de sajnos kiújult. Most már lassan a végstádiumba lépünk. Sajnos fel kell készülnöm az Ő elvesztésére is. Szerintem maximum hetekről beszélhetek. :( Azok segítségét kérném,akiknek személyes,vagy ismerős tapasztalatuk van a hamvasztással kapcsolatban. Budapesti lakos vagyok Nézegettem a netet,itt csak egy ismert állatmenhelynél van lehetőség,a többi vagy kiszállásos,vagy elég messze lévő. Sajnos számít az ár is...:( Volt valaki az ismert állatmenhelyen esetleg? Tud valaki Budapesthez viszonylag közeli,megbízható helyet ajánlani? Mindenképpen olyat,ahol végig vele lehetek.

Köszönöm a segítséget előre is Mindenkinek,és részvétem azoknak,akik hasonló fájdalmat éltek/élnek át!

33. fm.magdi (válaszként erre: 23. - Goldy2013)
2013. aug. 1. 13:10
Kérlek, írd meg, kinél és hol voltatok - és ha lehet, az elérhetőségét. Köszönöm.
32. Desty74 (válaszként erre: 31. - Lgaga)
2013. júl. 18. 15:11
Annak aki családtagként szeret bármilyen állatot sosem könnyű az elválás...:-( Marad a feltétel nélküli szeretet megannyi emléke.
31. lgaga (válaszként erre: 30. - Desty74)
2013. júl. 16. 12:14
szegény, akkor "jó" éved volt...:(
2013. júl. 16. 10:11
Két kutyámat vesztettem el fél év alatt (13 és 12,5 évesek voltak). Köszönöm Dr. Major Gyula (Gyöngyös) segítségét a kegyeleti hamvasztásban!
29. d878fb6317 (válaszként erre: 28. - Lgaga)
2013. júl. 10. 07:39

Nem tudok róla, hogy nem lehetne eltemetni a kertben, de, ha mégis van ilyen, kétlem, hogy ezt ellenőrizni tudják.

Én nem tudok itt Békésben hamvasztással foglalkozó céget, szerintem, ha lenne az állatorvosoknál biztosan lenne valami hirdetésük.

28. lgaga
2013. júl. 10. 07:21

sziasztok. úgy tudom, elvileg kertben eltemetni nem is szabad, vmiféle szabály tiltja.

kérdésem: Békés megyében ismer vki tisztességes céget? még nincs itt az ideje, de jobb felkészülni rá...

2013. máj. 23. 21:54
Egyik cicánkkal sajnos már nem sok időt tölthetünk együtt. De előző mondataim fényében biztos, hogy jobban utánajárok és nem bízom meg egy olcsó, mézes-mázos kóklerben, mozgó krematóriummal. Tisztelet a kivételnek!
2013. máj. 23. 21:50

Sziasztok!


Mi is elbúcsúztunk a közelmúltban egy családtagtól. 14 évig volt a család kedvence. Az interneten találtam egy céget ami kisállat hamvasztással foglalkozik. Telefonos egyeztetés után találkoztunk,és egy csendesebb erdő szélen, autóba szerelt „mobil hamvasztóba” helyezte imádott kutyusunkat . A hamvasztás befejezése előtt jelent meg a hatóság. Csak a jóhiszeműségemre és a gyászomra való tekintettel nem büntettek meg engem is. A hamvasztást végző úrnak semmilyen engedélye nem stimmelt . Állítólag közterületen nem végezhetnek hamvasztást. Kizárólag telephelyhez kötöttek az engedélyek. De neki az sem volt, azonnal be kellett fejeznie a hamvasztást.

Azért osztom ezt meg veletek, mert senkinek nem kívánom azt az érzést, mikor félkészen, vödörben kaptam meg egy családtag hamvait.

25. brucer
2013. márc. 15. 00:48
A lányom nevében is meg szeretném köszönni Szabó Józsefnek, megkaptuk a tappancsos urnát, nagyon szép!Mindent köszönünk!
24. cat08
2013. febr. 10. 19:38

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni, aki már hamvasztott el állatot az tudna nekem írni egy levelet, hogy hol és milyen áron? Köszönöm szépen!

2013. febr. 9. 19:24
A barátnőmnek köszönhetően tudtam meg, hogy van kisállat hamvasztás. Elhamvasztattam a kiskutyámat,végig ott lehettem, kedvesek voltak, minden a megbeszéltek szerint történt.Most már megnyugodtam, mert itt van mellettem az én kis drágám. Mindenkinek nyugodt szívvel tudom őket ajánlani,korrektek voltak.
22. Csillakné Marica (válaszként erre: 17. - Hopihe1224)
2013. febr. 7. 20:15

Kedves Hopihe!

Nagyon sajnálom,hogy nem tudtam elöbb arról, hogy van kisállat hamvasztás.Az Én kiskutyám 4 hónapja halt meg,és a hugomnál lett eltemetve az udvarban hátul.Vele nincs is gond Ő nagyon jó ember,az a nő aki megszült,(sajnos a hugommal lakik)az egy gonosz ,érzéketlen,állat gyülölő,(meg persze engem is)nő!A kiskutyámtól 9 év alatt ezerszer több szeretetet kaptam mint tőle egész életemben!El sem tud képzelni olyat,hogy egy kis állatot mennyire lehet szeretni.Most azt üvöltözi, hogy kiássa a Drága kiskutyámat a sírjából. Ha megteszi megölöm, esküszöm!! Ha elöbb értesülök a hamvasztásról, akkor most itthon van velem a drágám!!!Minden nap gyújtok érte gyertyát és nincs olyan nap, hogy ne síratnám meg.

21. hangel
2013. jan. 18. 12:28
A családunk és a többi cicánk nevében köszönöm Kiss Tamásnak Dunakesziről, hogy ebben a nehéz és végtelenül szomorú pillanatban segítségünkre volt, amikor el kellett búcsúznunk 19 éves cicánktól, Sallytől. Sok rosszat lehet olvasni/hallani a hamvasztásról, de szerencsére nekem csak pozitív tapasztalataim vannak. Külön köszönetem amiért minden úgy történt, ahogy a telefonban mondta.
2013. jan. 17. 16:51

Filemon macskámat ma hamvasztottuk el, egy szép urnában hoztam haza - reggel gázolták halálra.


Megjegyzem, hogy a vállalkozó úgy bánt vele, ahogyan sokszor emberrel sem bánnak - le a kalappal és mindenkinek ajánlom, ha odakerül a dolog.


Mostmár tökéletesen értem akik hívei az állathamvasztásnak sokkal tisztességesebb dolog, mint elásni a kertben, vagy kidobni a kukába.


Míg nem volt macskánk, nem is értettem miért szöszölnek az emberek ezzel.és meggyászolom úgy, ahogyan az őt megilleti.


Egy fotót megérdemel a képeim közé.

2012. dec. 2. 14:50
Sziasztok! Nekem a tibeti terrieremet kellett elaltatnom most november 27-én. Nagyon nagy trauma volt az egész családnak hiszen egy családtagot veszítettünk el. Az interneten találtam rá Pocsai Lajosra aki egy szegedi lakos és már régóta foglalkozik kisállat hamvasztással. Másoknál is érdeklődtünk de nekünk Ő volt a legszimpatikusabb és árban is a legkedvezőbb. Végül Őt választottuk. A hamvasztás alatt elbeszélgettünk és gyertyát is gyújtottunk a kutyusom emlékére. Teljes mértékben meg voltam vele elégedve és mindenkinek tudom ajánlani akinek számít a korrekt ár és aki méltón szeretné elbúcsúztatni kiskedvemcét.
18. scaby1
2012. máj. 12. 11:20

Köszönet Balogh Csabának a kegyeletteljes hamvasztásért!

Talán így egy picit könnyebb!

2012. máj. 10. 02:01

Kedves Fórumozók és Kisgazdik!

Örömmel tudatom mindenkivel, hogy Balogh Csaba, aki az országban először foglalkozott kisállathamvasztással ÚJRA SEGÍT NEKÜNK!!! :) Nekem 2008-ban hamvasztotta el a kiskutyámat, amiért azóta is hálás vagyok Neki! Nagyon meghitt és emberséges légkört teremtett a szomorú esemény során, ezért is tartottam fontosnak, hogy közzétegyem ezt az információt mindenki számára, és minél több fórumon. Semiféle negatív impulzus nem ért, és személyesen végig jelen voltam a hamvasztásnál. Én azóta is tartom vele a kapcsolatot, és bár 2009-ben abba kellett hagynia, de a napokban örömmel újságolta, hogy újra belefogott. Saját tapasztalatom alapján merem ajánlani minden gazdinak, mert ő tényleg segített, amikor szükség volt rá. Bármilyen kérdésetek van írjatok bizalommal, amire tudok, szívesen válaszolok.

16. nyesy
2012. jan. 27. 23:18
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Kb 7 vállalkozóval beszéltem, abból 5-nél fel sem merülhetett az, hogy én tehessem a cicámat a hamvasztóba. Mindenféle kifogásokkal le akartak rázni. Ebből pedig nem akartam engedni, mert azt hallottam, hogy akik csak elviszik és órák-napok múlva hozzák vissza a hamvakat, nem valószínű hogy a cicámat adják vissza. Akivel utoljára beszéltem és akit végül kiválasztottam a sok közül, egy nagyon kedves fiatalember volt, aki mindent úgy csinált ahogy én szerettem volna, minden úgy történt ahogy megbeszéltük és egy kicsit olcsóbb is volt a többinél. Hálás köszönetem érte, 20ezer forintba került és az egész alig volt több fél óránál.
15. xe74
2009. júl. 2. 09:50

A napokban hamvasztattam el a 16 ! éves kutyámat, de a Gyöngyösön lévő, Dr Major Gyula által fémjelzett hamvasztást senki ne vegye igénybe !!! A Gyepmestererrel (Szőke úrral ) karöltve végig hazudoztak, és nem engedték megvárni a hamvasztás végét. Magyarul ki tudja mi került még bele, nem beszélve a kegyelet figyelembevételéről.

Ráadásul a számlát sem adtak !!!

Azt akarták elhitetni velem, hogy másfél nap a hamvasztási idő.

Azt kívánom nekik, ha nem csináltak mindent rendben a fejüket nyomja valaki az 1000 C-os kemencébe

2009. febr. 24. 17:51
Mi a napokban hamvasztattuk el a 10 hónapos bolognese kiskutyánkat. Pár hónappal ezelőtt tudtuk meg, hogy veleszületett veseelégtelenségben szenved. Még a lehetetlent is megtettük, hogy minél tovább maradhasson velünk. Ma a nappaliban egy kis úrnában "él tovább velünk".
2009. febr. 24. 12:49
Tegnap hamvasztattam el a cicámat.Ha valakit érdekel,privátban megírom hol NE vegyétek igénybe ezt a szolgáltatást.
2008. ápr. 2. 12:30
És vettetek másikat?
11. daroki (válaszként erre: 10. - Sanka93)
2008. márc. 24. 14:14
Most vettem csak észre,hogy válaszoltál.Most április elsején lenne 15 éves a kutyus.Több mint egy hónap telt el,hogy nincs velünk:(
10. sanka93 (válaszként erre: 8. - Daroki)
2008. febr. 27. 19:14
Igen, azt hiszem te érdeklődtél E-mailban. Emlékszem rád. A "Sanka" egyébként a fiam. Aki a hamvasztást végzi, ő a férjem. Ha jól emlékszem azt mondta, hogy 14 évig volt veletek a kutyus. Hidd el, a spánieleknél ez már hosszú időnek számít manapság. Remélem segít a fájdalomban az, hogy elhamvasztattátok szegénykét.A mi kutyusunk olyan, mintha most is velünk lenne, pedig sajna már ő sem él.
9. daroki (válaszként erre: 8. - Daroki)
2008. febr. 23. 21:41
20-án volt a hamvasztás,elírtam.
8. daroki (válaszként erre: 7. - Sanka93)
2008. febr. 23. 20:51

Szia Sanka!


A húgom most 21-én hamvasztatta el a spánielünket veletek.Nagyon megvolt elégedve az úrral,aki csinálta.Szomorú a szívünk,de mégis jó,hogy van már ilyen kisállat hamvasztás is!Köszönjük!

7. sanka93 (válaszként erre: 6. - Mókuslány)
2008. febr. 23. 20:34
Szia! Nem jártam mostanában ezen az oldalon, ezért csak most olvastam a hozzászólásodat. Nagyon sajnálom a kutyusodat! Tudom mit érezhettél és mit érzel még most is, mert sajnos ezt már mi is többször átéltük. 2 spánielt és egy jákó papagájt veszítettünk el. Az évek folyamán a fájdalom már enyhült, de még mindig ugyanolyan szeretettel gondolunk rájuk. No, és az emlékek...mai napig összeszorul a szívem.Tudnék neked mesélni, mennyire átérzem a gazdik helyzetét, amikor felhívnak, hogy meghalt a kutyájuk, cicájuk, és szeretnék elhamvasztatni. Majdnem elsírom magam én is, amig beszélgetünk.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook