Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » ADHD-Figyelemzavar gyerekeknél. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? fórum

ADHD-Figyelemzavar gyerekeknél. Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
márc. 21. 10:33
jár még erre valaki?
2017. okt. 19. 22:46
mi a zárt csoport neve?
90. bubuci2017 (válaszként erre: 88. - Artista bonita)
2017. okt. 19. 22:45
az iskolában is paleo szerint étezi?
2017. febr. 14. 11:06

ADHD-s szülők, ha van kedvetek, egy zárt klubhoz csatlakozni: [link]

Beszélgethetnénk.

2016. jún. 3. 08:39

Sziasztok! Fimota lánykánkkal átálltunk jó fél éve paleora, óriási a változás! Viselkedése pozitívan változott, nem tünik ki állandóan negatívan az iskolában ( elsös) és egy kezünkön meg tudjuk számolni a pl három hóra esö dühkitöréseket, amik azelött napi szinten többször elöfordultak.

Az egész család váltott és mindenki profitál belöle : )

87. Hoxa (válaszként erre: 84. - Happy83)
2016. jan. 26. 09:13

Szia!

Azon kívül, hogy nem figyel órán és lemarad, van még valami más probléma az iskolában? Folyamatos babrálás, zajongás, feláll órán, ilyesmik? A többi gyerekkel jól kijön, barátkozó?

86. happy83 (válaszként erre: 85. - Zebracsikó)
2016. jan. 19. 14:33
Nincs ilyen probléma... Látás, hallás és beszédészlelés is negatív. Logopédiai szűrés is negatív.
85. zebracsikó (válaszként erre: 84. - Happy83)
2016. jan. 19. 10:51

Hallásvizsgálat és beszédészlelési-beszédmegértési teszt kéne. Ez utóbbit a helyi logopédus vagy a nevelési tanácsadó logopédusa el tudja végezni (GMP teszta neve).


Könnyen lehet, hogy a beszédészleléssel/megértéssel van a baj, azért marad le, azért kalandozik el.

84. happy83 (válaszként erre: 83. - Zebracsikó)
2016. jan. 19. 10:46
Köszönöm a hozzászólást! Nincs még egyértelmű diadnózis, csak találgatnak. A gyógypedagógus nem akar addig semmit mondani, amíg a pszichológus nem vizsgálta a gyereket. Én már elsős korában észre vettem, hogy lassabban olvas a gyerek, néha kever betűket. Szóltam is a tanárnéninek, hogy nem - e lehetne elküldeni a gyereket egy vizsgàlatra... A válasz: semmi szükség rá, majd megérik a gyerek és fog ez menni. Folyamatosan ez megy 3,5 fél év kellett, hogy az iskola kitöltsön egy nyomorult vizsgálat kérő papírt. Természetesen a gyere tanulmányi átlaga egyre romlik, folyamatosan panaszáradat van, hogy nem dolgozik a gyerek órán, lemarad, nem figyel...stb. A gyerek utál iskolába járni, utál tanulni...
83. zebracsikó (válaszként erre: 82. - Happy83)
2016. jan. 18. 22:39

Egy jó logopédust keress!

És ugyan nem figyelemzavarra van, de hasznos lehet átrágnotok magatokat Gósy Mária: Beszédpercepciós modulok c. könyvén. A hallási figyelmet biztosan fejleszti és a diszlexia mögött -valószínűleg- álló beszédészlelési elmaradást.

Valami sport, elsősorban küzdősport is jó lenne.

És semmi háttérzaj, se tévé, se rádió ne szóljon a lakásban. Minimális tévénézés. Csoki, kakaó, egyéb túlcukrozott gyerekpörgető "szerek" elhagyása.


Ne aggódj, atomfizikus is lehet belőle!

2016. jan. 18. 20:17
Sziasztok! Remélem valaki tud nekem segíteni. Nagyon el vagyok keseredve, most voltunk nevelési tanácsadóban, gyógypedagógiai vizsgálaton. 10 éves, 4. Osztályos gyermekemnél figyelemzavart állapított meg a gyógypedagógus, valamint Dyslexia gyanús. Februárban lesz még egy pszichológiai teszt, addig nincs szakvélemény. Valakinek valami tapasztalata, hogyan fejlesszen, segítsem a gyereket ?
2015. okt. 21. 12:53

próbáld ki a Vegepa-t


jókat hallottam róla

80. Sirga (válaszként erre: 79. - Kevian)
2015. okt. 21. 12:06

A tejmegvonásnak nem igazán láttam eredményét. A "bogyókkal" kapcsolatban lányom nagyon ellenáll, még győzködnöm kell.

Viszont időközben kivizsgálták a Vadaskertben: nem hiperaktív, a figyelemtartása valamivel átlag alatti, de határértéken belül van. A képességei és az eredményei közti különbség miatt még lesz 1-2 "meccsünk" az ásványi anyag-pótlás terén.(A legújabb tervem egy teakombináció - ezt észrevétlenül meg tudom itatni vele. :) )

79. kevian (válaszként erre: 78. - Sirga)
2015. szept. 12. 20:10
Sirga, használt végül ez a kombi nektek?
78. Sirga
2015. febr. 24. 18:01
Újabb info: A GAPS diéta - orvosunk szerint - nem ajánlható, illetve nem szükséges mindenkinek. Javasolt viszont a lányomnak egy szert, ami természetes alapú, jó minőségű étrend-kiegészítő: egyrészt lenyugtatja, másrészt segít neki odafigyelni. + D-vitamin, magnéziumot, és egy - kísérleti jellegű - tejelvonást.
77. Sirga
2014. nov. 7. 10:59
Belenéztem Dr. Máté Gábor: Szétszórt elmék c. könyvébe. Ópiátokat említ, ami tökéletesen összecseng a Gap-szindrómával és azzal, ami az utóbbi hónapok olvasmányai alapján kirajzolódni látszik az fejemben ... Olvasta valaki?
2014. szept. 28. 11:41

[link]


ADHD KONFERENCIA


2014. október 10-11-én


a Rubin Wellness & Konferencia Hotelben


1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3.

75. Sirga
2014. szept. 28. 11:20

Kérdés, hogy egy gyerek mennyire veszi rugalmasan az ilyen hirtelen változást. Autista fiam anno - 8-10 évesen - elfogadta, de azért ő más "kategória": sok-sok szabályt nem ért, csak elfogad. Egy hiperaktív azért sokban más.

Ettől függetlenül tetszik ez a diéta, utánanézek, hogy tudnám ezt a hétköznapokban megoldani. :)

2014. szept. 20. 10:14
73. zebracsikó (válaszként erre: 72. - Ettike85)
2014. szept. 20. 10:12

nem kell helyettesíteni, kerülni kell


nem az a cél, hogy nem cukros, de édes dolgokat egyen a gyerek, hanem az, hogy normális, tartalmas, lassan felszívódó szénhidrátokkal kiegészített étkeket, s lehetőleg a legminimálisabb mértékben állományjavító, módosító, színező, ízesítőanyagos, feldolgozott vackokat


barnarizs, köles, hajdina, kuszkusz, bulgur, zab, árpa köretnek

kevés tejtermék

többször hal

sok zöldség és gyümölcs, főzelékféleA cukros dolgok, üdítők, csokoládéfélék, színezőanyagok, egyéb vegyianyagok pörgetnek nagyon.Létezik a GAPs diéta, de ez elég drasztikus, autistáknál is alkalmazzák (főleg)bár hatékony

[link]


A gyermek érdekében és azért, hogy a szenvedéseit lecsökkentsd , bizony érdemes egy nagy fordulatot vennetek az életetekben

72. Ettike85 (válaszként erre: 71. - Zebracsikó)
2014. szept. 20. 08:50
Ha a cukros ételeket, italokat kiiktatom a főzés során tudom vmi helyettesíteni? Illetve nem tudsz olyan oldalt ajánlani ahol ennek a táplálkozásnak utána tudnék nèzni?
71. zebracsikó (válaszként erre: 70. - Ettike85)
2014. szept. 19. 21:15

szüntesd meg a cukros italokat, desszerteket, ételeket a táplálkozásában


heteken belül javulni fog

2014. szept. 19. 21:11
Sziasztok! Úgy gondoltam én is írok nektek, hátha vki tud vmi tanáccsal szolgálni! az én kisfiam most kezdte az első osztályt, 7éves. Már az elején jönnek a gondok, figyelemzavarral küzdünk, nehezen akar dolgozni órákon mindig másra figyel mint amire kellene, órai munkában lemarad a társaitól és rövidebb ideig képes összpontosítani! A másik ami aggasztó h kb fél éve elkezdett tikkelni(hümmög, grimaszol, vállát rángatja)! Decemberre van időpontunk a Vadaskertbe addig csak kívárunk :-(! Vkinek van vmi érdemi ötlete hogy tudnám segíteni, nyugtatni hogy ne pörögjön folyamatosan? Köszönöm ha tudtok segíteni!
69. mare
2014. szept. 19. 20:24

Sziasztok!


Elkezdődött a suli, ismét hasfájás a fiamnál, szorongás...

Nagyon nehéz ismét szembe nézni a iskolával. Eljutottam odáig, hogy felkerestem ismét a ped.szakszolgálatot. Felmérték és tovább küldtek minket a tanulási képességeket vizsgáló bizottsághoz.

Nem megy a matek, nagyon nem, még mindig. Beszéltem az osztályfőnökkel, hogy voltunk vizsgálaton... azóta kevesebb leckét ad fel nekünk, így talán kicsit könnyebb. Megengedte, hogy matek órán az órai munkánál és a kisolgozatoknál, a leckénél a szorzótáblát használhatja.

Szegénykém a dolgozatnál annyira izgul, hogy 1-es lett a dolgozat amit segítséggel írt. Mondta a tanárnő, hogy gyakoroljuk, hogyan tudja kiolvasni. Este nekiültünk, gyakorolni, de az derült ki számomra, hogy tökéletesen ki tudja olvasni, tudja hogyan kell csak szorong szegény.

Még mindig nem barátkozik senkivel az osztályban és nem fogad el senkitől semmilyen segítséget. Az osztálytársai meg még heccelik is, ami miatt kitör magából és dühöng és veri a padot.

A figyelem zavar sem könnyíti meg az iskolában való tündöklést. Nem tudja hol tartanak az olvasásban az órán, ezért mi a jutalom? Fekete pont. :(

Mikor lesz már kicsit könnyebb? Már el vagyok fáradva, pedig még csak 3.héten tartunk.

68. zebracsikó (válaszként erre: 67. - LVN3630)
2014. júl. 28. 11:56

Nagyon jól döntöttél, hogy nem adtad a Ritalint!

El nem múlik, a személyisége része marad, de kontrollálni megtanulja majd idővel.


A táplálkozására nagyon figyelj, minél kevesebb cukor, tészta jusson a szervezetébe, ezek nagyon pörgetik az erre hajlamos gyerekeket.

2014. júl. 28. 09:20
Sziasztok! 9 éves fiam is figyelemzavaros. Ami abban nyilvánul meg, hogy állandóan fordítva veszi fel a ruháit , rendetlen, szétszórt. Ha elküldöm a fürdőbe, hogy mossa meg az arcát, amire odaér, biztos, hogy elfelejti, hogy miért küldtem oda. :-( Ő kitűnő tanuló, a tanulással nincs problémája. Itthon egyáltalán nem tanulunk , elég amit órákon hall. A figyelemzavarához párosul egy túlmozgás. Ugrál , "pörög" . Változó tikkek is előfordulnak nála. Most hálistennek az ugráláson kívül más nincs. Másnál is van ilyen ? A magne b6 segíthet ezen a pörgésen is ? Ritalin írtak fel neki 3 éve, de nem adtam neki. Ő amúgy nyugodt gyermek. Lassan 10 évesen, félek, hogy kinevetik ez a kényszeres mozgása miatt. Ez elmúlhat? Vagy csak megtanulja majd kontronálni ? Köszönöm a válaszokat előre is !
66. cinita
2014. máj. 29. 20:56

kedves mare amit elfelejtettem leírni a legfontosabbat hogy mi úgy tanultuk meg a szorzótáblát hogy 1 hétig csak a 2 szozót tanultuk mikor már láttam hogy pillanatok alatt elmondta sőt őssze vissza csak akkor tértünk rá a 3 szorzóra de közben mikor a 3-ast tanultuk a 2 -est vissza kérdeztem mindig és ez így ment a 10-ig

most jön a nyári szünet és könyebb lesz megtanulnia de az is fontos hogy azért a nyári szünetben lazítson

65. cinita (válaszként erre: 63. - Mare)
2014. máj. 29. 19:32

üdv mindenkinek

Kedves mare nagyon ismerős a történeted mi 3 osztályosak vagyunk mi a szorzótáblával ugyan úgy jártunk mi most ti folyamatosan elfelejtette de a napi gyakorlás után már belerögzült a fejébe azonnal rá tudja vágni az eredményt még ha osztást mondok neki akkor is egyetértek Sirga válaszával csak a folyamatos tanulás gyakorlás ha az iskolába éppen összeadást - kivonást tanulták mi akkor is gyakoroltuk a szorzást és hát meglett az eredménye.

viszont csak kb 10 percet gyakoroltunk naponta mert hát a lecke után már fáradt volt de elég volt ennyi is napi szinten mert ha kihagytok napokat akkor kezdhetitek előről

Most egyébként a nyelvtannal vagyunk így az IGE FŐNÉV MELLÉNÉV ezeket kell napi szinten gyakorolni mert ezeksem rögzülnek úgy ahogy kellene de a gyakorlással biztos vagyok hogy sikerülni fog csak több idő kell neki remélem tudtam segíteni

64. Sirga (válaszként erre: 63. - Mare)
2014. ápr. 18. 20:41

Ne tanácsnak vedd, hanem csak tapasztalat-megosztásnak, amit leírok. Lányom tanárnénije mesélte, hogy az iskolában hallotta a lányomtól: ő megtanította a szorzótáblára a hörcsögét. Nyilván nincs így, és a többi gyerek is csak értetlenül nézett, de ő megértette: ez annyit tesz, hogy a gyerek a hörcsögnek "mondta fel" a szorzótáblát. Tehát tanult, és ez a fontos.

Mivel a szorzótábla pont olyan, amire mindig szüksége lesz a kisfiadnak, azt javaslom, próbáld esetleg játékosabb formában, de napi szinten gyakorolni vele! Ne engedd, hogy elfelejtse, és idővel rutinná válik, teljesen beépül neki! :)

Kitartás, sok sikert! :)

63. mare
2014. ápr. 18. 09:18

Sziasztok!

Hasonló problémával küzdünk mi is a 9 éves, második osztályos kisfiammal. Előző tanév végén derült ki a problémánk, mikor már majdnem megőrültünk a tanulástól mindannyian a családban.

Mindez már az oviban is nyilvánvaló volt, de senki nem hívta fel a figyelmemet rá. Még a tanár néni és az igazgató úr is azt mondták, hogy ez normális amit művel a gyerek (bár ő nem hiperaktív). Már tudom, hogy miért volt az én gyermekem annyira más, mint a többi. Folyamatosan dühkitörései voltak, vannak, hangosan kommentálja a cselekedeteit órákon, sóhajtozik és képtelen megülni egy helyben 5 percet és figyelni.

Szeptemberben iskolát is váltottunk. Itt most jobb, már nem pokol az életünk, idő közben iskolaérett is lett. De még mindig le van maradva sok mindenben, leginkább matekban, a fejben számolással lassan halad, meg a beilleszkedés sem megy könnyen.

Szeretnék én is tanácsot kérni, hogy mivel tudnám itthon segíteni, hogy könnyebben menjen a koncentráció, a tanulás, hogy mitől tud megülni a gyerek egy helyben egy kis időre?

A magneB6-ot kipróbáljuk meg spedatifPc-t, mert hasfájással indulunk reggelente.

Most éppen a szorzótáblánál tanuljuk és az a tapasztalat, amit megtanulunk egyik nap, és 5-öst kap belőle, azt 4 nap múlva egyáltalán nem tudja. Fél, hogy a tanárnéni mit mond majd, hogyan sikerül a szorzótábla dolgozata.

1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook