Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Van olyan, akinek penész ellen segített a külső szigetelés? fórum

Van olyan, akinek penész ellen segített a külső szigetelés? (tudásbázis kérdés)


1 2 3
65. MelisUK (válaszként erre: 58. - Audrey79)
2012. febr. 20. 11:21

Nekem újak a nyílászáróim, a padláson üveggyapot szigetelés van, a talaj is szigetelve van, a falakon pedig a tapéta is jó minőségű linóleum tapéta, ami szigetel is egyben, a tapéta alatt pedig hungarocell tekercsből van a szigetelés, ez olyan, mint a tapéta, csak hungarocell. Az ablakra direkt nem kértünk szellőzőt, mert akkor még rosszabb a műanyag nyílászáró, mint ami annakelőtt volt. Kifűthetetlenné válik a lakás. Kb hülyének néztek, mikor nem kértem a szigetelőt, de több albiban is laktam a saját otthonom előtt, ahol volt szellőző, mindig betömtem, beragasztottam, mert nagyon sz.r volt. Bent teregetek, egy szobát kifejezetten csak arra használunk, hogy ott teregetek, vasalok, meg ott edzünk. Mivel a falak jól szigeteltek, a hőmérséklet a lakásban állandó 21 fok körül van, szellőztetek elégszer és elég ideig, meg a hálónkban van plusz páramentesítő is, így egyáltalán nem penészesedünk.

Főzéskor magamra zárom a konya ajtaját, az ablakot bukóra kinyitom, a tűzhely fölötti páraelszívó is megy, ha szükséges. Ahogy végzek a főzéssel és a mosogatással, nagyra kinyitom az ablakot és jól kiszellőztetem a konyhát, majd bukóra nyitom az ablakot, kinyitom az ajtót és a többi helységben is kinyitom bukóra az ablakot, így keresztszellőzéssel gyorsan kimegy a maradék pára és a szagok. Persze nagy szélben ez nem jó, olyankor kinyitom az egyik oldalon az ablakokat, majd a másikon. Zuhanyzónk van, tusolás közben az ablak a fürdőben bukóra nyitva van, télen is. Van a fürdőszobában páraelszívó, de az semmit se ér, csak lehűti a fürdőszobát, szóval purhabbal betömtem. Tusolás után nagyra kinyitom az ablakot, amíg minden pára ki nem megy. Ha nagyon hideg van, akkor egy idő után bezárom a fürdőszoba ajtaját és egy film erejéig nyitva marad ott az ablak. (Mivel a falak is átnedvesedhetnek ilyenkor, ezért jó alaposan ki kell szellőzteni. Penészgátlós festékkel van festve a val ott, ahol nincs csempe és hidegben úgy lecsapódik a víz a falra, hogy látom, hogy folyik.) De előtte úgy szellőztetek, hogy nyitva az ajtó, hogy kimenjen az előszobából is a pára. Minden reggel kiszellőztetem először a hálószobát jó alaposan, behajtom az ajtót és kb 15-20 percig ki van vágva az ablak. Majd kinyitom az ajtót, bukóra nyitott ablakokkal kereszthuzatot csinálok és az egész lakást pár percig szellőztetem. Napközben is szellőztetek, ha sokat vagyunk otthon, ha szabadnaposak vagyunk. Ha vendégek jönnek, akkor előtte is és utána is kereszthuzatot csinálva gyorsan kiszellőztetek.


Mielőtt megvettük a saját ingatlanunkat, előtte 7 albérletben laktunk. Több helyen is volt penész, de mindig elegendőnek bizonyult az alapos szellőztetés, a napi 24 órás fűtés. Mivel a saját otthonunkat a fűtésszámla végett jól leszigeteltük, így még többet kéne szellőzteni, mint régen, ezért van páramentesítőnk is, hogy elég legyen annyi szellőztetés, mint korábban. Így nincs egyáltalán penészünk. A fűtés olcsóbb, a lakásban normális a páratartalom, nincs penész, nicsenek betegségek. Személy szerint háromféle penészre vagyok allergiás, szóval meg kellett találnom a jó módszert.

64. MelisUK (válaszként erre: 51. - Geridina)
2012. febr. 20. 11:00

Valószínű, hogy nektek venni kéne egy másikat is. Az a gond, hogy ha beteszel egy páramentesítőt egy szobába, akkor igazán csak azt a szobát fogja párátlanítani, mert a falak akadályozzák. Hiába jó egy akár 100m2-re is, akkor sem elég egy, ha mindenhol magas a páratartalom.

Nekünk elég egy a hálószobánkba, mert csak ott lesz nagy a pára, azis azért, mert behajtott ajtónál szeretünk aludni és beszuszogjuk a szobát.

Próbáld ki, hogy veszel nem elektromosat, hanem kristályosat, próbára az olcsóbb megoldás. Teszel minden szobába az ablakba egyet. Minden nap 1x-2x üríted belőe a vizet, amit begyűjtött. Így nem lesz párás a levegőtök, az tuti. Aztán ha úgy gondolod, akkor veszel elektromosat majd minden szobába. De Mo-on elég drága az áram, szóval lehet, hogy a kristályos jobban megéri. Amit mi vettünk, az fél évig jó.

63. MelisUK (válaszként erre: 21. - Kenzol)
2012. febr. 20. 10:52

Sajnos ez nem lesz végleges megoldás. A magas páratartalommal kell kezdenetek valamit. Persze ez a hungarocell dolog nagyon jó a szigetelés terén, viszont egy idő után azon is meg fog telepedni a penészgomba. Ezt történt anyósoméknál is meg a barátaimnál is. Pár év, és penészes lesz, ha nem tesztek valamit a páratartalom ellen.

Tudom, hogy nagyon jól szigetel a hungarocell, mi olyan gurigába vettünk, mint a tapéta, azt tettük fel a tapéta alá felújításkor. De ha továbbra is nagy lesz nálatok a páratartalom, akkor sajnos garantált az újabb penész. Lehet, hogy nem ugyanott fog kialakulni, ahol ezelőtt volt, de valahol ki fog. Van, hogy a plafonon van, van, hogy a sarkakban, de olyan is van, hogy a fal közepén, vagy a bútor mögött.

2012. febr. 20. 10:47

Olvastam a hozzászólásaitokat. Többen is írjátok, hogy sosem volt penészetek, majd a szigetelés után lett. NEM A SZIGETELÉS MIATT VAN A PENÉSZ, hanem azért mert a szigetelés előtt szellőzött a fal, utána meg nem és az életmódotok továbbra is ugyanaz maradt. Mivel a szigetelés végett nem szellőzik a fal, ezért a páratartalom megnő a lakásban, tehát többet kell szellőztetni. Persze amikor nagy mínuszok vannak, akkor nem szereti az ember fél órára kivágni az ablakot, csak pár percre, ami nem elég, szóval a megoldás a páramentesítő.


Nekünk a hálószobánkban nő meg a páratartalom éjszaka, hisz beszuszogjuk a szobát, meg nem szeretünk nyitott ajtónál aludni, csak résnyire van nyitva (hogy a macsi bármikor ki-be járhasson). Egy éjszaka alatt úgy beszuszogjuk ketten, hogy csupa pára lesz az albak alja, szóval minden reggel jókora szellőztetéssel kezdtem, de sajnos nem volt elég, az ablak alja elkezdett penészesedni. A párát letöröltem minden reggel az ablakról, de ablaktisztítót is nem akartam minden reggel használni, amiben ugye van ecet, ami jó a penész ellen. Addig-addig olvasgattam a témában, míg rátaláltam a páramentesítőre. Első körben egy nem elektromosat, hanem egy kristályosat vettem, ez olcsó egy próbára. Az ablakpárkányra tettem ki. A kristály magába szívja a nedvességet és lecsöpög az alatta levő tartályba. Az első nap még nem működött, de másnapra több deci vizet maga alá gyűjtött. A vizet azóta rettel-este leöntöm alóla, mindig van. Ez a kis szerkentyű elvileg 6 hónapig elég és 60m2-es területről képes a párát magába szívni. Azóta, amióta megvan, nem párás az ablakom alja. Nagyon meg vagyok vele elégedve. Amint ezt elhasználtuk, veszek egy elektromosat, mert hosszú távon az jobban megéri. A lényeg, hogy működik, nem gusztustalan vizes az ablak és nincs penész. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Mivel egész éjszakára nem lehet nyitva az ablak télen, így ez a tökéletes megoldás. :)

2012. febr. 20. 10:32
Penész ellen csak abban az esetben segít a külső szigetelés, ha fűtöd a házad/lakásod napi 24 órában normális, kb 20, max 22 fokos hőmérsékletűre, megfelelően szellőztetsz, minden reggel, fürdés-tusolás után, főzés közben és után, vendégség után, ha pedig nagyon páradús a levegő még így is, akkor páramentesítőt is használsz. Ha az ablakra rakódik le nedvesség, akkor kell a páramentesítő. Van elektromos is, meg kristályos is, mindkettő nagyon jó. Ahogy az ablakra is lerakódik a pára, úgy az épület falaira is, oda, ahol hűvös, ahol nincs jól leszigetelve. De maga a szigetelés nem oldja meg a problémát, hisz ha nem megfelelően fűtesz és nem elégszer szellőztetsz és nem használsz páramentesítőt, ha szükséges, akkor ugyanúgy táplálni fogja a magas páratartalom a penészgombát.
60. Anatita81 (válaszként erre: 56. - 06718ca650)
2012. febr. 20. 10:25
Hm, úgy látszik, mégsem vált be, azóta jöttek, hogy penészes a fal meg az ágyuk és a kutyáim által ásott 30cm mély gödör miatt van, fizessük ki. Hogyne! :D
59. Anatita81 (válaszként erre: 58. - Audrey79)
2012. febr. 20. 10:21

Szia, a szárítógép mindenképp nagyon hasznos lenne, mert a lányod ruhái nem lennének hosszú órákon át nedvesen az esetleg spórákkal szennyezett környezetben.

Majd meglátod, mennyi vizet kell kiönteni egy-egy szárítás után...biztos van köze a penészesedéshez!

2012. febr. 18. 20:21

Sziasztok !


Érdekelne, hogy akik penészednek szintén sokat mosnak-e ?

Mi egyértelműen a hőhidaknál penészedünk, de csak amióta megszületett a lányunk. Azon gondolkodom, hogy egy ruhaszárítógép és szigetelés lenne egy együttes megoldás. Ablakcsere nem volt még, de amennyiben lesz, akkor oda szellőzőket kell tetetnem, de ezekről beszéltem építésszel.

Kérdésem: Van-e olyan akin segített egy jól szellőztetett szigetelt ház ...

2011. máj. 25. 16:48
Olyan szigetelőanyagot kell választani, ami páraáteresztő és akkor nem lesz penészedés, vizesedés.
56. 06718ca650 (válaszként erre: 53. - Anatita81)
2011. jan. 17. 12:32
Igen, én is azt nézegettem hogy az még viszonylag nem roncsol annyira.
55. 06718ca650 (válaszként erre: 54. - Anatita81)
2011. jan. 17. 12:31
Tényleg, a francba. :DDD
54. Anatita81 (válaszként erre: 43. - 06718ca650)
2011. jan. 17. 10:24
El kell keserítselek, a falfűtést már valaki előtted feltalálta! ;D
53. Anatita81 (válaszként erre: 46. - 06718ca650)
2011. jan. 17. 10:23
Szomszédaink iss vizesedtek befúrkálták a a falat 15.cm-nként és beinjektáltál valamilyen vegyszerrel, amit a műemlékvédelem is használ, azt mondják, bevált!
52. 645b490433 (válaszként erre: 51. - Geridina)
2011. jan. 16. 13:27
Minálunk 55% körül van ha nagyon magas akkor megy föl 67%-ra.
51. geridina (válaszként erre: 6. - 645b490433)
2011. jan. 16. 10:32
Már mi is vettünk kütyüt, ilyen közepes nagyságút (30 E Ft volt), és egész nap megy, így sikerül estére 67 (!) %os páratartalmat elérnünk. REggel, mikor bekapcsoljuk, 85 %on van. Ja, és nagyon sokat szellőztetünk, olyankor lemegy a %, de ez sem sokáig tart
50. geridina (válaszként erre: 4. - 98ec496afb)
2011. jan. 16. 10:30
Igen, a külső fal, de nem kell átrakni a radiátort, mert ott van:)
2011. jan. 15. 23:55

A kettő jó lehet, az aquapolról még semmi jót nem hallottam, hiába szépen hangzik.

[link]

48. t.Ili (válaszként erre: 46. - 06718ca650)
2011. jan. 15. 23:45
Igen,mert csúszhat :(
47. t.Ili (válaszként erre: 45. - 06718ca650)
2011. jan. 15. 23:45
A lábazatba?
46. 06718ca650 (válaszként erre: 45. - 06718ca650)
2011. jan. 15. 23:44
Ja, most olvasom, az meg ronthatja az épület statikai állapotát...
45. 06718ca650 (válaszként erre: 44. - T.Ili)
2011. jan. 15. 23:40
Hát akkor én nem tudok kitalálni semmit. :) Nálunk tuti a lemezbeültetés kellene. :(
44. t.Ili (válaszként erre: 43. - 06718ca650)
2011. jan. 15. 23:33

Nem jó,mert a meleg felfelé száll !

A nyirkos padló megmaradna.:(

43. 06718ca650 (válaszként erre: 41. - T.Ili)
2011. jan. 15. 23:30
Vagy ha a fűtéscsövek a falban mennének, olyan minta a padlófűtés csak a falban? Mert azért a villanyszámla. :)
42. 06718ca650 (válaszként erre: 41. - T.Ili)
2011. jan. 15. 23:26
:D
41. t.Ili (válaszként erre: 39. - 06718ca650)
2011. jan. 15. 23:25

Nekem is van infra hősugárzó!

De az egy nagy tábla,és csak az élőlényt melegíti.

Bár a penész is élőlény!:))

40. 06718ca650 (válaszként erre: 39. - 06718ca650)
2011. jan. 15. 23:23
De ha nem páralecsapódás miatt van a penész, akkor nem tudom jó-é. Meg hogy mennyibe kerül és megéri-e.
39. 06718ca650 (válaszként erre: 37. - T.Ili)
2011. jan. 15. 23:20

Van olyan hogy infapanel, nem hangzik rosszul eslős olvasásra.

[link]

2011. jan. 15. 14:46
Azért az durva, hogy már a panel is penészesedik...
37. t.Ili (válaszként erre: 35. - 06718ca650)
2011. jan. 15. 14:35
Esetleg,ha az a drót,egy kicsit meleg is,merthogy energiát ad le,mint a villanykörte,talán van egy kis szárító hatása is a nedvességre!:)))
36. t.Ili (válaszként erre: 35. - 06718ca650)
2011. jan. 15. 14:33

Köszi!

Hátha feltaláltam a spanyolviaszt!:)))

1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook