Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » A penészt a panelból hogyan tudnám eltüntetni végleg? Okosok azt mondják majd eltűnik, ha külső szigetelés rajta lesz és addig? fórum

A penészt a panelból hogyan tudnám eltüntetni végleg? Okosok azt mondják majd eltűnik, ha külső szigetelés rajta lesz és addig? (tudásbázis kérdés)


2010. febr. 11. 17:35
A probléma a penészélő szerekkel is mint a többivel a tartalma, méreganyag, a mi nem a legjobb. Németországban 3 éve kifejlesztettek egy anyagot, mely megoldja a penészes fal problémáját egyszer s mindenkorra. Egyszerű a felvitele, nem kell hozzá külön szakember, mentes a méreganyagoktól,bármelyik helységben használható, felvitel után szárazon tartja a falat és ezáltal penészmentessé válik, teljesen újdonságnak számít és a 3 év alatt tesztelt és kipróbált otthonokban sehol nem jelent meg a penész, energia takarékosságot is elősegíti.
12. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 8. - 27be861736)
2009. febr. 18. 13:04
Azt felejtik el sokan hogy a penésznek nemcsak víz kell hanem tápanyag is. Azt pedig a szerves alapú diszperzitek szolgáltatják.
2009. febr. 18. 12:43

A tapétát tényleg le kell szedneket betonig. Ezt is le kell fújni penész elleni spray-vel, majd ha megszáradt, akkor penészálló festékkel lefesteni, majd szintén száradás után tapétázni.

Az északi oldal lehet a legfőbb probléma, ugyanis az északi oldali fal mindig hideg, könnyebben elkezd nedvesedni. Ezért ajánlatos kelet-nyugat irányban építeni a lakásokat. Így tényleg lehet, hogy csak akkor szűnik meg teljesen a problémátok, ha elkészül a szigetelés, vagy esetleg csináltathattok addig belső szigetelést a szobának arra a falára, ahol penészedik. De az előtt is le kell kezelni a falat.

Fontos, hogy megszűntessétek, mert a penészt nem jó beszívni, betegek lehettek tőle. Olyan helységben nem is volna szabad aludni, ahol van penész.

A konyhában pontosan mi penészes? Sokszor a penész elleni spray-vel nem elég szimplán lefújni, mint ahogy a fehérítővel vagy hypóval sem. Vegyél fel gumikesztyűt, vegyél elő pl. egy körömkefét és azzal jól le kell dörzsölni.

Ha a falba ette bele magát, akkor szerintem az nem fog lejönni, de kérdezd meg hozzáértő szakembertől. A festők érteni szoktak ehhez. Véleményem szerint a mélyebb rétegekben benne fognak maradni a pöttyök, hacsak nem itatod át az egész falat, az meg elég nehéz ügy.


Visszatérve az északi oldalhoz: az vele a probléma, hogy az északi fal mindig hideg, a lakásban pedig meleg van, így a hideg és a meleg hatására le fog rajta csapódni a víz. Ez okozza a későbbiekben a penészt. De ha leszigetelitek a falat, akkor nem lesz ilyen hatás, tehát nem lesz penész. De magától nem fog elmúlni, ha már van, tenni kell ellene. Pusztán a szigetelés hatására nem fog eltűnni. Ki kell irtani, majd festeni, tapétázni.


Sok sikert és kitartást!

10. 282baceb1f (válaszként erre: 9. - MelisUK)
2009. febr. 18. 12:27
A gyerekszoba penészedik É-i oldalon van és tapétás,és a konyha pedig szellőző van szerelve az ablakra.Ma fújtam be penészölővel és várom az eredményt.A tapétát le kell szedni a betonig,hogy teljesen megszünjön.A konyhába is befújtam és lemostam, de semmi ugyan olyan pöttyes maradt
2009. febr. 18. 11:38

A fehérítő és a hypó megöli a penészt és nagyon szépen eltávolítja. És persze fertőtlenítenek is. Ezen kívül lehet kapni penész eltávolító spray-ket, azok is nagyon jók.

Könnyebb lenne, ha leírnád, hogy mi penészedik pontosan.

Ha a fürdőszobában van, akkor oda tökéletes a fehérítő, én pl. heti egyszer fehérítővel tisztítom (nekem fehér a csempe és a fuga is), így garantáltan csodás fehér, penész és bacimentes. De pl. ha ilyen műanyag vagy gumis tömítésed van és abba beetee magát a penész, azt le kell cserélni, abból nem fog kijönni a fekete.

Műanyag nyílászárón is azonnal le kell törölni fehérítővel vagy hypóval.

A hűtő alján is ki tud ülni, ott is ugyanígy fehérítővel kell tisztítani.

Ha a falon van (főleg a sarkakban fordul elő), akkor penész eltávolító spray-t kell használni, majd jól lekaparni, megvárni, hogy kiszáradjon és újrafesteni penészálló festékkel.

A penész mindaddig újra fog jönni, amíg nem szellőztet rendesen az ember. Reggel-este 15-20 percre ki kell nyitni az összes ablakot. Főzni csak nyitott ablaknál! Fürdés vagy tusolás után az egész lakást ki kell szellőztetni. Ha látjuk, hogy egy pici nedvesség is lecsapódik az ablakon, azonnal szellőztetni kell. Ez a penész táptalaja.

2009. febr. 18. 10:01

Tegnap láttam a tv-ben egy reklámot! SZAVÓ penészöllő. keresd a boltokban.Amúgy, ha a külső szig rajta lesz, nem biztos, hogy el tűnik.

[link]

olvasgasd... sajna a sok új építő anyag, a kis légterek. régen nem véletlen építettek olyan házakat, ahol a lakások belmagja 4-5-6 méter volt, és hatalmas ablakok voltak. Most ugyanezeket a házakat leszigetelik kívülről, belülről, műanyag festék, azt 1-2 év és penészedik is :((((

2009. febr. 13. 05:06
düfa penészölő
6. 036bf4cfe4 (válaszként erre: 4. - Sivilla)
2009. febr. 12. 20:18
Azt se felejtsük el hogy a penész ott nő elsősorban ahol az életfeltétele van nedvesség és táptalaj. Nedvességet nem lehet eltűntetni de a táptalajt lehetne. Ugyanis azzal hogy kitalálták a diszperzitet ami szervesanyag és táptalaja a penésznek.
2009. febr. 12. 19:00
Nálunk bevált: Cerezit stop páragyűjtő + minden ablkba beszereltettünk (15.000,-Ft volt darabja) egy olyan kütyüt ami páratrtalomtól függően nyit -zár egy kis szellőzőt. Mintha a hegyekbe költöztünk volna annyival frissebb lett a lakás levegője.
2009. febr. 12. 15:03
én mezei hipóval fújtam le a falat......(ahol rossz a szigetelés ott penészedik a fal) azóta nem jött vissza
2009. febr. 12. 15:00
Nekünk valamelyest segített a páragyűjtő. De ismerek olyat is, akiknél a külső szigetelés sem oldotta meg a problémát. Pár hete a nagy hidegekben csak úgy "virágzott" a fal. A nagyüzemi páragyűjtő 2 óra alatt 3 liter vizet szedett össze a konyhában, segíteni viszont ez se segített. Már egyáltalán nem tudják mitévők legyenek.
2009. febr. 12. 14:59
Nekünk a fehér plafonon folt, és azt mindig fertőtlenítővel mostuk, meg penészelleni festékkel kentük. Aztán a szigetelés után tényleg nem jött ki többet.
2009. febr. 12. 14:57
A penészt a panelból hogyan tudnám eltüntetni végleg?Okosok azt mondják majd eltűnik, ha külső szigetelés rajta lesz és addig?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook