Van esély normális pasit találni? (beszélgetés)
A topic hatására átgondoltam férjeimet, lovagjaimnat, akik a többségetek szemszögéből biztos nem fértek volna bele a " normális pasi " kategóriába. De rendkivül okosak és jóképüek voltak, szerettük egymást ,csodálatos éveket töltöttünk együtt ( annak ellenére hogy nem sütöttek főztek, a gyerekeket sem szerették, zárkózottak maguknak valók voltak )De lehet hogy sok pasinak nem én lennék az ideáslis nő )
A párválasztás részünkről fiatalon történt, nem 30, 30 + felé.
Ritka?
Sok 30-40 közötti férfit ismerek akik dolgoznak, értelmesek, figyelmesek és még sem kellenek a lányoknak, pedig nem is rondák.
Csak, nem kíváncsiak arra, amit az előző hozzászólásomban írtam.
Nem elég empatikusok? De igen, csak mindenkinek elege lesz hamar, egy állandóan panaszkodó, dühöngő, hisztiző, stb. emberből és inkább akarnak továbbra is nyugodtan élni, mint egy ilyen ember miatt leamortizálódni.
Értem!
Azt gondolom, ha valaki otthon van és nem dolgozik, akkor végezze ő a házimunkát. Legyen az illető férfi vagy nő.
Itt nálunk, a nők is dolgoznak, mert egy fizetésből, elég nehéz megélni. A legtöbb nő, csak a gyerek 2-3 éves koráig van otthon gyeden vagy gyesen. Szerintem ebben az időszakban, belefér a teljes háztartás vezetése és a gyerek gondozása is. Tudom, hogy sokan nem így gondolják. Elvárják, hogy a dolgozó férj is kivegye a részét a házimunkából.
Nekem, a férjem mindenben segítene, de nekem nem felel meg, pl., ahogy ő porszívózik;) Így hiába csinálja meg, nekem nem jó. Sokszor, ezért is alakul ki, hogy mindent a nő csinál, mert annyit durrog a nő a pasival, hogy inkább bele sem kezd.
Én ezt nem teszem, de tudja, hogy azt inkább ne csinálja meg. De pl. a portörlésével, bevásárlásával teljesen elégedett vagyok:DDDD
A fiamat, úgy neveltem?, hogy mindent megtudjon csinálni, azaz tud főzni, mosni, takarítani, vasalni, bevásárolni, stb. És meg is csinálja. A fiam simán felporszívózhat nálam is, mert ő pont olyan alapos, mint én;)
Én, nem abban látom a problémát, hogy ki és mit csinál meg az együtt élés alatt. Szerintem ez az összeszokás alatt úgy is kialakul.
Én a legnagyobb problémának azt látom, hogy a legtöbb fiatal úgy érzi, hogy az a menő?, hogy legyen traumája, és ne is csak egy, hanem inkább sok, és legyen min picsogni, legyen miért sajnálni. Egyáltalán nem érdekli őket, hogy a másik, aki a társa lehetne, tönkre megy ebbe. Sőt! Ezt tartják normálisnak. Ha fáj nekem, akkor fájjon másoknak is. Ezeknek a problémáknak nagy része kitalált, felnagyított, és azért vannak meg és maradnak meg, mert azt hiszik, hogy ezzel vívják ki a szeretet.
Én sem akarnék egy olyan férfival élni, aki azon nyafog, hogy az apja nem játszott vele, vagy az anyja, nem sütött minden nap palacsintát. Akkor sem, ha ez nagyon rosszul esett neki. És írhatnék keményebbet, mert olyannal sem élnék szívesen, aki abban dagonyázik, hogy az apja alkoholista volt és verte minden nap. Ezeken túl kell lépni, és meg kell teremteni azt az életet, amiben jól érzi magát. Egy életen át nem lehet nyafogni. Abban semmi jó nincs, ettől nem lesz boldog.
Látom, hogy mivel kínlódnak a fiatalok, de addig, amíg ezeken nem lépnek túl, nem lesznek boldogok, nem fognak párt találni, mert ha találnak is, hamar le fog lépni a fentiek miatt.
Kinek mi a normális pasi ez attól is függ.
Legyen egzisztenciája munkahelye értelmes figyelmes ilyen tulajdonságokra gondoltál?
Mert ez igen csak ritka!! Manapság a legtöbb palit el kell tartani vagy hozzá kell segíteni valamihez.
Neked válaszolok, mert normálisan reagáltál és ezt csak magánéletem feltüntetésével tudnám megindokolni. Azt nem írtam, hogy a házimunka ne legyen közös, ha mindkét fél dolgozik. Direkt nem írtam a mosogatást és a takarítást, mert azt meg a másiknak gondoltam. Én tudom milyen viszonyok vannak Magyarországon, ott besegíthet a férfi is simán a háztartásba. A papucs nálam olyan személy, akit bármikor lehet ugráltatni és irányítani. Nem az, aki elvégzi a házimunkát -ezt nem én írtam, hanem egy másik tag.
Itt nálunk nagyrészt muzulmán lakosság él. Kevés nő megy dolgozni, mert nem ez a társadalmi norma. A legtöbb otthon van egész nap, igaz városon kissé másabb. Ezért a házimunkát nekik kell csinálni, vagyis amíg a férfi dolgozik távol, ők otthon dolgoznak. Miután a férfiak hazaérnek, foglalkoznak a haszonállatokkal, fát vágnak és hasonlók. Itt a férfiaknak több munka jut, kivéve mikor kisbaba van. Rám aztán senki nem lehet irigy, mert én ezeket a szerepket és munkákat mind meg kellett oldjam egy kisbaba mellett, akinek az anyja korán meghalt. A nagymamám segített csak, mert vele élek.
Ezzel azt akartad mondani, hogy csak az a normális a nők szerint, aki papucs?
Nem így gondolom, bár azt gondolom, hogy manapság nem csak normális pasi, hanem normális nőt is nehezen talál az ember.
Szinte az összes fiatalnak van valami traumája, így nem normálisok, mert abban dagonyáznak még 30 évesen is, hogy gyerekkorukban nem kaptak pl. Barbi babát.
Nekem fiam van. Látom a felhozatalt. Látszólag normálisnak tűnik a lány, aztán kiderül, hogy van ám beakadása bőven. Ki a fene akarja úgy leélni az életét, hogy állandóan valakinek a traumáit kelljen figyelembe venni.
Tök jó lenne, ha a párt kereső fiatalok, elengednék a múltjukat, nem gyártatának összeesküvés elméleteket, normálisan állnának a másik nemhez és nem lehetetlen várnának el.
Én sem vagyok hajlandó egy nő picsogását sem hallgatni. Tartsa magába és éljen egyedül az olyan, aki képtelen viselkedni.
Az meg, hogy egy férfi is eltudja végezni a házimunkát, teljesen normális. Ha egyedül kell leélni az életét, akkor meg elengedhetetlen.
A nőknek, nem kell mindent egyedül vinniük a vállukon. Ők is dolgoznak, így nem csak az ő feladatuk a lakás és család rendbetartása.
Amelyiket én találtam magamnak, az tutira nem normális. De rendes, és szeret engem. Az élet nem tökéletes, de pont ez adja a sava-borsát.
Mellesleg régebben ismertem egy normális pasit. Aztán rájöttem, hogy ő sem normális, csak nem ismertem eléggé. De hát minket, csajokat sem kell félteni, ha normálatlanságról van szó.
Valami nagyon hasonlót szerettem volna írni. :)
Elég szubjektív, kinek mi a "normális".
További ajánlott fórumok:
- Jó pasit találni nehéz - jó nőt, még nehezebb.....!
- Van esélye barátnőt találnia olyasvalakinek, akinek 26 éves koráig nem volt kapcsolata?
- Normális pasit hol lehet találni?
- Miért olyan nehéz pasit találni 30 év fölött?
- A tesómnak 5 gyermeke van (diplomás) esélye sincs munkát találni.. Lesz így a nyugdíja?
- Kisbabával mennyi esélye van ma egy nőnek társra találnia?