Vallomások (beszélgetés)
"Még biztam a sorsom jobbrafordulásában..."
"Még" vagy "míg, amíg"?
Közeleg a négynapos hétvége....
Szakács, lakáj remélem lesz? No és ágytál?
Igen , zörög, berreg kattog a gép, de nem olyan vészes, adnak amúgy füldugót is.
Lehet, hogy van aki érzékeny az ilyen zörgésekre , szerintem nem olyan vészes . Az a legkellemetlenebb, hogy nem szabad megmozdulni.
Lehet fóbiája van, akkor megértem, ha fél egy gépbe zárva.
Én mikor voltam munka után estem be, Budapestet átutazva, alig vártam, hogy befeküdhessek és pihenjek:)
Akkor meg nem jobb minél hamarabb túl lenni rajta és biztosat tudni?
Amivel esetleg már lehet harcolni?
Mindegy, én azt kívánom, legyen simán túl rajta és az eredmény is legyen kedvező!
Drukkolok majd! A fiammal együtt minden "csőbe húzott"-nak is aznap!
A barátnőm amerikai életet kapott és férjet, én még férjet se, és élhetek Budapesten.
Lehet te vagy a szerencsésebb, sosem tudhatod. A boldogság mértékegysége, nem Amerika abban biztos lehetsz.
'Szeptember 9. Akkor lesz a koponya MR.Tele a gatyám. Majdnem beszaladt a barna maci. Pánikos vagyok! Félek!'
Nem tudom mi a félelem tárgya, az MR vizsgálattól, vagy a diagnózistól félsz?
Amennyiben az előbbitől, akkor beszéld meg az orvosoddal, hogy nyitott MR-es vizsgálatot kérjen a számodra. Létezik nyitott is.
Ha nem tudsz nyitottba menni, akkor se aggódj. Te nem látod a vizsgálókat, de ők látnak téged. Kapsz egy pánikgombot is, amivel jelezheted, hogy valami gondod van. A hangodat is hallják, tehát próbálj meg ne aggódni. Koponya MR-nél egy rácsot is tesznek az arcod elé, ettől se ijedj meg. Lélekben próbálj rákészülni, hogy semmi bajod nem lesz, még ott nem lett embernek baja. Próbálj meg nyugodt maradni, hogy eltudják végezni a vizsgálatot, hogy a diagnózis legyen minél a kezedben. Készülj arra is, lehet kapsz kontraszt anyagot is, hogy jobbam lássák a lehetséges problémát.
A vizsgálat alatt számold magadban a perceket, vagy verset mondj magadnak, vagy egy dalszövegét...bármit, csak tereld el a figyelmed és maradj mozdulatlan.
Igazad van. Bár én a pulykahúst azért ritkábban szoktam enni, mert szerintem kicsit édeskés a húsa. De azért nagy duzzogva néha azt is szoktam enni. :)
Sőt, most hogy nézem a világ legfinomabb levese szerintem a gyöngytyúkból van. Az sem csirke, sőt a tyúk, a kacsa és a liba sem az. Majdnem elfelejtettem azokat is. :)
"Szeptember 9. Akkor lesz a koponya MR. (...) Félek!"
A fiamnak a koponya-CT lesz aznap.
Amennyire én tudom, az MR kicsit zörgősebb, nekem nyaki gerinc-felvétel volt régebben.
Félni semmiképpen sem kell, de beszéld meg előre a dokival, bevehetsz-e valami nyugtatót.
Nem is értem, miért félsz, de hát van, aki mindentől fél.
Egy képalkotó eljárás, mi a bajod vele? Oké, egy csőbe tolnak be, de van benne világítás is meg ventilátor is.
"A hal, a csirke és a disznó húsán kívül, semmilyen más húst nem vagyok hajlandó megenni...."
Hát, sajnálhatod, hogy meg sem kóstoltad a finomabbnál finomabb más húsból készült ételeket. A borjúpaprikást, a marhapörköltet, a vadasmarhát, a nyúlpaprikást, a birkapörköltet, a kecskepörköltet, a rákollót, a tintahalkarikákat, a polip és kagylóételeket, a galamblevest, a vadhúsokból készült ételeket. Szándékosan nem említettem nagy kedvencemet a pacalt, ami tudom, hogy eléggé megosztja az embereket. De ettem már strucc és kengurusteaket is, amik szintén nagyon finomak voltak.
"Nem tudok nem gondolni rá"
Kire? Rám?
Ennél jobban nem is szenvedhettek volna. Megkapták szép lassan, kellő ideig, amit megérdemeltek.
Én még kísérleteztem is volna rajtuk egy kicsit...
Most is van jó néhány, akit simán lehetne használni a koronavírus tesztelésre. Ha nem válik be, akkor van másik...
Nekem is van egy barátnőm, aki bár nem ilyen gonosz, de egy idő után féltékeny lett a pasija gyerekeire, amit a pasi is észre vett és le is lépett.
Hiába pofáztunk neki, hogy vegyen vissza...
" Szeptember 9 ..."
Nem vészes az MR vizsgálat. Nem kell tőle félni ! Bármi van abbahagyják w vizsgálatot. Tudsz szólni. De nem lesz! A hangjai is kibírható volt.