Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Vajon gyökérkezelni kell? Ha igen, az mennyire fáj? fórum

Vajon gyökérkezelni kell? Ha igen, az mennyire fáj? (tudásbázis kérdés)


nov. 24. 10:27
*egyre több ember
nov. 24. 10:27
Köszönöm. Egyre több írja itt a neten vagy mondja személyesen, hogy ne féljek, mert ha gyökérkezelni is kell elfognak érzésteleníteni és nem fog fájni, nem fogok érezni semmit. Így kezdek kicsit megnyugodni.
19. zahonyil (válaszként erre: 17. - Minimanó22)
nov. 24. 08:05
Nem tartozik a legkellemesebb dolgok közé, ez tény, de nem is olyan borzalmas a gyökérkezelés. Utána jó ideig szegfűszeg ízűnek fogsz érezni mindent, merthogy szegfűszeg olajat használnak közben.
nov. 23. 11:20
Most már semmim sem fáj. Sem az álkapcsom se a fogam. Csak a fog lüktet néha egy kicsit. Eddig rossz szájízem volt, de már mintha az is kezdene elmúlni. Mindenesetre kértem időpontot inkább.
nov. 23. 11:15
Tulajdonképpen még nem 100% hogy az enyémet gyökérkezelik. Lehet, hogy a töméssel van gond és megúszom egy töméscserével. De benne van a pakliban a gyökérkezelés is.
nov. 23. 11:10
nekem sokszor gyökérkezeltek már.. háát,volt már kellemesebb élményem is...
nov. 23. 11:10
Durva. Megkérdeztem anyukámat is, mert neki több gyökérkezelt foga is van. Azt mondta ne legyek betojva. Neki egy csomó foga gyökérkezelve van és egyik sem fájt. Érzéstelenítették és semmit nem érzett. Pár perc alatt meg is volt.
14. tumbo2
nov. 23. 11:02
aztán mikor most voltam az itteni orvosnál,hogy húzza ki a fogamat,amiből szinte csak a csonk látszott.háromszor tömte,mindig letört,kérdezte,nem kérek gyökérkezelést?inkább világgá szaladok.
13. tumbo2 (válaszként erre: 10. - Minimanó22)
nov. 23. 10:59
hát még átélni.de aki erre vállalkozik,remélhetőleg több szerencséje lesz.ja,azt egymást szidták,hogy nem vették észre a röntgenen,hogy benne maradt egy gyökérdarab.
nov. 23. 10:52
Hát reménykedem benne, hogy most csak a töméssel van gond és megúszom egy töméscserével. :D
11. 98aa2e5eda (válaszként erre: 1. - Minimanó22)
nov. 23. 10:29

"És ha gyökérkezelik az mennyire fáj?"is-is. van amikor egyáltalán nem, de a fog nem gyógyul. :D ezt nem úszod meg, egyszer csak nagyon fáj, begyullad, és menni kell.


no para, intézd el.

10. Minimanó22 (válaszként erre: 7. - Tumbo2)
nov. 23. 09:50
Jesszusom. Ezt még olvasni is rossz.
9. katt2 (válaszként erre: 7. - Tumbo2)
nov. 23. 09:44
Sajnos vannak rémtörténetek. Különösen az azonnal terhelhető implantátummal, fogsorokkal. Ne felejtsük el, ez is egy üzletág...
nov. 23. 09:42
Köszönöm szépen a válaszokat. Nemrég hívtam a fogászatot sajnos a legközelebbi időpont amit tudott adni az december 7. Egyébként már egyáltalán nem érzek fájdalmat inkább ezt a rossz szájízt. Én is egyre inkább arra gyanakaszom, hogy a töméssel lehet valami probléma. Télen lett betömve.
7. tumbo2 (válaszként erre: 5. - Katt2)
nov. 23. 09:28
ha szerencsés vagy.én is fizetősnél voltam,két doktornő bütykörészett rajtam.pár nap múlva begyulladt az egész,az arcom olyan volt,mint egy cipó.a fájdalomcsillapító nem hatott,mondom nekem mindegy,de húzzák ki.ketten fogták a fejemet,úgy húzták ki.egy év múlva megint begyulladt,kiderült,hogy egy gyökérdarab maradt bent.szájsebészet,fölvágták,kivették,összevarrták.soha többé gyökérkezelés.
6. katt2 (válaszként erre: 3. - Papája)
nov. 23. 09:18
Valószínű, a tartósság kor kérdése is. Amit fiatal koromban csináltak, mind jó. Amit mostanában, hát azokkal gond van.
5. katt2 (válaszként erre: 1. - Minimanó22)
nov. 23. 09:16

A gyulladástól fáj a fogad, illetve a környezete. A gyulladás gennyezéssel is jár, ez felgyülemlik és miután a folyadékok nagyjából összenyomhatatlanok, nyomja a környező idegeket és ez nagyon tud fájni. Cataflamot neki, vagy még jobb a Flector granulátum, ez sokkal gyorsabban hat.

Elmész a fúrászhoz, belédnyom két Articaint, nem fogsz érezni semmit. Sajnos a stressz sokkal nagyobb. Kifúrja a csatornát, vagy csatornákat, kitépkedi azzal a spirális tűvel az idegeket, tesz bele valami gyógyszert. Valószínű, nyitva hagyja a csatornát, mert a gennynek ki kell valahol jönnie, talán az álkapcsodra is átterjedt a gyulladás, azért érzékeny. Akkor kérj tőle valami nagyobbacska fecskendőt, tűvel együtt. Ezzel tudod tisztítani a lukat, a kajamaradéktól, vizet spiccelsz bele. Ha teljesen érzéketlen, mondjuk egy hét múlva, akkor betömi. Esetleg tesz bele vattát, ha gond van vele kipiszkálod.

Van ( vagy volt ) ügyelet régen a Király utcában, az SOSDent. Én csak éjszaka jártam. Persze, fizetős.

nov. 23. 08:07
Köszönöm kicsit megnyugtattál. Ma feltétlen felhívom az orvosomat.
3. papája (válaszként erre: 1. - Minimanó22)
nov. 23. 07:30
A szájíz azt jelenti meglazult a tömés, valahol rés van és szivárog a romlott fog. Lehet, hogy e miatt gyulladásban is van. A gyökérkezelés akár hetekig is tarthat, inkább kellemetlen, mint fájdalmas. A hosszútávú kimenetele változó. Nálam évek múlva mind tönkrement, ki kellett húzni.
nov. 23. 06:45
Pontosítok. Már nem fáj olyan nagyon, de néha lüktet és megmaradt a rossz szájíz és az érzékenység.
nov. 23. 06:39

Sziasztok!Kb fél éve voltam fogdokinál. Az egyik fogam fele letört azt kipótolta illetve volt pár fogam amit betömött. Volt egy fogam ami érzékeny hidegre, néha lüktetett, belenyilalt a fájdalom, de hamar elmúlt. A doki ezt is tömte. Azt mondta ha fáj, akkor menjek vissza és gyökérkezelés. Ez kb februárban volt. Egész eddig nem volt rá panaszom. Viszont pár napja fogmosás után iszonyatosan elkezdett fájni és nem akarta abbahagyni. Fájdalomcsillapítókat szedtem így elviselhetőbb volt. Mostanra viszont hiperérzékeny a fogam. Már az is kellemetlen ha a másik fogsoromat hozzáérintem illetve egyre kellemetlenebb a szájízem hiába mosom a fogaim. Mostanra már nem fáj a fog max néha lüktet és mintha kicsit fájna az állkapcsom is. Én arra gondolok, hogy talán gyulladásban van. Mivel ez az egész pont hétvégén történt így nem tudtam még időpontot kérni, de ma első dolgom lesz.


Szerintetek mi lehet? Volt már valakinek ilyen? És ha gyökérkezelik az mennyire fáj?


Magán dokihoz járok egyébként. Mikor kipótolta a törött fogam meg a többit tömte egyáltalán nem fájt. Nagyobb volt a félelmem, mint a fájdalom. De gyökérkezelve egyik sem volt. Ráadásul azok a fogak nem fájtak még a letört fogam sem. Ez viszont igen.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook