Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Vadászgörény otthon fórum

Vadászgörény otthon (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

2012. dec. 7. 13:41

Sziasztok!

Én főleg olyanoktól várnék segítséget akik felnőtt görényt fogadtak örökbe.Négy napja kaptam egy 2 éves ivartalanított kislányt.A volt gazdi azt mondta nem volt vele ideje foglalkozni az utóbbi időben ezért egy kicsit elvadult de könnyen szelídül.Az első nap még nagyon bizalmatlan volt és szinte azonnal támadt.Jobbnak láttuk békén hagyni és megvárni amíg ő közeledik de az első pillanattól alkalmazzuk a leszoktató módszereket és a nem szót.Most már ha leteszem elé a kezem csak szaglássza és ha bele is harap már sokkal kisebbeket,a bőrünket sem nagyon sérti fel de még így is fájdalmas.Én viszont attól tartok hogy mivel nem ismer minket a fenyítéssel csak még jobban elvadítjuk ahelyett hogy megszeretne minket. Lehet ebben igazság? A másik hogy egész nap nyitva van a ketrece mégsem nagyon jön elő,ha igen csak mászkál körbe és szaglászik de nem nagyon hajlandó játszani velünk. Ez normális??? Tudom én hogy 2 év után új helyre került és minden új neki de már most annyira szeretem hogy folyton azon aggódok nincs-e valami baja!!! A volt gazdija macska konzervvel etette,nálunk már csirkehúst kap. Mielőtt idekerült csináltunk neki függőágyat és bújócsövet meg még egy bunkert is karton dobozból de folyton csak abba a régi pólómba bújva aludt amit a ketrecébe raktam. Tegnap már megtetszett neki a bunker és délután abban aludt.Ma pedig felfedezte a kapucnit amit tegnap a ketrecbe akasztottunk és már abban alszik. Még a rongyiját is megpróbálta belehúzni a kis bohóc :D Azt hogy egyre jobban érdeklődik ezek iránt már vehetem jó jelnek???

2010. márc. 12. 14:40
Sziasztok,lenne egy kérdésem,hogy van egy görim.És álmában sír és közben nem tudjuk felkellteni.Ha vissza is alszik akkor sír és nem tudjuk miért.Aki tudja,hog ymiért csinálja azt kérem irja meg nekem email-ben.Itt a címem: mira1988@citromail.hu
24. MelisUK (válaszként erre: 22. - Cateye)
2009. aug. 15. 10:11

Nekem több mint 4 éve van görim és még soha nem harapott meg. Anyumat szokta harapgálni, de csak játszani hívja, nem harapja véresre, hanem csak "megcsípi", mint ahogy egyik göri a másikat.

Az én görim is ölgöri, imádni való, még magától is odamegy az emberhez, hogy ölbe akar menni. Apumhoz is többször odament, ahogy feküdt az ágyon, bebújt a keze alá, hogy simogassa. Szinte minden délután együtt alszanak az ágyon, mikor apum sziesztázik a tv előtt, akkor Roxy (így hívják) a mellkasán fekszik szétterülve. :P

Valószínű, h azért nem harapott meg minket sosem, mert pici kora óta velünk van, kezdettől fogva határozottan viselkedtünk vele, így tudja, hogy ki a főnök. Éjszakára a ketrecben van, napközben a lakásban, mikor ki játszik vele és mikor hol alszik közben, meg mikor hová dugdossa el a jákékait (a gyerekeknek való cumi a kedvence), ezen kívül minden nap minimum egy órai séta is a programja az erdőben, vagy bárhol máshol, imád kocsival tutazni, mert tudja, hogy akkor új helyen fog sétálni, vagy a messzebbi megszokottakon. Még a bevásárláshoz is a családdal megy és valaki kint marad vele, addig is séta. Én még az egyetemre is vittem magammal párszor, a kabátom ujjában aludt, amíg zh-t írtam, stb.

Másokat harapott meg sajnos, pedig mindig mondjuk az idegeneknek, hogy ne simogassák meg, mert haraphat, hisz sose lehet tudni, hogy az az idegen hogy nyúl hozzá... Így sajnos harapott meg néhány embert véresre. Egy öreg bácsika is secperc alatt felkapta a földről, hogy jaj de aranyos, mi ez, észbe se kap időben az ember, persze jól megharapta és természetesen az ember volt a hibás, hiába kiáltott apum, hogy ne nyúljon hozzá, akkor is megtette, majd szépen följelentett minket... Így menni kellett a hatósági állatorvoshoz, hogy nem-e veszett, persze nem volt az és fizetni érte... Hiába nem engedjük senkinek, hogy hozzányúljon, sajnos néhányan mégse bírnak magukkal. Van, aki mondja, hogy őt nem érdekli, ha megharapja, göri még úgyse harapta meg, vagy már volt vagy van görije, ezeket az embereket nem is harapja meg. :D

2009. aug. 14. 11:11

Sziasztok. . . gondolkodom azon, hogy egy vadaszgoreny gazdija legyek, nagyon sokat vagyok egyedul, es sokat tudnak vele foglalkozni, ez nem lenne gond.

Nagyon aranyos allatkak, sokat olvastam roluk.

Csak ami zavar az a szaguk, sokan mondjak , hogy a gorenyek nem budosek, de van egy tipikus illatuk ami szamomra nem zavaro, de a paromat nagyon idegesiti. Van egy baratnom akinek egy lany gorenye van es hat szegenykenek nagyon eros a szaga, sokt furdeti, es olvastam hogy ez nem igazan jo a gorenyeknek. . .

Meg voltuk egy allatkereskedesben ahol az elado a kis gorenyt kivette nekunk es en az olemben tartottam, hat mint egy kisgyerek majdnem elsirtam magam, hogy o kell nekem, olyan kis edes lanyka goreny volt, de a parom o neki is megerezte a szagat, egyszeruen annyira zavarja, hogy oklendezik tole, pedig neki is nagyon tetszik ez a kis bohocka allat.

Olbastam hogy talan a fiuk nem olyan szagosak. . . Igaz ez? Foleg ivartalanitas utan.

Megkerek minden eggyes gorenyes gazdit, hogy irjon nekem, tudjam meggyozni a paromat.

Ti hogyan eritek el azt hogy a gorenyeitek ne legyenek szagosak?

Koszonok minden valaszt elore is.

Udv mindenkinek.

Ja es a gorenykek hogy birjak az utazast?En kulfoldon elek, Belgiumban 3-4 havonta jarunk haza M-ra. Mindig vinnem magammal, de ha nem brijak az utazast akkor lenne aki rendezze azalatt a max 2 het alatt amig otthon vagyok. Inkabb az utazast birjak nehezebben? vagy azt hogy a gazdi tavol van?

Hetvegen megyek egy goris kennelbe, amig nem lesz addig is nezegetem + gyonyorkodom bennuk. . . Ugy vagyok vele nagyon szeretnek, de azert valami miatt megsem. . . foleg a parom miatt, hiszen nem szeretnek semmilyen kellemetlenseget miatta. . .

Segitsetek :( . . .

Kellemes hetveget mindenkinek. . .

22. cateye
2009. jún. 8. 07:10
Azért nem árt jóé meggondolni. Az én görim szinte már ölgöri, 2 éves, 1 hete mégis szétmarcangolta a kezeimet. Szép nyugodtan nézelődött a kezemben, amikor egy hangtól megijedt és megharapott. persze nem engedtem el, és addig harapdált amíg be nem értem vele a lakásba. Mondanom se kell, hogy még most is irtózatosan fáj a kezem, és annyira vérzett, hogy alig bírtuk elállítani. Persze nem tehetett róla, hogy megijedt, én voltam a hibás, minek vittem ki. Elengedni nem mertem, mert soha nem találtam volna meg, és kutya is volt az udvaron. Tehát nem haragszom rá, azóta felhőtlen a kapcsolatunk megint, de aki görényt tart ilyesmire is kell számítania. Jól meg kell gondolni, hogy ki vesz magához ilyen kis élőlényt, mert naponta több órás mozgásra van szüksége ketrecen kívül, és nem elég csak kiengedni, játszani is kell vele. Nem beszélve arról.Viszont aki ezt bevállalja igazi társat kap magának, és sok örömöt kap a göritől, meghálálja a gondoskodást.
2009. márc. 19. 13:08
Elég görény a férjem, nem kell még egy
2008. nov. 13. 17:11

Sziasztok!Biztos nem szeretitek az ilyet, de hátha tudtok segíteni:


Unokaöcsém elajándékozná vadászgörényét, időhiány miatt nem tud vele foglalkozni. :( Fiú, vadas színű, szelíd, egyáltalán nem harap, nagyon igényli a foglalkozást, igazi társaslény, Borisznak hívják. A ketrec és egyéb tartozék ára megegyezés szerint. Ezen az emailcímen érdeklődhettek: sdaku@dunaweb.hu


(Jász-Nagykun-Szolnok megye)Köszönöm: Rita

2008. okt. 8. 12:08
aranyosak. biztos lehet őket nagyon szeretni. nekem cicám van.
18. cateye
2008. aug. 22. 19:10
Mi soha nem büntettük a görinket ha próbált harapni. Elég vad volt amikor hozzánk került, és már 1 éves volt amikor örökbefogadtuk ( miután előző görink hosszas betegség után jobblétre szenderűlt). Első nap kesztyűáben fogtuk meg, másnap már nem. Érezte, hogy határozottak vagyunk vele. ketrecébe első időszakban nem dugtuk be az ujjunkat, de mindennap kiengedtük játszani Igyekezett a lábujjunkat elkapni. Ha bekapta véletlenűl az ujjunkat, akkor picit a torkára dugtuk. Igyekeztük minél többet hozzáérni és játszani vele. Talán az volt a harapásról leszoktatásban a mérvadó, hogy amikor hozzánk kerűlt nem akart enni, és kénytelen voltam ölbevenni, és kínálgatni. Ahonnan örökbevettük, azt mondták, adjak neki turmixolt főtt húst, amit lédúsan szeret, mézzel és sárgarépa vagy sütőtök bébiétellel keverve, és szereti a görény tápot is. Napokig kínlódtam amíg eltaláltam hogyan szereti az ételt, addig ölbe ültetve kanálból etettem. Amikor elkezdett jóízüen eszegetni, akkor még mindíg kanálból etettem, mert nem volt hajlandó a tálkájából megenni, kiborította. Ha körmöt vágtunk, vagy fület tisztítottunk pasztával tereltük el a figyelmét, olyan kétemberes volt még mindíg,de evés után mindíg meg hagyta törölni papírtörlővel a száját. Egyszer a kezemben volt amikor megnyitottam a vízcsapot, annyira megijedt a víztől, hogy akkor harapta meg először és utoljára az ujjamat. Akkor hallottam először visítani félelmében. Ez április elején volt,(elsején fogadtuk örökbe) Hála a fura etetési módnak, ma már igazim ölgörény. Csak aludni megy a ketrecébe, és a vízzel is megbarátkozott. Hatalmas puszikat ad, és a karomba vackolja magát. Igaz, nagyon sokat játszunk vele, mert szeret pattogni, ugrálni, szereti ha vakargatjuk a hasát. A kanállal való etetésről nem sikerűlt leszoktatni, és a darabos husit sem eszi meg, nagyon ritkán nyalogat egyet-kettőt a tányérkájából, aztán fellöki.Reggel görénytápot eszik, este a turmixát. Nem szereti a gyümölcsöt, nem akar rendes görényként enni. Nem tudom hogyan szoktathatnám vissza a rendes táplálékozásra. Próbáltam, hogy nem adok neki mást, ha megéhezik majd megeszi, de csak durcáskodott és nem evett. Imádja a csipogós plüss állatokat és annyira szeretni való, hogy üres lenne mélküle az életünk.
17. MelisUK (válaszként erre: 11. - D606bc0fd7)
2008. máj. 3. 13:39
A goreny nem ragcsalo, semmit se rag meg a kajcsijan es a kedvenc jatekain kivul. Ha veszunk nekik csipogos jatekokat, akkor azokat gyontoli es imadjak a zenelos-beszelos pluss jatekokat is. Ezeken kivul mast nem rag meg!
2008. máj. 3. 13:37
Egyebkent amondo vagyok, h akinek nincs eleg ideje ra, csak napi 1-2 ora, annak ne kelljen ilyen kisallat, rengeteget kell veluk torodni, rengeteg foglalkozast igenyelnek, viszont akinek van ideje veluk foglalkozni, annak garantaltan elete legkedvesebb hazikedvenceve fog valni a goreny.
15. MelisUK (válaszként erre: 13. - Thetis)
2008. máj. 3. 13:35
Szerintem minden nap le kell vinni setaltatni es ketrecbe zarva tartva is csak akkor legyen, hogyha ejszaka csucsukal a kicsi, napkozben viszont legyen kint es akkor nem fog letorni a foga a ketrecharapastol, nem lesz idegbeteg es harapos. Legyen az egesz haz a tulajdona :)
14. MelisUK (válaszként erre: 9. - 1a50c86bb0)
2008. máj. 3. 13:33
Egyaltalan nincs semmi kifogasolni valo abban, ha a gorenyed patkannyal eteted v patkanyirtasra is hasznalod, mivel meg a pestist sem kapja el es nem tovabbitja. De akinek van gorije v erdekli a tema, az utanaolvas az ilyesminek. Az en kicsikem is gyakran eszik pateszt, egeret, imadja. Tappal nem is probalkoznek, nem az a termeszetes eledele. Csakis friss nyers husit eszik a picikem es gorenytalalkozokon is dicserik, h milyen gyonyoru es eletvidam. Meg a setaltatasa is erdoben tortenik.
13. thetis
2008. márc. 30. 11:55

Egyébként meg kell fontolni, hogy beszereztek egyet, nehogy v.ki is utálja a családban, mert ez nagyon megviseli a görényt.


Ja! És fontos a rendszeresség, tehát ua.-on a napon kell elvinni sétálni, elég heti 2 alkalommal, de az meglegyen, különben tudatja és, megsértődik

12. thetis
2008. márc. 30. 11:52

Sziasztok, nekem van egy görim, nagyon jól nevelt, szerintem nem is macerás tartani egyet, egy kicsit nehéz vele az elején, de minden fáradtságot megér :)Nagyon megszereti a gazdáját, ha nincs elhanyagolva.


Nem rág meg semmit, csak ha duzzog (akkor egy igazi rosszcsont).


Kb. 10.000 körül lehet beszerezni egyet, én spec. 8000-ért vettem egy kennelben. NEM SZABAD állatkereskedésből elhozni, mert velük több a probléma odahaza nevelés terén, hiszen nem tudnak velük foglalkozni az eladók.


Hát, igen a zoknikat, tolakat szívesen elpakolják az útból egy-két ilyen "gyűjtősarok" van. (A kilós krumpliszsákot is könnyedén elmozdítja.


Még kiskorában ki kell nevelni belőlle a harapást, főleg, hogy akkoriban mg sokkal hegyesebbek a fogai. Mi 2 módszert alkalmaztunk:

1: A nyelvét a fogához nyomtuk, csak vigyázni kell, mikor kiveszed az újad, hogy ne harapjon meg újból.

2: az orrára pöckölni, utána elég csak úgy csinálni, mintha, egyből érti felnőttként

Bünti után rendszerint megsértődött, de a játék hevében még mostanában is előfordul, hogy egy kicsit megharap.


Nem rág, inkább kapar, előszeretettel a virágföldet a cserépből, meg a virágokat eltolja a sarokból, hogy körbejárja.


Röviden ennyi :P

11. d606bc0fd7 (válaszként erre: 10. - LoLiNa)
2007. nov. 17. 15:47

Valóban nagyon édesek :-)

Én is szerettem volna, csak sok gond is van velük. Elég sok mozgásra van szükségük, szeretnek sétálni, emellett mindent megrágnak és szétpakolnak a lakásban. Bent én egyébként sem tartanám...

10. LoLiNa
2007. nov. 17. 05:33
én is szeretnék majd egyet, ha nagyobbak lesznek a gyerkőcök és nem lesz ilyen sok cicóm:) kerianyumnak van, olyan zabálnivaló:))
9. 1a50c86bb0 (válaszként erre: 7. - Badonyimariaeva)
2007. aug. 8. 21:08
Hogy engedhettek patkanyok kozelebe? Hiszen a gorenyt az emberek a hazukban tartjak, higieniailag ez enyhen szolva kifogasolhato.
2007. aug. 8. 21:06
jaj szegények.Már mint a fiú és a görény is.gondolom nem lett neki többet
2007. aug. 8. 21:02

Az egyik ismerősömnek is volt,de ő kimondottan patkányok kiírtására használta ezt a kis állatot.

Bement a patkány lyukba,és az ott lakó patkányokat megölte.Még házakhoz is eljárt vele,pénzért.

Egyszer szegény bement a patkánylyukba,de nem jött ki többet.Eltünt a patkányok nyomában.Volt is sírás.

Így még nem láttam húsz éves fiút sírni,mint azon a napon.

2007. aug. 8. 21:01
Sziasztok! Annyira tetszenek nekem is a görények.Sajna van 6 macsekunk.Az az nem sajna,mert imádom őket,de a görények is annyira tetszenek.Olyan cuki kis pofijuk van.Mennyibe kerül egy?
2007. aug. 8. 20:44
Hogyan szoktattatok le a gorenyeteket a harapasrol? Nem rag el kabeleket?
4. krisztina211 (válaszként erre: 2. - Hvivien)
2007. aug. 8. 19:57
szerintem bármilyen kockázatotmegér nekem van elmúlt egy éves de imádnivaló
2006. szept. 15. 12:00
Páromnak megmondtam, ha összeveszünk, elhagyom, elhagy, többet nem kell pasi. Veszek egy görit mert annyira édesek :) imádni valóak :)
2006. júl. 5. 18:27

én nagyon szeretnék egy kisgörit csak sajnos anyukám nem engedi:(, meg az is "hátrány" hogy tesóm még nagyon kicsi

de majd csak befűzöm őt valahogy valamikor:))

2006. jún. 8. 09:02
Apró tudnivalók e kedves szörmókról, akit egyre többen tartanak...
Főként azoknak, akik kedvet kaptak egy ilyen kis "rosszcsont" tartásához!:-)

A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook