Uzsoki kórház szülészet -Tapasztalatok (beszélgetés)
Nem biztos hogy orosz :D
Dr. Alexanjan Nelli -ről hallottam. Egy lánynßl az uh-n nem vette észre hogy a baba nyaka körül van a köldökzsinor és hiába szólt a lány hogy nem stimmel valami. Meghalt a baba 38. Hétben.
:( aztán a lány a következő babajaval már bent feküdt a 36.héttől. Nehogy megint ez legyen. Mindenesetre eléggé kellemetlen volt neki nap mint nap ezzel a doktornővel összefutni a folyosón.
Sajnos a köldökzsinor rövid volt és a nyakán volt.de ezzel nem riogattak,ezt csak szülés után tudtam meg.
Nem a magasságommal volt gond hanem a medence es egyéb fontos tényezők.:-)
Én 160cm vagyok. A kisbabam 38. Hétre született, 4050grammal és 56cm-rel. De nem ezert lett császár. Simán hagytßk volna hogy megszüljem szerintem. Inkább a terhességi cukor, és a magas vérnyomás volt ami miatt ez lett.
(bocsi hogy beleszóltam :) )
De egyébkén akikkel én találkoztam mind nagyon körültekintőek. És tényleg mindenben kikérik a többi orvos véleményét is. Bár persze én a 2hét alatt amit bent töltöttem rosszat is hallottam.
arról az orosz doktornőről.
Na ő valóban nagy baba :)
Nem tudom, hogy nekem majd mekkora lesz, május 10 körül szülök, de a vitaminok állítólag nagyon megnyomják a súlyukat. Én is szedem már több mint 1 éve a magzatvédoket + még halolajat is, szóval lehet, hogy az enyém is szép fejlett lesz :)
Te mit szedtél?
:)Nagy baba volt,de 57 cm is,igy nem volt kövér.
Most 1 éves és mivel nagyon korán kezdett el járni,igy még nincs 9 kiló.
Én 155 cm vagyok,kismanót az UH-n látták hogy 4 kg,a köldökzsinor sem volt túl hosszú,igy császárt döntöttek.
Szerettem volna nagyon természetesen szülni,de a manó élete fontosabb.
Mikorra vagy kiirva?Van saját dokid?
Hűű! Szép nagy baba :)
Az én 164 cm-em kicsinek vagy nagynak számít?
A súly is döntő ilyenkor? Pl ha valaki nagyon vékony... Bár ez nálam nem "játszik" :))
Jó húsban vagyok. :D
Szia,
Téraránytalanság miatt.Én túl kicsi,manóka túl nagy:)
4000 g.-al született.
De a köldökzsinor is okozhatott volna gondott.
A dokim a főorvossal és még másik 3 dokival döntötték el.
Szia,
De jó, te vagy az első akiről tudom hogy a doktor úrnál szült! :) Küldtem privát üzit remélem nem baj. Puszi!
Szia Kimba!
Neked miért lett császár?
Én is Baksayval szültem,igaz tervezett császár volt és hozzá jártam magánban,de nagyon megvoltam vele elégedve.
Könnyű szülést kivánok!
Szia!
Köszi! :)
Sziasztok,
köszönöm szépen a válaszokat. A 12 hetes UH-t mi is a Magzati Diagnosztikai Központban csináltattuk (Integrált teszt keretén belül), tenyleg nagyon jó a gép, és profik az orvosok, a gyermek nemét már 70%-ban ott meg tudták határozni. Csak amiatt kérdeztem az árat, mert ott 14 000 egy UH, és nem tudjuk, hogy a 20 hetesen is érdemes-e ott csináltatni. De a lentiek alapján egyre jobba úgy érzem, hogy igen :)
Szia KicsiZsu!
Nekem egy Uzsokis doki azt javasolta, hogy jobban járok, ha nem hozzájuk, hanem a Bolgárkerék u-i Magzati Diagnosztikai központba megyek. Ott sokkal jobb a gép.
Sziasztok,
Én várhatóan július elején fogok szülni, szintén az Uzsokiban, jó ennyi pozitív dolgot olvasni róla, főleg, hogy az első babánkat várjuk, és elég aggódos típus vagyok :)
Abban tudtok segíteni, hogy a 20 hetes UH-t érdemes ott 3 vagy 4D-ben csináltatni? Vagy felesleges és elég a szimpla? Árat nem találtam a neten, esetleg ha valaki csináltatott ott ilyet tud segíteni, hogy nagyjából mennyibe kerül?
Köszönöm:)