Update zserbó recept

Elkészítési idő 25 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Az Update zserbó hozzávalói:
17,5 dkg Norbi 1 liszt
7,5 dkg tk liszt
15 dkg fruktóz
10 dkg light margarin (aldis volt itthon, 25%-os margarin)
2 dkg élesztő
1 kiskanál sütőpor
1 csipet só
1 tojás
tejföl

máz:
10 dkg Norbi csoki (tej)
kicsi víz
2 evőkanál kakópor
kicsi fruktóz (úgy kb 1 kávéskanálnyi)


Az Update zserbó elkészítési módja:
Összegyúrtam, kicsit sok lett a tejföl (elég bele kb 1 dl), emiatt még kénytelen voltam lisztet rakni hozzá....Az élesztőt nem futtattam, csak belemorzsoltam. pihentetni fél órát 3 részre osztani, majd úgy nyújtani 20 dkg darált diót+ 12 dkg fruktózt összekevertem, rá egy lapra, persze alá Norbis barack lekvár (persze megteszi más diabetikus barack leki is) pihentetni fél órát, majd sütni. máz: amikor olvad fel, úgyis látod, mennyi víz kell hozzá, hogy úgy krémes, folyós legyen. 170 fokon 25 perc alatt kész lett.

talán annyit még lehetne rajta változtatni, hogy 12 dkg fruktóz helyett elég 8-10 dkg a töltelékbe, mert nekem icipicit édes, de akkor is király. (a fruktózról tudni kell, a nádcukornál 40%-kal édesebb.......)

Naplómban látsz róla képet, meg még diétás kaja fotókat, kár, hogy ide nem tudtam felrakni.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


Az update zserbó elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook