Főoldal » Receptek » Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei » Citromos villámlepény recept

Citromos villámlepény recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

A Citromos villámlepény hozzávalói:
4 tojás,
2 kis csomag citrom ízű fruktóz,
1 kiskanál citrom aroma,
1 citrom,
4 evőkanál porédesítő,
10 dkg ráma margarin,
15 dkg csökkentett szénhidrát tartalmú liszt,
1 kiskanál sütőpor.

A mázhoz:
1 evőkanál citromlé,
3 evőkanál xilit.


A Citromos villámlepény elkészítési módja:
A tojások sárgáját, az egyik csomag fruktózt, a citromaromát, az édesítőt, fél citrom levét és reszelt héját összekeverjük. Majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és a sütőporral elkevert lisztet, végül a tojások felvert habját. Alufóliával bélelt őzgerinc formában megsütjük a tésztát. Amikor kihűlt, 1 ek citromlét kikeverünk 3 kanál porrá őrölt xilittel, majd ezzel áthúzzuk a süti külsejét és megszórjuk a maradék reszelt citromhéjjal.


Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei


A citromos villámlepény elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook