Ujjzsibbadás okai (tudásbázis)
Nekem is ez volt a bal kezemben. Kaptam bele 2x injekciót, ennek már 2 éve. Azóta nem zsibbad a kezem.
Google-ba írjátok be, hogy: kéztő alagút szindróma. Nagyon alaposan elmagyarázza.
Szia! Nekem már több hónapja el van zsibbadva a jobb kezem középső ujjvége. Voltam vele reumatológián, mivel én szoptatom még kisfiamat azt mondta a dokinő, hogy szedje B1 vitamint. Nekem attól van, hogy meg van erőltetve a kezem. Gondolom valami ideg nyomja.
Persze ez nem azt jelenti, hogy Neked is ez van, csak azért írtam, hogy ilyentől is lehet. Menj el a körzetihez és ő majd megmondja hova tovább.
Sajnos fel kell készülnünk erre, hogy a kézzel kapcsolatos problémák úgy mint a cukorbetegség, szürkehályog népbetegséggé válnak
megváltoztak az életkörülmények...
Nekem akkor zsibbadt mikor terhes voltam és kicsit bevizesedtek az ujjaim...
persze el elmúlt szülés után pár héttel...
zsibbad a hüvelyk, a mutató és a középső ujj, ritkán a gyűrűsujj, általában hajnalban a legrosszabb, gyakorlatilag nem lehet tőle aludni, illetve amikor tartja vissza a vizet a szervezet pl. mensi előtt
De zsibbadás következik be statikus helyzeteknél: gépírás, egerezés, kormánykerék fogása, vagy fizikai munka esetén, a vibráció még inkább fokozza a tüneteket
a végére elgyengülnek az ujjak, kiesnek a kezekből a tárgyak, szinte érzéketlenné válik
Ha az ujjak idegei nincsenek a kéztőalagútban(innen a név, ez a csontnek a neve a kezünkben) még letapdva tornával, fizikoterápiával lehet javítani valamit a helyzeten, ha már súlyosabb a helyzet, akkor műtét (felszabadítják az idegeket, lekaparják erről a csontról) sajnos ha rosszul sikerül a műtét akár érzéketlenné és válhatnak az ujjak, vagy hegesedés esetén folytatódik a zsibbadás
azt hittem, hogy hosszabb távon zsibbadnak az ujjaid!:) ne aggódj még emiatt
lehet, hogy rossz a vérkeringésed, próbáld meg mozgatni, tornáztatni