Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ujjzsibbadás okai fórum

Ujjzsibbadás okai (tudásbázis)

1 2
17. 1366d1807f (válaszként erre: 2. - Fd8e423e9e)
2009. okt. 6. 21:55

Nekem is ez volt a bal kezemben. Kaptam bele 2x injekciót, ennek már 2 éve. Azóta nem zsibbad a kezem.

Google-ba írjátok be, hogy: kéztő alagút szindróma. Nagyon alaposan elmagyarázza.

16. kikata (válaszként erre: 3. - 7c79ff1565)
2009. okt. 6. 21:50

Szia! Nekem már több hónapja el van zsibbadva a jobb kezem középső ujjvége. Voltam vele reumatológián, mivel én szoptatom még kisfiamat azt mondta a dokinő, hogy szedje B1 vitamint. Nekem attól van, hogy meg van erőltetve a kezem. Gondolom valami ideg nyomja.

Persze ez nem azt jelenti, hogy Neked is ez van, csak azért írtam, hogy ilyentől is lehet. Menj el a körzetihez és ő majd megmondja hova tovább.

2009. okt. 6. 21:47
tényleg nektek már volt olyan, h a karotokban fájdalmat éreztetek belül? mintha acsont belsejében menne valami, iszonyatosan szúró fájdalom (igaz nem tart sokáig, dr 2-3 percig igen, hülyén hangzik, de olyan mintha valami enné az alkaromban a csont közepét) de ez nem állandó, de havonta-kéthavonta azért előfordul.
14. fd8e423e9e (válaszként erre: 11. - 9cb35398ff)
2009. okt. 6. 21:44
ez ugyanaz, amikor a vizet tartja vissza a szervezet, de mivel a terhesség egy átmeneti állapot a szülést követően helyreállnak a normál folyamatok
2009. okt. 6. 21:43
Nekem a bal szokott,és nem mindig csak zsibbad,van mikor szúr és ahogy lüktet az bele nyilal a mellkasomba.Hülyén hangzik,de csak így tudom leírni.
2009. okt. 6. 21:43

Sajnos fel kell készülnünk erre, hogy a kézzel kapcsolatos problémák úgy mint a cukorbetegség, szürkehályog népbetegséggé válnak

megváltoztak az életkörülmények...

2009. okt. 6. 21:42

Nekem akkor zsibbadt mikor terhes voltam és kicsit bevizesedtek az ujjaim...

persze el elmúlt szülés után pár héttel...

10. fd8e423e9e (válaszként erre: 7. - D9648f3678)
2009. okt. 6. 21:41

zsibbad a hüvelyk, a mutató és a középső ujj, ritkán a gyűrűsujj, általában hajnalban a legrosszabb, gyakorlatilag nem lehet tőle aludni, illetve amikor tartja vissza a vizet a szervezet pl. mensi előtt

De zsibbadás következik be statikus helyzeteknél: gépírás, egerezés, kormánykerék fogása, vagy fizikai munka esetén, a vibráció még inkább fokozza a tüneteket

a végére elgyengülnek az ujjak, kiesnek a kezekből a tárgyak, szinte érzéketlenné válik

Ha az ujjak idegei nincsenek a kéztőalagútban(innen a név, ez a csontnek a neve a kezünkben) még letapdva tornával, fizikoterápiával lehet javítani valamit a helyzeten, ha már súlyosabb a helyzet, akkor műtét (felszabadítják az idegeket, lekaparják erről a csontról) sajnos ha rosszul sikerül a műtét akár érzéketlenné és válhatnak az ujjak, vagy hegesedés esetén folytatódik a zsibbadás

2009. okt. 6. 21:37
nem de már mindent csináltam vele, mozgattam, tornáztattam, de nagyon zavaró, az egeret is alig lehet kattintanom, mert szúr, bizsereg, zsibbad. nagyon kellemetlen. nem múlik el
2009. okt. 6. 21:37
nekem nem zsibbad haenm rángatózik a hüvelykújjam nagyon zavaró mert nem tudok néha úrrá lenni rajta és szinte fogni sem tudok meg gyenge lesz a kezem ilyesmitek szokott lenni???
7. d9648f3678 (válaszként erre: 2. - Fd8e423e9e)
2009. okt. 6. 21:35
Megirnád mivel járhat ez a nkéztő , alaghut szindróma mert még életembew nem halklkotam erről.??
6. fd8e423e9e (válaszként erre: 4. - 7c79ff1565)
2009. okt. 6. 21:35

azt hittem, hogy hosszabb távon zsibbadnak az ujjaid!:) ne aggódj még emiatt

lehet, hogy rossz a vérkeringésed, próbáld meg mozgatni, tornáztatni

2009. okt. 6. 21:33
Lhetnek sziv és érrendsdzeri okok a hátterében mindenkép látogasd meg orvosod nehogy koimoly baj legyen belőle.
4. 7c79ff1565 (válaszként erre: 2. - Fd8e423e9e)
2009. okt. 6. 21:33
és hogy lehet kezelni? én is rákerestem nagyjából erre, de ott a többi ujjat is írja, nekem csak a mutató ujjam, de tényleg vagy fél órája(egy szimpla zsibbadás nem tart max 3 percig v kicsivel többig:-( )
2009. okt. 6. 21:31
Sziasztok! Tudna valaki segíteni, v tanácsot, tippet adni mitől lehet az, h nemrég elkezdett zsibbadni a jobb kezemen a mutatóujjam, és nem megy ki a zsibbadás. Nem csináltam semmit vele, egyszer hirtelen elkezdett zsibbadni, és ez már zavar, bökő érzés, szúrkálós, nem kellemes, szokott zsibbadni valamim, de az nem ennyi ideig tart. Lassn fél órája. Mitől lehet?
2009. okt. 6. 21:30
kéztő alagút szindróma pl. sajnos nekem is ez van :(
2009. okt. 6. 21:30
Ujjzsibbadás okai
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook