Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Újhagymás tonhalkrém recept

Újhagymás tonhalkrém recept

Az Újhagymás tonhalkrém hozzávalói:
2 doboz olívaolajos tonhal konzerv
3 db keményre főzött tojás
6-7 db friss bazsalikom levél
3 szál újhagyma szár része

őrölt bors
1 tk. citromlé


Az Újhagymás tonhalkrém elkészítési módja:
A tojásokat keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, feldaraboljuk. Az újhagymát megmossuk és a szár részét finomra vágjuk a bazsalikommal együtt. A tonhalról leöntjük az olajat. Az olajat félretesszük, a tonhalat pedig egy aprító gépbe tesszük. Hozzáadjuk tojásdarabokat és a felaprított bazsalikomot is. Krémes állagúra keverjük a géppel úgy, hogy hozzáadagolunk egy keveset a félretett olajból. A végén sózzuk, borsozzuk és citromlével ízesítjük, majd még egyszer átkeverjük. A felaprított újhagymaszárat már csak kanállal keverjük hozzá. Az egészet egy tálkába, tesszük letakarjuk és 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Miután kivettük a hűtőből pirítós kenyérre kenve kínáljuk.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


Az Újhagymás tonhalkrém elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook