Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Új élet külföldön fórum

Új élet külföldön (beszélgetés)

18. lolita2112 (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 22. 21:47
igy nyugodtan elindulhatsz hisz nyelvet beszelsz,indulo toked van es pluszban jo szakmad is van.
17. komor (válaszként erre: 16. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 22. 12:50

Ezt a szakápolóit jól tudnád külföldön hasznosítani, merthogy keresettek az egészségügyben az ápolók.

Ha nincs képzettséged, vagy nem tudod hasznosítani, akkor már jóval macerásabb.

febr. 22. 12:26
Köszönöm a válaszokat. Kb 1 milló forintom van erre a tervemre. Angól az megy, most németül tanulok. Eü.képesitésem van abból is a szakápolóitól az eü.technikumig minden. Egyébként minden munkát elvállalnék.
15. birebora (válaszként erre: 10. - Leoborta)
febr. 22. 03:45
Megkérdezhetem, hogy miért?
14. Hansika (válaszként erre: 13. - Fenevigye)
febr. 22. 03:14

hogy te miket írsz?

ehhh, csalódtam a szerelemben...

13. fenevigye (válaszként erre: 12. - Hansika)
febr. 22. 02:25

Hansi ÚÚúúúúúúúúrrrrrrrrr......

Az eddigi legjobb ötletem. a 2,5- 2 3/4-ig barátnőim volt.

12. Hansika (válaszként erre: 2. - Fenevigye)
febr. 22. 00:58
én balga meg azt hittem, hogy az életed legjobb lépése a házasságod volt..-))
febr. 21. 22:19
nyelvtudassal,jo szakmaval es penzzel a legjobb neki indulni.a kezdet mindenhol nehez ha egyedulallo vagy ha csalados,deha kuldfoldre akarsz menni legy bator es vagjal bele ha a lehetosegeid adottak!
febr. 21. 22:07
Voltam, visszatértem.
9. Violet18 (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 21. 21:01
De csak mert tervezel h minden tökéletes legyen. Ha mindent elengedsz és elindulsz hidd el menni fog 😘😘
febr. 21. 14:37

Szia!

Azt azért nem ártana ám tudnod, hogy mégis hol, melyik országban szeretnél új életet kezdeni. Van-e idegen-nyelvtudásod.

Saját tapasztalatom nincs. Soha nem éltem hosszútávon külföldön. De az tuti, hogy a nyelvtudás alap. Persze lehet azon bőven csiszolni, de azért nyelvtudás nélkül mondjuk én biztos nem indulnék el a nagyvilágba.

Ismerőseim között van, aki Angliában élt több éven át. Elég jó angol nyelvtudással ment ki, és ott még rengeteget tanult. Boldogult, sok év után mégis hazajött.

Olyan ismerősöm is van, aki kétlaki életet él. Megteremtette kint is az egzisztenciát, de az itteni életét sem adta fel. Itthon is van lakása, amikor kedve van, hazajön.

Kérdés, hogy kiben mennyire van elhatározás, és hogy valójában miért akar külföldön új életet kezdeni. (Megélhetési gondok, kalandvágy, vagy egészen más).

Olyan is van, aki

febr. 21. 14:34

Az, hogy másnak sikerül-e? Nem oszt, nem szoroz.

Azért nem árt, ha az embernek vannak elképzeléseik, vagy nagyon jól beszéli az adott ország nyelvét +van egy keresett hivatása, szakmája, valamint megelégszik az elején rosszabb munkával.

Nézz utána, milyenek a költségei a lakhatásnak, esetleg van-e szálló , vedd figyelembe mennyi pénzed van tartalékban, esetleg kérj baráti segítséget, aki már ott él.

6. 55Judit (válaszként erre: 5. - 55Judit)
febr. 21. 14:30
Attól is függ, mennyi pénzzel indulsz útnak. Pl. Kanári szigeteken ha veszel egy kisebb lakóautót, folyamatosan ki tudod adni túristáknak. 1 autóból meg is lehet élni, a túristáknak is olcsóbb mint a szálloda. nem csak ellaknak benne 1-2 hétig, de a vízisporthoz a felszerelésüket is tudják benne tartani és mobil. Ha pénz nélkül mész ki, az húzósabb, mert fizetned kell a szállást és ham szállodában helyezkedsz el, a koszt is pénzbe kerül.
5. 55Judit (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 21. 14:27
Attól függ, hova szeretnél költözni. Én csak arról a helyről tudok ahol fiam él. Ott rengeteg lehetőség van, főleg vendéglátásban. Nincs szálloda és bevásárló központ ahol ne lenne kiírva hogy munkatársakat vesznek fel.
febr. 21. 14:22
Köszönöm a válaszokat. Attól tartok hogy nem tudok majd elhelyezkedni, ez egy kicsit elbátortalanít.
3. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
febr. 21. 13:19
Fiam a Kanári szigeteken él. Hivatalos ügyintézésnél volt hogy tolmács segítette, de legtöbb esetben elég volt neki az angol nyelvtudás. Zökkenőmentesen ment a lakásvárlás is. Azt hiszem én aggódtam túl a kiköltözését, de már minden rendben az én lelkemmel is.
febr. 21. 13:10
Azt szokták mondani, h minden kezdet nehéz. Sok igazság van benne. Visszagondolva, azt hiszem nyugodtan nevezhetem az egész életem a legjobb lépésénak. Az USA-ban vagyok.
febr. 21. 13:00
Sziasztok. Új életet szeretnék kezdeni külföldön. Azt hogy merre indulok még konkrétan nem tudom. Azoktól akik már megprobálták szeretném kérdezni hogy mennyire volt nehéz egyedül neki vágni, és hogy sikerült e?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook