Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Új bankszámlát szeretnénk nyitni, ahol dombornyomott bankkártyát is adnak. Milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban? fórum

Új bankszámlát szeretnénk nyitni, ahol dombornyomott bankkártyát is adnak. Milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatban? (tudásbázis kérdés)

29. frollo
2009. jan. 7. 17:44
MKB-nál csinálnak betett összeg nélkül is dombor kártyát.
28. MelisUK (válaszként erre: 27. - Dogiz)
2008. dec. 4. 14:51

Próbálok lehetőségeket írni, mivel külföldön élek nagyobb a tapasztalatom. Viszont hogy mi lesz a ti helyzetetekben épp a legjobb, azt majd akkor látjátok meg, amikor már kint lesz a gyermeked.


Egyébként nem reklámként, de leírom, hogy nekem az egyetem alatt OTP Junior kártyám volt, ami nem került szinte semmibe, csak éves kártyadíja volt. Ingyen ment sms-ben az egyengel értesítőm is. Ezzel a Junior kártyával tudtam külföldön is vásárolni és egyből megkaptam az sms-t is, így láttam, hogy milyen árfolyamon váltották a magyar pénzt. Kicsit érdekesnek tartom, hogy a Junior számla használható volt, de egy általános magyar bankkártyát nem lehet kint használni, mert pl Visa electront adnak, amit nem fogadnak el. Nem értem, hogy alapjáraton miért nem adnak mindenkinek Visát vagy Mastercardot. (A Mastercardot is majdnem mindenhol elfogadják, ez a második legjobb kártyatípus.)

27. dogiz (válaszként erre: 26. - MelisUK)
2008. dec. 4. 14:39
kösz az újabb infókat, továbbitom:D
26. MelisUK (válaszként erre: 23. - Dogiz)
2008. dec. 4. 14:34

Elárulom neked, hogy a külföldi egyetemek java része extra laza. Cipruson is nagyon lazák voltak, mindenki dolgozott mellette. Itt Skóciában is ugyanez a helyzet. Krétán szerintem ugyanolyan a helyzet, mint Cipruson, szóval ha nekiáll az ember munkát keresni, akkor még aznap találhat. Én pl fél év alatt három küldönböző helyen is dolgoztam, gyorsan lehet ám váltani, ha nem felel meg valami.


A hotelokban és a bárokban mindenfelé külföldről jött diákok dolgoznak.

Szóval az a véleményem, hogy kössetek egy magyar Junior bankszámlát, arra mehet a magyar ösztöndíj és kössetek majd kint egy másik kártyát, amire majd kint megy a fizetése. Az a véleményem, hogy ha szüksége lenne mégis a gyermekednek arra a magyar ösztöndíjra, akkor még mindig jobban megéri, ha majd átutaljátok azt az összeget a külföldi számlájára.


A külföldi egyetemek általában úgy működnek, hogy az első két évben egyáltalán nincsenek vizsgák, csak otthon elkészítendő írásbeli házi dolgozatok. Általában heti 15-20 órája van az embernek. És tudni kell, hogy még a magyar egyetemek sem olyanok, hogy suli után tanulás. Neem. Én is jártam Mo-on egyetemre. Vizsgaidőszakban kell tanulni és zh-kra. Amelyik tárgyból évközben van zh, abból utána általában már nincs vizsga. Szóval 3 hónap lazulás, majd 2 hónap vizsgaidőszak, amiből 2-3 hét alatt simán le lehet mindenből vizsgázni, a többi idő újfent lazulás, bulizás. Az egyetem a legnagyobb buli az ember életében. :D És ha olyan szakra megy az ember, amit szeret, akkor a vizsgák se nehezek.

Külföldön a harmadik évben vannak csak az első szóbeli vizsgák. De az egyetem elvégzése külföldön nem az ember eszén múlik (bár van néhány kivételes egyetem, ahol azért tényleg kell tanulni), hanem azon múlik, hogy ott vagy, ha letellik az xy év akkor meg is kapod a diplomád.

25. MelisUK (válaszként erre: 24. - Pircsi24)
2008. dec. 4. 14:24
Nekem is kellett 500 fontot rátenni a Visa számlámra, ezzel aktiválódott állítólag, ez után lehetett használni. Ez kb 150-200ezer forintnak megfelelő összeg.
2008. dec. 4. 09:40
Amikor anno a visa kártyám csináltattam 300.000 Ft-ot kellett betegyek a számlára, amit másnap már le is lehetett venni róla ( tehát kérhetsz kölcsön is ha neked nincs ennyi másnap biztos visszatudod adni neki ) de ez feltétele volt a Visának. Arra viszont már nem emlékszem milyen apropóból kell kezdő számlán ennyinek lenni.
23. dogiz (válaszként erre: 22. - MelisUK)
2008. dec. 4. 09:33

Köszi a jótanácsokat, mindenképpen utánna kell nézzünk, h. ott melyikel lehet a legjobban boldogulni. (vásárlás, kp felvét stb.)

A Mo.-i kártyához meg nem mi, hanem az egyetem ragaszkodik, az ösztöndíjjat innen utalják neki, ezért kell még mos dec.-be megkötnie.

22. MelisUK (válaszként erre: 13. - Emagdi)
2008. dec. 3. 17:34
Nem lehet minden kártyával fizetni, tapasztalat. Sok kártya csak pénzfelvételre való az adott bank automatájából vagy a bankból és arra, hogy a fizud utalhassák rá. Rengeteg féle kártya van. Ami mindenre és mindenhol használható, az a Visa. (Nem a Visa Electron, hanem simán a Visa.)
21. MelisUK (válaszként erre: 20. - MelisUK)
2008. dec. 3. 17:31

Ja, és mellékesen az sem mindegy, hogy a kártyámmal bármelyik bankautomatából ingyen vehetek föl pénzt, nincs bankhoz kötve.

Ha jól emlékszem, azt írtad, hogy Krétára megy. Ott valószínűleg hasonló lesz a helyzet, mint Cipruson volt (éltem ott is). Ott még csak mostanában jön be a 24 órás automata, a bankok nyitvatartása is nagyon rövid, ott kicsit gázosabb.

2008. dec. 3. 17:28

Nem az a lényeg, hogy dombornyomott legyen a kártya, hanem hogy VISA legyen. Azt mindenhol el fogják fogadni.

De miért akartok magyar bankkártyát, ha külföldre megy a gyermeked? Én külföldön élek és az itteni Visa kártyámnak nincs havi díja, pénzfelvétel ingyenes, egyenleg lekérdezés ingyenes, internetes bank ingyenes, utalás belföldön ingyenes, külföldre olcsó. Biztos vagyok benne, hogy akármelyik országba is megy a gyermeked, jobb lesz neki az ottani kártya, gazdaságosabb. Mo-on ott nyúlják le az embert, ahol csak tudják, külföldön nem így van.

2008. dec. 3. 13:44
Visa kártyát mindenhol elfogadják. Mastercardot nem mindenhol.
18. dogiz (válaszként erre: 17. - Starflo)
2008. dec. 3. 13:03
Köszi, tulajdonképpen az ilyen KONKRÉTUMOK érdekelnek:)
2008. dec. 3. 12:23

Mivel én is sokat járok külföldre, ajánlom a Citibank 0 ft-os bankszámláját! Ehhez egy dombornyomott MasterCard kártyát kapsz, amivel lehet fizetni is (tapasztalat). Az előnye az, hogyha minimum 150000 ft érkezik rá minden hónapban egyösszegű befizetés útján, akkor a bankszámlád mindenestül 0 ft költségbe kerül. Ha nem érkezik rá ennyi összeg egyben, akkor minden hónapban levonnak fix 3000 ft-ot, és ennyi. Bármilyen automatából feszel is fel pénzt 0 ft a kezelési költség (ráadásul korlátlan számban), 0 ft a bankszámla kezelés, 0 ft a bankkártya éves díja, egyszóval tényleg minden ingyenes!

Szóval megéri, mert tudod, hogy maximum havi fix 3000 ft-ot vonnak le róla, ami szerintem még így is jó. Anno a Budapest Banknál nekem minden hónapban kb. 7-10000 ft-ba került a kártya és a bankszámla használatom, szóval van viszonyítási alapom.

16. mh07 (válaszként erre: 6. - Dogiz)
2008. dec. 3. 10:17
A megbízhatóságon van most a hangsúly. Amerikai érdekeltségű bankot most érdemes nagy ívben elkerülni!
15. dogiz (válaszként erre: 13. - Emagdi)
2008. dec. 3. 09:38
Az ok, h. lehet fizetni, de az egyetem ragaszkodik a dombornyomotthoz, ne kérdezd miért, nem tudom.
14. Napra_forgó (válaszként erre: 10. - Emagdi)
2008. dec. 3. 09:37

Hidd el, mi is furcsállottuk, hogy nem fogadják el...


De pl. az Ikeában, Saturnban sem lehet vele fizetni... És az élelmiszerboltok nagy részében sem...

13. emagdi (válaszként erre: 8. - Dogiz)
2008. dec. 3. 09:13
minden kártyával lehet fizetni, a bankkártyák alapvetően arra valók:)))
12. dogiz
2008. dec. 3. 09:13
Köszi nagyon jó ötleteket adtatok. Nekem nincs ezekben tapasztalatom:)
11. emagdi
2008. dec. 3. 09:12

költségek: meg kell nézni, hogy mire akarja használni a kártyáját. vásárlás az mindenhol ingyenes, kp felvétel díjában elég nagy különbségek vannak.

de pl ott van az unicredit (nem akarom reklámozni őket, annyira nem is ismerem), azoknak európában az összes bankautomatájukból ingyen lehet pénzt felvenni, unicredites folyószámláról természetesen.


esetleg a privatbankar.hu összehasonlítóit is nézegetheted. a kínálat elég bőséges, a bankok díjaiban viszont elég nagy különbségek lehetnek.

10. emagdi
2008. dec. 3. 09:09

ha euro zónába megy, akkor mindenképpen mastercard-ot csináltassatok, mert az euro alapú (szemben a visa-val ami usd alapú)


így a forint számláról is kedvező árfolyamon tud vásárolni euro-ban.


amúgy én nem nagyon találkoztam még olyan hellyel, ahol nem fogadták el a dombornyomott mastercardot, sehol európában. (azokra a helyekre értem, ahol amúgy lehet bármilyen kártyával fizetni). sőt, európa pénzügyileg fejlettebb felében már lassan a wc-n is lehet kártyával fizetni, ezért furcsállottam a 6-os hozzászólást.


amúgy a dombornyomott kártyákat alapból több helyen fogadják el, mint a csak elektronikusakat.


hátránya: vigyázni kell rá, nehgoy elvesszen, ellopják, mert könnyebb visszaélni vele, valamint valamivel költségesebb a letiltása, újragyártatása.

viszont mindenhol lehet vele fizetni, ott is, ahol elektronikus kártyával esetleg nem. (bár ezen helyek száma is egyre kevesebb, általában ott van, ahol nincs közvetlen kapcsolat a kártyaleolvasó és a bank között)

9. mh07
2008. dec. 3. 09:08

Nekünk ERSTE kártyánk van, amivel fizetni is lehet. Mindenképpen érdemes megnézni, hogy a környéken milyen bank van. Ált. a bankok saját ATM-ből történő felvétnél nem vagy csak min. költséget számolnak fel. Kártyával történő fizetésnél pedig nem számolnak fel költséget.

Ez azonban bankok közötti tranzakciónál jelentős összeg is lehet.

Ajánlom a neten való tájékozódást!

8. dogiz (válaszként erre: 7. - Napra_forgó)
2008. dec. 3. 09:07
Krétára megy konkrétan, igen nem csak kp. felvétre kell, hanem ha lehet fizetni is vele.
7. Napra_forgó (válaszként erre: 5. - Dogiz)
2008. dec. 3. 09:04
Nem tudom, hova megy az EUban, de Németországban nagyon sok helyen nem fogadják el fizetőeszköznek a dombornyomott kártyát... Pénzt felvenni tud vele, de azért ugyi fizetni kell.
6. dogiz (válaszként erre: 4. - Mh07)
2008. dec. 3. 09:04
A kártyára eurót fognak utalni és ezt használhatja kint. Nem mindegy mennyi költséget vonnak, magyarul olcsó, de aránylag megbízható bankot keresünk.
5. dogiz (válaszként erre: 2. - Dogiz)
2008. dec. 3. 09:02
Az a helyzet, hogy a gyerekem az egyetemtől nyert egy ösztöndíjat és pár hónapra ki megy az Eu-ba tanulni. Az egyetemnek, h. az X összegű ösztöndíjjat utalhassa be kell mutassa egy bankkal kötött szerődést. Kinek milyen tapasztalata van a különböző bankokkal. Persze a fizetendő költségek, kártyadíjjak, kp. felvét sem mellékes.
4. mh07
2008. dec. 3. 09:02

Külföldi utazásokhoz, vagy internetes vásárláshoz kell a dombornyomott kártya?

MInden bank bocsát ki ilyen kártyát.

3. mh07
2008. dec. 3. 09:00
Igen, olyan is van. De mi a kérdés?
2008. dec. 3. 09:00
Sziasztok! Új bankszámlát szeretnénk nyitni, ahol dombornyomott bankkártyát is adnak. Az a kérdésem, hogy milyen tapasztalatok vannak ezzel kapcsolatba?
2008. dec. 3. 08:59
Bank választás! Dombornyomott bankkártya?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook