Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Túrótorta 2. recept

A Túrótorta 2. hozzávalói:
Hozzávalók

25 dkg túró
10 dkg Rama (kb)
2 ek. tejföl (kb)
10 dkg kristály, vagy porcukor (vagy ízlés szerint)
csipet só
3 dl tej (kb)
12 gr (fél zacskó) zselatinpor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. tejszínhabpótló por
1 marék dió
fügelekvár
citrom húsa, héja és leve (kb. 0,5 dl), ízlés szerint
banán, narancs, vagy bármilyen friss, vagy konzerv gyümölcs
Tetejére

13 gr zselatinpor
1,5 dl víz
0.5 dl szörp


A Túrótorta 2. elkészítési módja:
Elkészítés 1.A maréknyi dióbelet mikróba tesszük kb. 1 percre, így a barna héját könnyebben és jobban le lehet szedni róla, valamint a dió nagyon finom, pörkölt ízt kap. Megmossuk, hámozzuk és feldaraboljuk a gyümölcsöket. 2.Felverjük kemény habnak 1,5 dl tejjel (kicsit több tejjel lazább lesz!) a tejszínhabpótló port. 3.Habosra keverjük a Ramát a kristály és a vaníliás cukorral, majd belekeverjük az áttört túrót, a tejfölt, a csipetnyi sót, a citrom levét, végül összeöntjük a felvert habbal. 4.Mikróban felmelegítünk 1,5 dl tejet, majd csomómentesre elkeverjük benne a zselatinport és ezt is belekeverjük a masszába. 5.Formába öntjük, belekeverjük a gyümölcsök nagy részét (banán, narancs, citrom, citromhéj, füge lekvár, dió), Egy keveset hagyunk a tetejére és hűtőbe rakjuk addig, amíg elkészítjük a tetejére a zselatint. 6.A zselatin is bátran variálható, a lényeg: max. 2 dl meleg, de nem forró folyadékba kerüljön a teljesen elkevert zselatin. 7.Mikróban felmelegítjük, de nem forraljuk, csomómentesre keverjük a tortából megmaradt fél csomag zselatinporral. 8.A keményre dermedt torta tetejét megpakoljuk a maradék gyümölcsökkel és óvatosan rálocsoljuk a zselét. 9.Visszatesszük a hűtőbe és teljes dermedés után fogyasztható. Nagyon mutatós tejszínhabbal, tortadarával is.

Tippek

Nem kell méregetni a hozzávalókat, elég, ha az arányokat tartjuk. A maréknyi dióbelet mikróba tettem kb. 1 percre, mert így a barna héját könnyen és jól le lehet szedni róla. A dió nagyon finom pörkölt ízt kap. A tejszínhabpótló por kicsit több tejjel lazább lesz. Akárhányszor készítem, mindig másképpen készül. Mindig más gyümölcsökkel. Változatosan készíthető, édesebb túró, savanykásabb gyümölcs és zselatin réteggel, vagy fordítva: savanykásabb túró, édesebb gyümölcs és zselatin. Tortaformák helyett az üzletben vásárolt, előre csomagolt darált hús műanyag dobozát használom (a benne lévő neylon fóliát kikapirgálom belőle), így formát kap a torta és akár le is tördelhető róla a forma.

Most kicsit édeskés zselatint készítettem, 0,5 dl bodzaszörphöz 1,5 dl vizet öntöttem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrótorta 2. elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook