Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós palacsintapite recept

Túrós palacsintapite recept

A Túrós palacsintapite hozzávalói:
Palacsintához:

20 dkg finomliszt
1 cs. vaníliácukor
mokkáskanál só
3 dl tej
2 dl szódavíz
2 tojás

a sütéshez zsír

A töltelékhez:

30 dkg zsíros, de legalább félzsíros túró
1 kis doboz 20%-os tejföl (175 g)
reszelt citromhéj
5 dkg mazsola
2 cs. vaníliáscukor
6 dkg cukor
2 tojás
csipet só

a tetejére még egy kisdoboz tejföl, 1-2 cs. vaníliáscukor, meggylekvár


A Túrós palacsintapite elkészítési módja:
A palacsitához valókból 8-12 db palacsintát sütünk a szokásos módon. A töltelékehez áttörjük a túrót a tojások sárgáival, tejföllel, csipet sóval, citromhéjjal, belekeverjük a mazsolát is. A tojások fehérjéből a cukorral nagyon kemény, fényes habot verünk, óvatosan belekeverjük a túrókrémet. Egy kisebb tortaformát vagy tepsit kizsírozunk, a megtöltött, feltekert palacsintákat szorosan egymás mellé sorakoztatjuk két rétegben egymás fölé úgy, hogy a második réteg merőlegesen legyen az alsóra. A teteét megkenjük a vaníliával ízesített tejföllel, és addig sütjük, amíg a teteje rózsaszín nem lesz. Melegített meggylekvárral tálaljuk cikkekre vagy szeletekre vágva.

Természetesen bármilyen töltelékkel és öntettel elkészíthető.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós palacsintapite elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook