Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Francia rakott krumpli recept

Francia rakott krumpli recept

A Francia rakott krumpli hozzávalói:
1,5 kg héjában főtt krumpli
10 db keményre főtt tojás
25 dkg kockázott bacon
só, bors
10 dkg vaj
2 dl főzótejszín
5-6 evőkanál liszt
szerecsendió
2 dl tej


Francia rakott krumpli

A Francia rakott krumpli elkészítési módja:
A tojást és a krumplit megfőzzük, meghámozzuk, majd felkarikázzuk, a baconszalonnát megpirítjuk. Közben a vajból, a lisztből a tejjel egy besamel mártást készítünk, melyet sózunk és borssal, szerecsendióval fűszerezünk. A besamelhez hozzákeverjük a főzőtejszínt és azzal is összeforraljuk. Kivajazott, zsemlemorzsával meghintett sütőformában sorba rakjuk, először a krumplit, majd a tojást, és a pirított bacont. Leöntjük egy réteg besamellel, majd addig rakjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A rétegeket közben sózzuk, borsozzuk, a tetejére besamel kerül és reszelt sajt. Aranybarnára sütjük és tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A francia rakott krumpli elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook