Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós gyümölcsös felfújt recept

Túrós gyümölcsös felfújt recept

A Túrós gyümölcsös felfújt hozzávalói:
25 dkg őszibarackbefőtt (vagy más befőtt),
4 db zsemle,
25 dkg túró,
2 db tojás,
2 dl tej,
60-80 csepp édesítőszer,
2 dkg margarin,
fél citrom héja.


A Túrós gyümölcsös felfújt elkészítési módja:
A zsemlét vékonyan felszeleteljük. Egy tepsit kivajazunk, és a zsemleszeleteket az aljába terítjük. Az édesítőszer 1/3 részét elkeverjük a tejjel, és a zsemlére öntjük. A túrót áttörjük, hozzáadjuk a maradék édesítőszert, a tojások sárgáját, a citromhéjat, és végül a tojások habját. Ezt a krémet a zsemlén elsimítjuk. A befőttet leszűrjük, majd felaprítjuk, és a túrón elterítjük. Előmelegített sütőben kb. fél órán át sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós gyümölcsös felfújt elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook