Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » UPDATE diétás ételek receptjei » Karácsonyi diós beigli Update2 recept

Karácsonyi diós beigli Update2 recept

A Karácsonyi diós beigli Update2 hozzávalói:
Fél kg teljes kiőrlésű liszt
1 margarin
2 egész tojás
2 dl tej
2 dkg élesztő
1 tk.canderel vagy 5-6 csepp édesitőszer
csipetnyi só
1 ek. olivaolaj
Töltelékhez valók:
30 dkg darált dióbél
4-5 ek. canderel- ha édesebben szereted, akkor izlés szerint több-
1.5dl forralt víz, vagy tej
2-3 ek. mazsola


A Karácsonyi diós beigli Update2 elkészítési módja:
Legeléb is a tejet meglangyosítjuk. Vigyázzunk, ne legyen forró, mert a beléje hintett canderel a túlzott forróság hatására olyanná válik, mint a záétonyra futott házasság: eltűnik belőle minden, ami édes. Ráadásul a belemorzsolt élesztőnek sem tesz jót a felfokozott hőmérséklet. Mindezt néhány percig állni hagyjuk, felfuttatva a matériát, mint vidéki lányt a valóságshow.
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a csipetnyi sót, majd a közepében kis „fészket” készítünk, melybe beleöntjük a felfuttatott élesztőt és az egyik egész tojást. Kikölteni szerencsére nem kell, viszont a masszát jó alaposan összegyúrjuk, és úgy fél órán át letakarva állni hagyjuk, magyarul kelesztjük.
Közben elkészíthetjük a tölteléket. A mazsolát néhány percig vízbe áztatjuk, majd lecsöpögtetjük. A dióbelet összeházasítjuk az édesítőszerrel, hozzáadjuk a mazsolát, s összekeverjük a felforralt vízzel, vagy tejjel.
Eközben ha ügyesek voltunk, a tészta már jól láthatóan dagadozik. Ekkor 4 egyforma cipót formázunk belőle, és a sodrófa humánus felhasználásával kábé fél centi vastag, téglalap alakra nyújtjuk.
Ezt követően a töltelék esetében is jöhet az „oszd meg és uralkodj!" elve, azaz ebből is 4 egyenlő részt képezünk, és egyenként megkenjük vele a téglalapokat. A minél szorosab feltekerés után jöhet a kiolajozott tepsibe, mint utolsó előtti nyughely a bendőnk előtt. A másik tojássárgájával a bejglik tetejét kenjük és előmelegitett sütőben úgy 40 percig sütjük, míg a teteje aranybarnára nem sül.
Utána már csak arra kell figyelni, hogy meg ne egyék előlünk ezt az ínycsiklandóan finom édességet.


Kategória: UPDATE diétás ételek receptjei

A receptet beküldte: , 2006. jún. 29. 12:30

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook