Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrókrémes alma recept

Túrókrémes alma recept

A Túrókrémes alma hozzávalói:
1 evőkanál rum,
4 alma,
20 dkg tehéntúró,
1 dl fehérbor,
1 evőkanál sárgabaracklekvár,
2 tojás,
3 dkg vaj, porcukor,
1 csomag vaniliás cukor


A Túrókrémes alma elkészítési módja:
Az almákat meghámozzuk, félbevágjuk, a magházukat kiszedjük, és a borban kissé megcukrozva megpároljuk. Majd a túrót áttörjük (ennek leggyorsabb módja egy szűrőn egy pohár segítségével átnyomkodni). Ezután a tojássárgákat összekeverjük a túróval, a porcukorral, és hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. A baracklekvárt a rummal megízesítjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Elhelyezzük rajta az almákat, a kiszedett magház helyére tesszük a baracklekvárt, és rákenjük a túrót. Végül meleg sütőben 10 percig sütjük. Melegen tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrókrémes alma elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook