Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Tojásos húskenyér recept

Tojásos húskenyér recept

Elkészítési idő 90 perc

Kalória 792 kcal

A Tojásos húskenyér hozzávalói:
80 dkg darált sertéshús
3 főtt tojás
1 tojás
20 dkg hosszú zöldbab
6 evőkanál zsemlemorzsa
3 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
3 evőkanál tárkony (apróra vágott)
1 kávéskanál kakukkfű
csipetnyi őrölt szerecsendió
salátalevél
1 paradicsom
őrölt bors



A Tojásos húskenyér elkészítési módja:
A zöldbabot sós vízben megfőzzük, majd hideg vízzel leöblítjük. A húst 1 tojással, a zsemlemorzsával, a petrezselyemmel, a tárkonnyal, a kakukkfűvel és a szerecsendióval összedolgozzuk, és sóval, borssal ízesítjük. Téglalap alakú sütőformát alufóliával kibélelünk, belesimítjuk a húsos massza felét, erre a zöldbab felét, középen, hosszában ráfektetjük a főtt tojásokat, végül a maradék húsos masszával befedjük. Meleg sütőben megsütjük (kb. 1 óra). Amikor kész, a formából kiborítjuk, és felszeleteljük. A salátát összetépkedjük, a paradicsomot kockákra vágjuk, és összekeverjük. A hússzeleteket a salátaágyon tálaljuk.

Hidegen és melegen egyaránt finom.


Kategória: Húsételek receptjei


A tojásos húskenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook