Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrógombóc diós kéregben recept

Túrógombóc diós kéregben recept

Elkészítési idő 30 perc

A Túrógombóc diós kéregben hozzávalói:
* fél kg túró
* 2 tojás
* 6 evőkanál búzadara
* 1 evőkanál cukor
* csipet só
* reszelt citromhéj
* 1 csomag vaníliás cukor
* 30 dkg dió


A Túrógombóc diós kéregben elkészítési módja:
Keverjük össze alaposan a túrót, a tojásokat, a búzadarát, a cukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a csipet sót, majd tegyük hűtőbe minimum 4-5 órára, hogy a búzadara megszívja magát. A diót vágjuk apró darabokra, minél kisebbre annál jobb, majd pirítsuk le, hogy mire a gombócok majd megfőnek kéznél legyen. Egy kisebb serpenyőben lassú tűzön, olaj nélkül néha megkeverve 9-10 percig pirítsuk. Ha a masszánk kipihente magát a hűtőben formáljunk belőle gombócokat, majd forrásban lévő vízben - a gombócok méretétől függően - 8-10 perc alatt kifőzzük (amikor a gombócok feljönnek a víz tetejére utána még körülbelül további 3-4 percig főzzük). Mikor megfőttek a gombócok, csepegtessük le és a pirított dióban hempergessük meg. Tejföllel és porcukorral tálaljuk.

Akár egy nappal korábban is bekeverhetjük az alapanyagokat, hogy másnap már csak főzni kelljen a gombócokat. Hagyjuk, hogy az idő megdagassza a búzadarát, ezért cserébe nem fő szét, majd a gombócunk. A gombócok belsejébe ízlés szerint, akár meggyet, szamócát, is formálhatunk.

(A recept nem az enyém, egy receptes oldalról loptam:) - www.hamihami.hu


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrógombóc diós kéregben elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook