Túl sós lett a pestós tésztám, ha főzök még hozzá tésztát, só nélkül, javíthat rajta? (tudásbázis)
14. noozimanoo
2013. ápr. 30. 11:34
Én hallottam olyat is, hogy a szódabikarbóna is elveszi a sós ízt.
13. 408020f45e
2013. ápr. 30. 11:19
Az az adag só akkor is ott lesz és gondolj arra, hogy vízmegkötő hatású. Én a lemosásra szavazok és tejföllel vagy sajttal is nagyon fini!:)vagy paradicsomos szósszal.:)
12. Rescue (válaszként erre: 11. - 9d7907a17a)
2013. ápr. 30. 11:19
Köszi!!
11. 9d7907a17a (válaszként erre: 10. - Rescue)
2013. ápr. 30. 11:17
Ha sok a pesto a tésztán, akkor főzz még egy adagot és keverd össze. Tökéletes nem lesz, de javulni fog. Esetleg ha van olyan sajtod otthon ami nem sós azt reszelhetsz hozzá. Meg talán egy kevés olvasztott sótlan vaj is segíthet.
10. Rescue (válaszként erre: 8. - 9d7907a17a)
2013. ápr. 30. 11:13
Igen, és nincs is lehetőségem újat csinálni, a kertben már megkopasztottam szegény bazsalikomot. :)
őőmm.. viszont elég sok a pesto a tésztához képest... ezért goldoltam, ha só nékül kifőzök még tésztát, akkor esetleg valami javít a helyzeten..
9. 408020f45e (válaszként erre: 5. - Rescue)
2013. ápr. 30. 11:11
Akkor csap alatt mosd le róla a szószt és tegyél rá másikat.
8. 9d7907a17a (válaszként erre: 5. - Rescue)
2013. ápr. 30. 11:10
Az összes pestot elhasználtad?
7. tamcs1987
2013. ápr. 30. 11:10
Ha tésztát raksz hozzá pluszban, akkor kéne szósz is... túl száraz lesz :)
6. 408020f45e
2013. ápr. 30. 11:10
Ha a szósszal összekeverted, már nem sokat tehetsz.
Ha nem, akkor a főzővizébe tegyél 1 krumplit, az felveszi a sót!:)
5. Rescue (válaszként erre: 4. - Rescue)
2013. ápr. 30. 11:09
Szóval, összekevertem a tésztát a pestóval, sótlan volt, rásóztam... és elsóztam :D Össze van keverve... és a kész cuccra sóztam rá.
4. Rescue (válaszként erre: 2. - Pasionella)
2013. ápr. 30. 11:08
Nem maga a tészta lett sós, hanem mivel sótlan lett az utólag rásóztam... és elsóztam... :S
3. 9d7907a17a
2013. ápr. 30. 11:08
Mármint a pesto mártás lett sós és már összekeverted a tésztával vagy a mártással gyúrt tészta lett sós és már kifőzted?
2. Pasionella
2013. ápr. 30. 11:04
Nem hinném, max időnként az ember beleharap nem olyan sós tésztába :-)
1. Rescue
2013. ápr. 30. 11:03
Túl sós lett a pestós tésztám, ha főzök még hozzá tésztát, só nélkül, javíthat rajta?
További ajánlott fórumok:
- Hajhullás, kevés haj - mivel javíthatnék a helyzeten?
- Tud valaki segíteni, hogyan javíthatnám meg a számítógépemet?
- Súlyos gerincműtét után néhány évvel kapható-e még tb ellátásra valami, ami javíthatja, ill.fenntarthatja a mostani állapotot?
- Főzéssel még a szerelmi problémák is javíthatók...
- Bennmaradt az egér a laptopomban, mikor azt összecsukták, javítható ez?
- Adóbevallásnál, hogyan javíthatom az M157-es hibakódot?