Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Túl sós lett a pestós tésztám, ha főzök még hozzá tésztát, só nélkül, javíthat rajta? fórum

Túl sós lett a pestós tésztám, ha főzök még hozzá tésztát, só nélkül, javíthat rajta? (tudásbázis kérdés)


2013. ápr. 30. 11:34
Én hallottam olyat is, hogy a szódabikarbóna is elveszi a sós ízt.
2013. ápr. 30. 11:19
Az az adag só akkor is ott lesz és gondolj arra, hogy vízmegkötő hatású. Én a lemosásra szavazok és tejföllel vagy sajttal is nagyon fini!:)vagy paradicsomos szósszal.:)
12. Rescue (válaszként erre: 11. - 9d7907a17a)
2013. ápr. 30. 11:19
Köszi!!
11. 9d7907a17a (válaszként erre: 10. - Rescue)
2013. ápr. 30. 11:17
Ha sok a pesto a tésztán, akkor főzz még egy adagot és keverd össze. Tökéletes nem lesz, de javulni fog. Esetleg ha van olyan sajtod otthon ami nem sós azt reszelhetsz hozzá. Meg talán egy kevés olvasztott sótlan vaj is segíthet.
10. Rescue (válaszként erre: 8. - 9d7907a17a)
2013. ápr. 30. 11:13

Igen, és nincs is lehetőségem újat csinálni, a kertben már megkopasztottam szegény bazsalikomot. :)

őőmm.. viszont elég sok a pesto a tésztához képest... ezért goldoltam, ha só nékül kifőzök még tésztát, akkor esetleg valami javít a helyzeten..

9. 408020f45e (válaszként erre: 5. - Rescue)
2013. ápr. 30. 11:11
Akkor csap alatt mosd le róla a szószt és tegyél rá másikat.
8. 9d7907a17a (válaszként erre: 5. - Rescue)
2013. ápr. 30. 11:10
Az összes pestot elhasználtad?
2013. ápr. 30. 11:10
Ha tésztát raksz hozzá pluszban, akkor kéne szósz is... túl száraz lesz :)
2013. ápr. 30. 11:10

Ha a szósszal összekeverted, már nem sokat tehetsz.

Ha nem, akkor a főzővizébe tegyél 1 krumplit, az felveszi a sót!:)

5. Rescue (válaszként erre: 4. - Rescue)
2013. ápr. 30. 11:09
Szóval, összekevertem a tésztát a pestóval, sótlan volt, rásóztam... és elsóztam :D Össze van keverve... és a kész cuccra sóztam rá.
4. Rescue (válaszként erre: 2. - Pasionella)
2013. ápr. 30. 11:08
Nem maga a tészta lett sós, hanem mivel sótlan lett az utólag rásóztam... és elsóztam... :S
2013. ápr. 30. 11:08
Mármint a pesto mártás lett sós és már összekeverted a tésztával vagy a mártással gyúrt tészta lett sós és már kifőzted?
2013. ápr. 30. 11:04
Nem hinném, max időnként az ember beleharap nem olyan sós tésztába :-)
2013. ápr. 30. 11:03
Túl sós lett a pestós tésztám, ha főzök még hozzá tésztát, só nélkül, javíthat rajta?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook