Tudja vki, hogy a gesztenyét hogyan kell pürésiteni? (tudásbázis kérdés)
Szia! Gyermekkoromban anyukám sokszor csinált gyesztenyepürét! Én is segítettem neki...
Kuktában főzzük meg (még héjában) a gesztenyét.
Miután megfőtt eltávolítjuk a kemény sötétbarna héját és a világosabb barna belső héját is, majd burgonyatörővel péppé törjük. Mi nem tettünk hozzá rumaromát, de úgy is finom lehet!
Szia, mi idén csináltunk, soha többé!!!! Az biztos, nagyon pepecselős. Mi úgy csináltuk, hogy még nyersen megpucoltuk a barna héjától, félig megfőztük, és amikor félig megfőtt, akkor forrón lehúztuk róla a másik héját is. Utána addig főztük míg meg nem főtt, tejet raktunk hozzá, meg cukrot, és összeturmixoltuk, valamint mi rumot is raktunk hozzá.
Mondjuk pepecselős, de isteni finom!
Nagymamám minden évben csinál, de nem tudom, hogyan. Hétvégén megyünk haza, megkérdezzem? :)
De rumot biztos nem tesz bele (hiányolom is :D)
egyszer csináltam, soha többé! Annyira macera, pepecselős, nehezen fő meg.
Viszont télen szívesen csinálunk sült gesztenyét.
Sziasztok,
Láttam a boltban gesztenyét,de még azt elötte meg kell főzni és meghámozni..Ezután milyen fűszerekkel kell izesiteni ill. hogyan célszerű a pürésités?
A válaszokat előre is köszönöm!
Moncsi
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell elkészíteni a szelíd gesztenyét?
- Hány fokon és meddig kell sütni a sütőtököt, hogy olyan jó gesztenye állagú legyen a végeredmény? És milyen sütési módban?
- Hogyan kell finom gesztenyét sütni?
- Hogy kell gesztenyés bejglit csinálni? Valakinek van valami tuti receptje ami nagyon finom?
- Tudja valaki, hogyan kell a sült gesztenyét elkészíteni úgy, hogy az a belső szőrös burok is lejöjjön róla?
- Ki tudja megmondani hogy kb mennyibe kerül a zöldségesnél a szelídgesztenye kilója?