Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hány fokon és meddig kell sütni a sütőtököt, hogy olyan jó gesztenye állagú legyen a végeredmény? És milyen sütési módban? fórum

Hány fokon és meddig kell sütni a sütőtököt, hogy olyan jó gesztenye állagú legyen a végeredmény? És milyen sütési módban? (tudásbázis kérdés)


2013. jan. 22. 18:30

Hát, a mostani már jobb, de ez sem lett az igazi :(

Külseje eléggé megégett. Belseje még mindig vizes, de már kevésbé. Akkor alacsonyabb hőfokon kéne sütni?

A szürkehéjú fajtát csináltam. Ja és hagyományos sütési módban kezdtem, később váltottam légkeverésesre.

12. d71ef05a8e (válaszként erre: 6. - Timilla)
2013. jan. 22. 18:08
akkor szerintem nem sütöd eléggé hosszan. Ha sokáig, nem túl forró de nme is langyos sütőben sütöd, akkor elpárolog a víztartalma, bármelik fajtánál.
11. Enya78
2013. jan. 22. 11:00

A nagydobosi sütőtök (szürke héjú gömbölyű) lesz olyan megsülve, mint a gesztenye. Én azt szeretem legjobban!!

A körte alakú sütőtök soha nem lesz olyan, mindig is puhább és nedvesebb lesz!

10. c6973617d3 (válaszként erre: 9. - Timilla)
2013. jan. 22. 09:53
Ha nagyon megpirulna a teteje, akkor a sütés vége felé is letakarhatod alufóliával, de ne légmentesen, hogy tudjon a gőz elpárologni.
9. timilla (válaszként erre: 7. - C6973617d3)
2013. jan. 22. 09:47
Akkor majd megpróbálom tovább sütni, remélem nem fog megégni nagyon.
2013. jan. 22. 09:44

[link]



én ezt a fajtát szoktam venni

7. c6973617d3 (válaszként erre: 6. - Timilla)
2013. jan. 22. 09:43

Nekem meg a hagyományos kerek lesz fullasztóan parázs, ezért tértünk át az orange tökre, az jóval édesebb.

Amúgy ha te a pearázsabbat szereted ,akkor süsd tovább légkeveréssel, így elpárolog belőle a víz

2013. jan. 22. 09:38
Ha elsősorban a fajtától függ, akkor milyet kéne vennem? Igazából a hagyományosat szoktam de nekem mindig olyan vizes lesz...
2013. jan. 22. 09:35
NAgyon lassan sül, ezért ha nem elég forró a sütő, akkor kiszárad, ha túl forró, akkor nagyon megéghet a külseje. Én 200-230 fokon szoktam elkezdeni, amikor pedig "izzadni", gyöngyzni kezd, kicsit lejjebb veszem, de a 200 fokkal nem nagyon lehet hibázni. És tényleg nagyon sokáig tart, amíg pépes-krémesre és mézédesre sül. A tök fajtájától is függ, meg persze attól, hogy az adott példányban mennyi a nedvesség, én pár éve már csak sonkatökkel próbálkozom, abban még nem nagyon csalódtam. És szerintem akkor jó, ha a héja már papírvékoynságú, a gerezdek teteje pedig kezd karamellizálódni.
2013. jan. 22. 09:34
Én először alufólia alatt sütöm 180 fokon,kb fél óra meg addig sütöm, amíg láthatóan karamellizálódik. Szúrd meg villával, ha könnyen belemegy, akkor már jó. Kis darabokra vágd a tököt, akkor hamarabb elkészül.Én villanysütőben sütöm, de megsül másfajtában is.
3. c6973617d3 (válaszként erre: 1. - Timilla)
2013. jan. 22. 09:33
én 200 fokon szoktam, légkeveréssel, de az orange tököt, az jóval levesebb mint a hagyományos kerek sütőtök. Az időt nem tudom, de általában addig, amikor a teteje kezd már barnulni.
2013. jan. 22. 09:31

szia..


nem a hőfokon múlik..azon,hogy milyen fajta a tököcske..ha parázs fajta parázs lesz,ha meg nem akkor vizesebb..én mindig nagylángon sütöm és látszik azon,hogy mikor a jó..


tedd be a lerbe és majd elválik,hogy jó -e a tök..

2013. jan. 22. 09:27
Hány fokon és meddig kell sütni a sütőtököt, hogy olyan jó gesztenye állagú legyen a végeredmény? És milyen sütési módban?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook