Tudja valaki, mikor kell leszedni a sütőpapírt a sütiről úgy, hogy ne ragadjon rá? (tudásbázis kérdés)
Igen mosogatni kevesebbet kell , meg minden lejön róla....
nem is értem a többieket hogy miért nem jön le nekik a papírról bármilyen süti...
Ezt azért is tartom jónak,mert kevesebbet kell mosogatni,még sem teszek minden alá,talán a berögzödöttség miatt.
Én mindent papíron sütök , viccesen szoktam mondani hogy még a papírt is papíron sütöm DDD
de ehhhez csak egyféle papír jó :ALUFIX sütőpapír....
Én pl.soha nem szoktam a linzerek,a pogácsák alá papírt tenni,sem a vajastészta alá,semmi szín alatt nem ragad le egyik sem kenetlen lemezen,tepsin sem.
Köszi a tippeket!A tészták jól megvannak sülve,de igazából csak a keverösekkel szoktam igy járni,na meg tegnap a pogácsával,de az elsö adag után kizsíroztam és kiliszteztem a tepsit,és láss csodát nem ragadt oda.A tészták is jók szoktak lenni,valószinü a papirt kell lecserélni,mert a gáztüzhely most volt a lakásfelújitás keretében...
Én a piskóta alá pl. még soha az életemben nem tettem sütőpapírt, pedig kb. 20 éve sütök piskótát. Ki szokott pottyanni a sütőformából, ahogy illik. :))
Ha jó a sütőpapír, akkor nem ragad rá a sütire, akármikor is veszed le. Nekem mindig szépen le lehet szedni a sütiről.
Vannak sütik, amik a sima zsírpapírról nem jönnek le, a szilikonosról azonban lecsúsznak. Persze, lehet arra fogni, hogy a szilikonos esetében biztosan jól megsütöttem, a zsírpapír esetében meg félig nyersen leszedtem, csak mert olyan jó levakarni róla... :DDD Mellesleg az én nagyanyám soha nem használt sütőpapírt, azt sem tudta, mi az. :O
Néha az is előfordul,de annak is mindegy,milyen papíron volt:)
hihi...én sütöttem már nagyon jó piskotát....asszem túljól :)))egybeforrt a papírral...ugymond hamuvá lett :DDDDD
Bizony-bizony ez így igaz, és ámen!
Nagyon egyetértek,de piskóták is voltak,száz szónak is egy a vége,ha jól meg van sülve,még az egyszerű zsírpapírról is lejön.
Szilikonos papír ide vagy oda-nekem a tűzhely csere vált be biztos módszerként.Na persze ezt nem teheti meg az ember hipp-hoppra,hisz én is évekig szenvedtem a sütikkel,papírokkal,tűzhelyszerelővel mire összegyült az ára.
Nagyanyáink idejében nem igazán voltak olyan kacifántos sütik mint manapság,nekik a kemence meg a sparhet jutott.-és mégis -nincs a kemencés rétes,keltkalács,sült tök stb.-nél jobb.(az én mamám 2 éve bontatta le a kemencéjét,azóta semmi sem az igazi).
Én egy kicsit be szoktam vajazni a papírt is. Szépen le lehet húzni a papírt, ha rendesen meg van sülve a süti.
Hát igen,mert szerintem nem lehet mindent a sütőpapírra fogni.Nagyanyáink milyen szilikonos papíron sütöttek,lisztes zacskón?Különben vitathatatlanul jó ez a szilikonos,de én már láttam olyat is,hogy papír helyett egy szilikon lap,korlátlan ideig süthetünk rajta,a hátránya,hogy egy méretben kapható,990ft.
Ez igaz, de ezt azért nem feltételeztem... :D
Igen én is jártam úgy vacak sütőpapírnak nevezett papírral, hogy 100%-an odaragadt... Csak az alufixes és az áltatla gyártott, de saját boltmárkás csomagolásban is kapható sütőpapírok a legjobbak sztem. Ebben azért nem érdemes a legolcsóbbat venni. Vistzont az a zsírpapír, ami sütőpapírnak neveztette magát, kivlóan megfelel a szabásminta ívek kivételére, hihi :))))
Mikor még forro,de ha kicsit a kezeddel megvizezed a papírt úgy is lejön!
Én most rátaláltam a szilikonos sütőpapírra,amit töbször is lehet használni és semmi sem ragad rá.
Egyébként én is így jártam állandóan a régi sütőmmel(nem is igazán sikerültek úgy a sütik ahogy kellett volna) bedühödtem és vettem egy számomra hiper-szuper kombinált tűzhelyt,azóta nincs ilyen gondom imádom.Szóval lehet,hogy tényleg nem sül meg a tésztád rendesen.
A piskóta és kevert tészták ragadnak,de ez nem baj mert szépen lelehet húzni.
A tőltelékes sütik ragaszkodhatnak a sütőpapírhoz,mert kifolyik a cukros tőltelék és a vége késsel való levágás.
Milyen jellegű süteményekkel szoktál így járni???
Amikor még forró a süti. Ha leszeded a sütőpapírt, ahogy kiveszed a sütőből, akkor nem ragad rá.
Nem mindegy, milyen sütőpapírt veszel... Nekem egyszer körömnyi darabkákban kellett leszedegetnem a levelestészta aljáról a papírt. Most a Plus sajátmárkás papírját használom, és nagyon elégedett vagyok vele, eddig mindenről (még a piskótáról is) gyönyörűen lejött.
vagy pedig még nyers,nem sült meg eléggé.
A kevert sütik kivételével nem lenne szabad semminek sem ráragadnia. Ha mégis, akkor vsz nem jó minőségű sütőpapírt használsz, ez esetben szerintem semmi nem menti meg a sütidet.
Tudja valaki, mikor kell leszedni a sütőpapírt a sütiről úgy, hogy ne ragadjon rá?
További ajánlott fórumok: