Töltött káposzta ... és egyebek (beszélgetés)
Eloszeretettel hasznalom a csirke "far-hatat" levesnek. Mar tobb honapja keresem a boltba! Ott ahol eddig is volt, mar ujra megjelent a csirke maj csomagja, es a zuza csomagja. Mellette van az uj csomagok a kulykabol levo zuza es a daralt pulyka hus.
Ti csinaltatok mar pulyka zuzabol porkoltet? De ezek nem szabadon elok, hanem allando vilagitasban tomegben tartott, mukajaval etetett joszagok. A husukbol is csak egy kisdarabot tudok lenyomni, a fura izuk miatt...
Nagyon korgott a gyomrom. be a microba egy hosszu virslit, Mar meg van fozve a csomagolasa elott, mert ugy tovabb al el, felvagtam aprora egy negyednel nagyobb voros hagymat.
Mar volt a hutoben a virslihez valo hosszukas zsomlefelem (csak az a baj vele, hogy az itteniek kisse edesek, egy jo tanyer paradicsom levesem melle konyen lecsuszott mind a ketto...
Tumbo a hatszaz otvenes velemenyem, irasom , eltunk biztos azzal is ugyjartam , mint az FB. irt velemenyemmel, met eltuntettek, mert az ott levo propaganda kepuk es szovegukon azt hirdettek, hogy meg ma sem akarja a tarsadalom elfogadni azokat akiknem mas szinuek a boruk. Mire nekem az volt az irasi velemenyem, hogy nem a bor szinukkon van a megutkozes, hanem ha egy reteg egybe szeretne olvadni egy masikkal, akkor ugy kellene tegyen, vagy jobban, mint a cel reteg, tanuljon jobban dolgozzon jobban, viselkedjen jobban, becsuletesebb legyen jobban, ne haromnegyedel legyenek tobben a bortonben, mint a cel reteg. Erre azt a kifogast talaltak irni nekem, hogy a mostani partunk ertekei nem egyeznek meg az en hozzaszolasommal. Ez nem itt volt, ez a FB.-on!
Nálunk most a napokban sütött kolbász zsírja a sláger!
Nagy, házikenyérből vágott karéjra kenve és sózott lila hagymával megszórva!
Finom is az!
Mért is lennél sótlan???
Én sem főzök túl sósan, bár van néhány olyan étel amit sósan jó leszopogatni!
Például a sült kacsa hátát!
Nem feltétlenül arról szól a dolog, hogy zsírosan kell főzni, de amihez kell egy kicsi, az alá egy már finomra fűszerezett, ízesített zsiradék kerül!
:)
Erre nem is gondoltam!
Neked igazad lehet!!!
Gyerekkorban alakul az ember ízszeretete!
Később is leginkább azokat az ízeket keresi!
Max a sosem kóstolt, de finomnak talált dolgok kivételek!
"egy mezőőr paprikát hozott.pedig hát nem locsolta senki,csak ami fölülről jött."
Akkor még egészen más időjárás volt! A 30 fok számított ritka hőségnek!
A kukoricavirág szinte bárhol, bármiben megél és locsolni sem kell túl gyakran!
Azért próbáld meg szerintem újra!
Én arra emlékszem (nem ennyire régről) hogy a grillcsirkéstől lehetett 1-200 forintért fűszeres, kisült zsírt kapni ha vittél üveget.
Nagyon finom íze volt és a krumplisütéstől kezdve sok mindenre használható volt!
hahahaha! Egészségedre!
Nálunk kolbászzsíros kenyér volt lila hagymakarikákkal!
De finom is az!
Jól mondod.
Csak kapkodom a fejem néha: egyik üzletben a zsírt kell venni, a másikban a töpörtyűt, a harmadikban a baromfihúst, a negyedikben a mittoménmiket...
Rém modern világot élünk...
Van már mindenféle.
Sajnálatos módon a hagyományos eljárással készített termékek a legdrágábbak. (Legalábbis mifelénk.)
(Az egyik allamban van egy ceg, amelyik igazi de gyongebben fustolt bacon-t arul.
Harom font (3x.45deka=1.35 kilo, belole $36 + a postai koltsege.
Amit a boltokban arulnak, es fustoltnek becezik, az sosem latott fustot, csak valami kemiai kusmarcal kevert vizzel locsoljak meg.)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell töltött káposztát készíteni?
- Mitől kemény a töltött káposzta gombóc? Egy kiló húshoz két tojás. Van valami tippetek?
- Hogy készítitek a töltött káposztát?
- Felmelegített töltött káposzta, de mégsem jó
- A 4 napos töltött káposztát bepaníroztam és forró olajban...
- Töltött káposztát hogyan készítitek?