Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tojásos csörögefánk. recept

Tojásos csörögefánk. recept

A Tojásos csörögefánk. hozzávalói:
*10 dkg Rama
*5 dkg cukor
*2 tojássárgája
*35 dkg liszt
*1 dkg élesztő
*1 kis kanál rum
*csipetnyi só
*olaj a kisütéshez


A Tojásos csörögefánk. elkészítési módja:
Az élesztőt kevés tejjel és kevés cukorral keverjük össze,a Rama-t olvasszuk fel.Az élesztőt öntsük a liszt közepébe, szórjunk rá kevéske lisztet és hagyjuk megkelni.Rakjuk közé a többi hozzávalót-cukor,tojássárgája,csipetnyi só-,és gyúrjunk egy lágy tésztát,egy órát pihentessük,majd nyújtsuk ki vékonyra.Vágjuk 1 cm-es csíkokra és kössük laza masnikra.Forrósítsuk fel az olajat, és benne a fánkokat mindkét oldalról süssük ki.Porcukorral hintsük meg, és lekvárral tálaljuk. Villany főzőlap:3-2. fokozat Gáz főzőlap:ha már forró,takarékon Sütési idő:oldalanként kb. 2 perc


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tojásos csörögefánk. elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook