Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tojásfelhő leves recept

Tojásfelhő leves recept

A Tojásfelhő leves hozzávalói:
4 személyes adaghoz:
2 tojás felverve
2 szál zöldhagyma, vagy egy csokor kínai metélőhagyma
1 l alaplé
fél teáskanál cukor
másfél teáskanál híg szójamártás

Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a cukrot és a szójamártást, a csíkokra szelt zöldhagymát.
A felforrt levest levesszük a tűzről, és 30 40 cm-el felette tartott villán keresztül belecsorgatjuk a felvert tojást, majd rögtön lefedjük, egy perc után ettől a tojás olyan lesz, mint a puha felhők az égen, és a leves tetején fog úszni.
Csészékbe merjük néhány csepp pirított szezámolajat teszünk bele, és rögtön tálaljuk.


A Tojásfelhő leves elkészítési módja:
Az alaplevet felforraljuk, beletesszük a cukrot és a szójamártást, a csíkokra szelt zöldhagymát. A felforrt levest levesszük a tűzről, és 30 40 cm-el felette tartott villán keresztül belecsorgatjuk a felvert tojást, majd rögtön lefedjük, egy perc után ettől a tojás olyan lesz, mint a puha felhők az égen, és a leves tetején fog úszni. Csészékbe merjük néhány csepp pirított szezámolajat teszünk bele, és rögtön tálaljuk.

Eredeti cikk: http://valodisafrany.blog.hu/2011/12/29/tojasfelho_leves#ixzz1pAlaRkn8


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tojásfelhő leves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook