Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Burgonyás omlett recept

Burgonyás omlett recept

A Burgonyás omlett hozzávalói:
80 dkg burgonya,
5 evőkanál olaj,
2 fej hagyma,
25 dkg virsli,
3 db paradicsom,
3 szál zöldhagyma,
4 db tojás,
10 dkg krémsajt,
só,
bors
majoránna,
szerecsendió,
metélőhagyma.


A Burgonyás omlett elkészítési módja:
A megmosott burgonyákat meghámozzuk, kockákra vágjuk. A forró olajon megpirítjuk, lefedve tovább sütjük, míg egy kis színt kap. Közben többször megkeverjük. Amíg a burgonya sül, megtisztítjuk a hagymát és felkockázzuk. A virslit vékony szeletekre vágjuk, majd minden szeletet félbevágunk. A megmosott paradicsomot nyolc gerezdre vágjuk, a zöldhagymát pedig kb. fél cm vastagra felkarikázzuk. Mindezt a burgonyához adjuk és hagyjuk megpirulni. Közben a tojásokat összekeverjük a krémsajttal, sózzuk, borsozzuk, majoránnával és szerecsendióval ízesítjük. Az így elkészített masszát a burgonyára öntjük és megsütjük. Metélőhagymával megszórva tálaljuk.


Kategória: Egytálételek receptjei


A burgonyás omlett elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook