Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Andalúziai saláta recept

Andalúziai saláta recept

Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Andalúziai saláta hozzávalói:
4 személyes adag:

1 nagy piros színű húsos paprika
500 ml hámozott,kimagozott kockára vágott paradicsom
750 ml főtt, hosszúszemű rizs lehűtve
45 ml metélőhagyma összevágva
80 ml páfrányolaj
30 ml citromlé
30 ml 10%-os ecet (almaecet)
5 ml zúzott fokhagyma
3 ml só
3 ml frissen őrőlt feketebors
4 salátalevél


Az Andalúziai saláta elkészítési módja:
Kicsumázzuk a pirospaprikát, magját és ereit eltávolítjuk. Finom kockára vágjuk. Egy tálban összekeverjük a borsot,paprikát,paradicsomot,rizst és a metélőhagymát. A salátalevelek kivételével, az olajat összekeverjük a maradék hozzávalóval. Ráöntjük a rizsre, 2 órát a hűtőben pácoljuk. A megmosott salátaleveleket hideg tányérokra tesszük. Ráhalmozzuk a salátát. Tálaljuk!


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


Az andalúziai saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook