Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Pacal gulyás recept

Pacal gulyás recept

A Pacal gulyás hozzávalói:
1/2 kg konyhakész pacal
3 szál babérlevél
3 gerezd préselt fokhagyma
1 karika citrom
1 db nagyobb vöröshagyma
1 db sárga répa
1 db fehér répa
15 dkg bármilyen ehető gomba
15 dkg zöldbab
2 db közepes nagyságű burgonya
2 csapott evőkanál fűszerkeverék (virgin v. delikát)
1 mokkáskanál köménymag
1 kávéskanál piros arany
1 csapott evőkanál piros paprika
1 késhegynyi őrölt bors
1 csapott mokkáskanál majoránna
3 evőkanál étolaj
3 evőkanál tejföl
1 db tojással készített csipetke vagy vajgaluska


A Pacal gulyás elkészítési módja:
A pacalt több vízben átmossuk és majdnem puhára főzzük. A főzőlébe beleadunk sót, fokhagymát, babérlevelet, citromkarikát. Míg fő, megtisztítjuk és karikára vágjuk a zöldségeket, a gombát szeletekre, a hagymát és burgonyát felkockázzuk. A főtt pacalt hideg vízzel leöblítjük, csíkokra vágjuk. A hagymát az olajon pici sóval, köménymaggal üvegesre dinszteljük, beleadjuk a sárga- és fehér répát, gombát, fűszereket, melyekkel pár percig tovább dinszteljük. Hozzá keverjük a pirospaprikát, s felöntjük 2,5 liter vízzel. Mikor felforrt, a zöldbabot is bele szórjuk, s amikor az félig megpuhult, a burgonyát is belefőzzük, - amennyiben szükséges, utánsózzuk, beleszaggatjuk a csipetkét vagy galuskát és a forró gulyást leveses tálban elkevert tejfölre tálaljuk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A pacal gulyás elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook