Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Till Tamás 🖤 fórum

Till Tamás 🖤 (beszélgetés)

1 2 3 4
dec. 14. 00:50
Remélem mekapja a büntetését!
59. Oliva2023 (válaszként erre: 50. - Regin_a)
dec. 13. 23:00
Ja, értem, köszi.
58. Oliva2023 (válaszként erre: 51. - Loch ness)
dec. 13. 22:56
2012-ben módosított, máig érvényes törvényről ír a cikk.
57. timycat (válaszként erre: 52. - Loch ness)
dec. 13. 22:20

Hát ez nem ilyen egyszerű, anno a jogalkotó minimum annyit hibázott, hogy nem egyértelmű ez az értelmezés sem. Valószínűleg a jogalkotó ezt akarta, csak nem igazán sikerült leírni. És ez hiba, egy büntetőtörvénykönyv nem lehet félreértelmezhető.

Senki ne gondolja, hogy 2 nyomozó értelmezte rosszul a jogszabályt mikor elengedte az akkor még csak nem is terheltet, ezen biztos Isten hogy már akkor is tucatnyi büntetőjogász izzadt hogy ne engedjék el, aztán miután elengedték valószínűleg még több vakarta a fejét, hogy csinálják vissza.

Ha tényleg így kell értelmezni, ahogy most gondoljuk (először én is így értelmeztem, de már elbizonytalanodtam) akkor viszont okafogyott a törvénymódosítás 🤷‍♀️ A jogalkotó vagy akkor hibázott vagy most fog. Megítélni hogy melyik áll fent ahhoz kevés vagyok. Sajnos egyre gyakrabban rúgják fel az évszázados jogi alapelveket, kialakult rendszereket és ez ilyen helyzetekhez vezet.

Szörnyű, de jogilag egy nagyon érdekes ügy lesz.

56. timycat (válaszként erre: 55. - Semleges)
dec. 13. 21:58
A jog nem így működik. Most hogy így vagy úgy de áthidalták az elévülést a következő népharag az ítélethirdetésnél lesz. Mert bizony az időmúlás, a fiatalkorúság, egy esetleg nehéz gyerekkor, az azóta tanúsított magatartás mind enyhítő körülmény lehet. Tetszik vagy sem, ez van, ez a gyakorlat.
55. semleges (válaszként erre: 50. - Regin_a)
dec. 13. 15:50
Nincs, nem lehet enyhítő körülmény.
54. semleges (válaszként erre: 46. - Regin_a)
dec. 13. 15:47
15-20 év semmi. Minimum élete végéig és szigorított fegyház. A legsúlyosabb ítélet. Visszaállítanám a halálbüntetést és legalább úgy, ahogy ez a szarmocsokbetegállat végzett azzal az ártatlan kisfiúval. Mennyit szenvedhetett míg meghalt. És akkor a szüleiről, a családról nem beszélek.
dec. 13. 15:29

[link]

A féreg esküvői videója

52. loch ness (válaszként erre: 49. - Regin_a)
dec. 12. 23:24
Pedig fontos a szakemberek álláspontja. A jogszabályokat, törvényeket megfelelően értelmezni kell, és ezek szerint először nem értelmezték helyesen, tehát már akkor sem lett volna szabad elengedni a gyilkost. Nem sima gyilkosságként, hanem minősített emberölésként kezelik a dolgot, és ott nincs elévülés.
51. loch ness (válaszként erre: 42. - Oliva2023)
dec. 12. 23:20
Mindig a bűncselekmény elkövetésének az időpontja számít, annak alapján lehet csak elítélni valakit. Tehát ide nem vonatkozhatnak a 2012-es törvények.
50. Regin_a (válaszként erre: 48. - Oliva2023)
dec. 12. 21:57

Hack is leirta, én is leirtam és idéztem belőle

Az 1978-as büntetőtörvény hatályosságánál lehet korábbi időt állitani, akkor a korábban hatályos BTK-t mutatja

Csak arra utaltam hogy már 2010.decemberben is belenyúlta kormánypárt, már korábban is volt elévülés, mint 2012

"mindig azt hittem, hogy a gyilkosság nem évül el."

Nem egy esetben van marhaság a büntetésben/nem emberölésben/

Enyhítő körülmény lehet "az idő múlása" , de polgári peres eljárásban is az idő múlása lehetetlenné tesz valami követelés perlését, behajtását

49. Regin_a (válaszként erre: 47. - Gyöngy:))
dec. 12. 21:45

Az ügyészség álláspontja szerint.

Nem érdekel az álláspont! Milyen trv. melyik §-a okán? A "közönség" igen érdeklődő ebben az ügyben, ne homályosítsanak

48. Oliva2023 (válaszként erre: 46. - Regin_a)
dec. 12. 21:38
Nem tudom, nem vagyok jogász, úgyhogy nem tudom, milyen törvényre utalsz. Én elhiszem, amit Hack Péter mond, mert világosan elmagyarázza. De mindenki döntse el magában, hogy milyen információk alapján és kinek hisz. Laikusként egyébként mindig azt hittem, hogy a gyilkosság nem évül el.
47. gyöngy:) (válaszként erre: 46. - Regin_a)
dec. 12. 21:34

Jelenleg most itt tartunk, ahogy már más is írta és hálistennek elfogták. Meg fog bűnhődni.

[link]

46. Regin_a (válaszként erre: 42. - Oliva2023)
dec. 12. 20:42

Hack Péter neves a szakmában, de az

1978 évi IV. törvény

2010.12.23-2010.12.31 között hatályos rész esetén

a 66-67§ szerint már akkor is volt elévülés

"tizenöt évi szabadságvesztés vagy ennél súlyosabb büntetés esetén húsz év"

Akkormost?

dec. 12. 20:34

[link]

------------

Mindenhogy borzasztó ...

44. Amaunet (válaszként erre: 43. - Oliva2023)
dec. 12. 19:57

Talán épp olyan figyelemmel és gondossággal jártak el, mint a salátatörvényeik során.

Az elévülés pedig nagyon jól jön majd egyszer... Nem véletlenül, már 2012-ben hozzányúltak.

A kérdés mindig az, kinek áll érdekében, kinek áll módjában.

43. Oliva2023 (válaszként erre: 42. - Oliva2023)
dec. 12. 18:16
Pontosabban az irhájukat mentik, mert az emberek haragja teljes joggal rájuk zúdul. Mi a francnak kellett módosítgatni azt a törvényt, ami kizárta az elévülést? Őrület.
dec. 12. 18:13

Az ELTE büntető eljárásjogi tanszékének vezetője szerint elévült, egy 2012-ben hozott (lazított) törvény alapján.

Most próbálják menteni a menthetetlent.

[link]

41. birebora (válaszként erre: 40. - Bnedora)
dec. 12. 17:56
Akkor jó. Egy ilyet nem lehet megúszni. Kapja meg méltó büntetését.
40. bnedora (válaszként erre: 39. - Birebora)
dec. 12. 17:53
Már megtalálták.
dec. 12. 17:45

Most olvasom:

"...az el nem évülő bűncselekmények, így a minősített emberölés esetében az elévülési idő számítása fogalmilag kizárt."

Nem évül el. Elfogató parancsot adtak ki ellene.

38. timycat (válaszként erre: 36. - Enissa)
dec. 12. 17:12
A helyiek azt sosem hitték el... de totál másra gyanakodtunk, nem F.J-re. Az nyilvánvaló volt, hogy az elhunytra rá akarták kenni a balhét. Mióta előkerült a test hallani lehetett hogy nem autó ütötte el. De konkrétum nem szivárgott ki, mondjuk azóta se tisztázott minden.
37. timycat (válaszként erre: 29. - Fülemüledal)
dec. 12. 16:58

Tudod ezért szép a büntetőjog... mindenki ért hozzá, belevauzik, a jogtanultak meg fél mondaton évekig tudnak jogértelmezni.

Csuklóból én is azt mondtam mikor férjem mondta, hogy mi a fejlemény hogy ne viccelj már, emberölés minősített esete sosem évül el, aztán kíváncsiságból elolvastam a fiatalkorúakra vonatkozó részt... hááát.

De tényleg millió éve nem büntetőztem. Valamiért a jogérzékem azt mondja hogy elévült a fiatalkor miatt, de nem tudnám határozottan állítani.

36. Enissa (válaszként erre: 31. - Fülemüledal)
dec. 12. 16:55
Bizony. Hányan mehettek el a sírja mellett gyűlölködve.
35. timycat (válaszként erre: 21. - PöttyösPanka)
dec. 12. 16:54
Emberiesség elleni bűncselekmény totál más tészta.
34. timycat (válaszként erre: 22. - Funnygirl)
dec. 12. 16:54

Magyarország és Németország büntetőjoga nagyon is hasonló. Csemegi Károly igen sokat merített az osztrák, német büntetőjogból az 1878-as (?) Csemegi kódex megalkotásakor. Senkit ne tévesszen meg az évszám, az alapok, elvek, rendszer, logika a mai napig e szerint működik. Csak modernizálás történt azóta.

De ami esetet hoztál példának az nem emberölés hanem emberiesség elleni bűncselekmény ami egy teljesen más kategória.

33. Amaunet (válaszként erre: 20. - Fülemüledal)
dec. 12. 16:53

Mert egy idő után nem nyomoztak tovább, mert 24 év kellett ahhoz, hogy egy ügyet felderítsenek. Akkor is úgy, hogy az elkövető vallomást tett.

Hallgasd ezt meg higgadtan és figyelmesen: [link]

dec. 12. 16:48
Igazából nagyon sok a "sérült" az ügyben. Ki tudja, szegény újdonsült feleséggel mi van. Nem tudta, kihez megy hozzá...
31. fülemüledal (válaszként erre: 30. - Enissa)
dec. 12. 16:47
Én a bácsi családját is nagyon sajnálom. Nem elég nekik, hogy öngyilkos lett valamilyen okból, még halála után így besározták, gondoltak róla mindent az emberek, pedig ártatlan az ügyben.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook