Ti így belemennétek az összeköltözésbe? (beszélgetés)
Én ilyen feltételek mellett amúgy odaköltöznék, úgymond megnézni, hogy tudunk-e együtt élni, és hogy megy-e a vidéki élet. (már ha a kapcsolat többi része megvan)
Fizetném a fél rezsit, aztán ha nem megy az együttélés, akkor szabadon távoznék és mennék egyedül albérletbe.
Nem házasok...; az ember nem dob oda valakinek csak úgy oda egy fél házat.
Persze kivétel mindig van.
Pénzben, szerelemben nincs barátság.
de ha a fóruminditó nem akar bele adni egy vasat se a vételárba, akkor miért lenne tulajdonrésze?
A rezsit meg egy albérletben is közösen fizetnék.
Nekem nem okozna problémát, hogy máshová költözzek.
Az sem, hogy a másiknak lenne lakása.
Én az anyós témát nem érezném sarkalatos kérdésnek. Vagyok annyira asszertív és vehemens, hogy megadjam a helyes helyrajzi számot a kedves mamának ha úgy érzem, hogy több mint kettő a jelenléte.
De nem vagyunk egyformák.
Az autót már én is kérdeztem. 30 km nem a világ. Vidéki város / falu gondolom olyan nagy forgalom és dugók nincsenek. Megteszed fél óra alatt osztjónapot'.
A másik...ez a csak az ő nevére venné a házat. Hát jó, én megértem, az ő pénze, no meg még házasok sem vagytok, (jól értem?) de azért ha odaköltöztök csak oda fogsz keresni és hazaadsz néminemű pénzt nem?
en nem latok ebben semmi rosszat, onzoseget, katasztrofat
azert ahogy irod, te is el tudnad ott kepzelni. probaljatok meg, az ido majd eldonti. mindenkinek nehez lehet kornyezetet valtani, korant sem biztos, hogy rossz elmeny lenne
vegyel egy kocsit, akkor az utazgatas sem lesz olyan kardinalis kerdes. (ha a parod alkalmazkodna, akkor neki lenne az)
Most albiban laksz? Vagy a szüleidnél? Mert ha ott, akkor most is ingázol, nem? Vagy félreértek valamit?
A kompromisszum nem az, hogy a párod azt csinálja, amit te akarsz, hiszen neked is éppen az nem tetszik, hogy azt csináld, amit ő akar.
Valami olyan megoldás kellene, ami mindkettőtök számára elfogadható. Miért nem kerestek közösen ott lakást, ahol az albit találtad? Hátha beleszeret ott is valami a párod. Ez jó kompromisszum lehet.
En is igy altam hozza. Ferjemert a vilag vegen is elnek. Barhol barhogy.
Ennek eljott a napja. Elkoltoztunk az o hazajaba egy europatol meroen mas kultura kellos kozepebe. 2 ev utan visszajottunk. Most is barmikor visszennek ha kerne, DE! szenvedes volt nekem. Konnyu kimondani hogy van akivel barhova egy satorban ( felre ne erts en is igy gondolom) de borzaszto nehez ha csak egy boldogsagforrasod van.
Ha ugy erzed neked ott nem lesz jo akkor meg addig probalj tenni ellene amig van ra lehetoseged. Ha belementel akkor nehez visszakozni.
Viszont ha nekem valasztanom kellene a te szitudban hogy ha jol ertrm egy kis kertes haziko jo konstrukciokkal vagy egy lakas...akkor mindenkepp haz. Anyos meg mind1 honnan ugat bele az eleyedbe, ha bele akar akkor egy kontinensen athallatszik. Kozelben konyebb leszerelni amugy. En inkabb utaznek napi 100kmt is ha haz es lakas kozt kellene valasztanom. Pedig en is lakasban nottem fel. Voltam itt is ott is.
Gondold at jol. Lehet brnned van egy adag iranyitasi vagy is amit kitekernek a kezedbol ha hagyod magad. En is ilyen vagyok. De van hogy jo hagyni magad.
Ha meg közös a lakás és szétdobják a babaruhát, ott van a közös hitel; ásó-kapa-nagyharang, meg amíg a hitel nincs kifizetve.
Mondom én, az is baj, ha a pasinak van lakása.
Mennyivel jobb, ha mindkettô szegény, mint a templom egere.
Te sem vagy képes a kompromisszumra.
1:1 az állás.
Neked nem való egy határozott férfi,
aki pontosan tudja, hogy mit akar.
Jó csaj vagy Te.
Ne legyen igazam, de ez nem Neked való. Fél évig sem fogod bírni, és nagy balhéval fogsz távozni..
De ha ezen át kell esned, hát Isten segítsen.
Csak ne maradj benne sokáig, mert ha megtörsz, meghalsz...
Aranyat ér egy anyós a háznál. Főleg mikor gyermekvállalásra kerül sor...
Én simán beengedném a privát szférámba.
Hát a nickje is Rocker...
Jó az, csak egy idő után mégis le kell jönni erre a földre..
Aztán öreg korban megint lehet keménykedni. Az ember is már kezdi megint növeszteni a haját...
Igazad van. A rózsaszín ködtől függetlenül, rugalmasabban is kezdődhetne a közös élet..
..és ez még csak a kezdet..
Nem akarlak megbántani, de az érettségedből ítélve várjatok még ezzel..
"hülye összeköltözés", meg ilyenek..
Hát ez annál kicsit nagyobb, "szentebb" dolog, meg ha ennyire vehemens vagy - ami nem feltétlenül baj - de kicsi az esélye, hogy az anyós dologgal boldoguljál.
A gyerek meg még... hát az még messze van szerintem. Utána már egész másként verik ám a cigányt, és anyósnak is nagyon jó terep a beleszólásra, a pasinak arra, hogy lenyomjon, és tényleg csak dísztárgy legyél. Pláne, hogy utána - ahogy a többiek írták - már egész más világ a munka világa. Soha többet olyan nem lesz. Vagy te mész rá, vagy a gyerek.
Pláne, ha még nehezítesz is a saját dolgodon..
További ajánlott fórumok:
- 22 év korkülönbség a férfi javára. Belemennél?
- 7 éve járunk, szeretnék esküvőt, de a barátom nem, csak összeköltözés után, valamikor. Mit tegyek, ha ennyire elutasító?
- Mennyire ajánlatos két generáció összeköltözése? Összeköltöznétek idős szüleitekkel?
- Mi az, ami rávehet egy pasit az összeköltözésre?
- Távkapcsolatban nagyobb szabadságot akar, pedig nemsokára összeköltözünk. Hogy viselkedjek?
- Egy éves kapcsolat után felvettetem az összeköltözést, erre a párom szakított velem egy hét múlva